SLIDER

Syyskuun käsityösaldo

Liityinpähän minäkin vihdoinkin tähän joukkoon! Neulojien ryhmässäni on yksi sun toinen hehkuttanut Leeni Hoimelan kirjaa Urban Knit ja olen nähnyt toinen toistaan upeampia versioita kirjan malleista. Viikonloppuna kävin ostoskeskuksessa pitkästä aikaa ja poikkesin Suomalaiseen kirjakauppaan. Kas kummaa, kun käsityökirjat vetivät puoleensa ja pitkällisen eri kirjojen selailun jälkeen päädyin siihen, että halusin ostaa tämän Urban Knit -kirjan.


Pelkästään kirjan laadukas paperi, avara layout ja kuvat ovat niin huikeita, että tätähän katselee vaikkapa lifestyle- ja maisemakirjanakin. Mutta toki käytäntö ennen kaikkea: Jo entuudestaan erittäin pitkän to do -listani kärkeen nousee kyllä tästä kirjasta Syli-neuletakki sekä Uhuru Lite -paita. 


Katsotaan, milloin pääsen aloittamaan näitä malleja. Sain myös tällä viikolla kirjan, jota olen moneen otteeseen kirjastossa lukenut. Se on puolestaan virkkauskirja mutta sama teema: ylhäältä alas tehtävät vaatteet. Minulla kun on pikkuhiljaa kehittynyt ajatus suunnitella enemmän myös omia malleja ja halusin tätä virkkauspuolta myös kehittää. Tuntuu kyllä ihan hassulta enää tehdä paloista mitään vaatteita, kun on tällainen loistotekniikka kehitetty. Ainoastaan ehkä vintageohjeista enää teen paloista koottavia vaatteita, niiden muokkaaminen kun voi olla ylitsepääsemätön juttu ja lisäksi ovat varmaan lähempänä aitoa vintagea sillä tavalla tehtyinä.


Ai niin, ja ne syyskuussa valmistuneet työt! Isälle tuleva villapaita on oikeasti päättelyä ja höyrytystä vaille valmis. En nyt siitä kuvaa tähän laita, koska kohta pääsen varmaan postaamaan ihan valmistuneenkin työn blogiin mutta pitkästä aikaa on jotain pudonnut puikoilta ilman, että olen päätynyt purkamaan koko työn. Minulla onkin käsityöt niin pitkään takunneet, että tämä tuntuu ihan voitolta. 

Oletko sinä tutustunut jompaankumpaan kirjaan? Tai oletko löytänyt jonkun muun lempparikäsityökirjan tänä syksynä?

4 kommenttia

  1. Ah, Urban Knit on kyllä myös paljon enemmän kuin neulekirja! Ihanaa kun löysit sen! :) Täytyisi taas itsekin vähän inspiroitua siitä.

    Ylhäältä alas tekniikka on kyllä loistava keksintö, varsinkin sellaisille joille palojen yhdistäminen ei ole herkkua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mulla on ollut pitkään sellainen en osta tai hanki mitään -aika mutta nyt jotenkin tuo Urban Knit kyllä kolahti. :)

      Poista
  2. Urban Knit on kyllä niin ♥! Uhura Lite on munkin to do -listalla, jopa langatkin siihen jo valmiina, mutta se on nyt vaan jäänyt muiden haaveiden jalkoihin. Tuosta kirjasta olen kuitenkin jo neulonut kahdet sukat ja huivit sekä pipon. Ihan hyvin yhdestä kirjasta, kun jotkut jäävät hyllyyn eikä niistä ole oikein edes inspiraatioksi. :)

    Mielenkiinnolla odotan, mitä syntyy virkkauskirjasta! Enpä ollut edes ajatellut, että ylhäältä-alas-tekniikkaa voisi hyödyntää siihenkin... Hmm, tätä pitää varmaan itekin tutkailla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, siis senkin takia mulla oli pitkään, että ajattelin en mitään uutta käsityökirjaa hanki, kun mulla on kirjoja ja lehtiä niin paljon omasta takaa jo hyllyssä, että pitäisi löytyä ohjeita kyllä niistäkin... :D Mutta katsotaanpa jos nyt tästä saisin aikaan jotain!
      Virkkauskirja on ihan jännä myös, koska harmittaa, kun virkkaaminen on jäänyt nyt taka-alalle ihan ja minusta se on aika rentouttavaa ja "koukuttavaa". :) Ehkä nyt innostun enemmän tekemään virkatenkin vaatetta, kun saa tuosta inspistä.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.