SLIDER

Kesäkuun käsityösaldo


Paha karma on vissiin jatkunut kesäkuunkin ajan, kun käsityö toisensa jälkeen on epäonnistunut. Kovilla helteillä sorruin ja kävin ostamassa 400 g puuvillalankaa, kun villa ja etenkin miehen sukkiin käyttämäni akryylilanka tuntuivat niin hiostavilta ja kuitenkin jotain kaipasin käsille tekemistä kaiken muuttokiireenkin keskelle.Minulla on  neuletiheyksien kanssa ongelmia kaikissa muissa paitsi Novitan langoissa eli oma käsialani on erilainen kuin vyötteissä ilmoitetuissa ja joudun koko ajan säätämään, varsinkin kun en millään jaksa niitä mallitilkkuja neuloa. Ensiksi aloitin Novitan uusimmassa lehdessä ollutta vintagemallista neulepuseroa, josta alkoi kehkeytyä aivan liian iso ja sitten laskeskelin siitä neuletiheyttäni ja aloitin neuletakin toisella Novitan ohjeella mutta siitä puolestaan tuli aivan liian pieni ja laskin siitä uudestaan tiheyden ja luulen, että nyt on selvillä, mikä neuletiheyteni tuossa langassa ja milläkin puikoilla on. 


Nyt olen laittanut nuo puuvillalangat odottamaan neuletiheyteeni sopivan ohjeen löytämistä ja sillä välin annoin periksi ja neuloin nyt mallitilkun isälleni tulevaa puseroa varten - se hänelle talvella räpeltämäni pusero paloista tehtävästä ohjeesta saumattomaksi muokattuna kun epäonnistui yläosasta ja päätin purkaa ja tehdä uusiksi koko puseron. Eilen aloitin resorin teon isommilla puikoilla, kuin mitä olin sen aiemmin neulonut ja ylhäältä alas neulottavasta pusero-ohjeesta ihan suosiolla. Nyt näytti neuletiheys olevan aivan sama kuin valitsemassani uudessa ohjeessa, joten toivottavasti neulepaita nyt sitten lopulta onnistuisi. Varsinaisestihan vika ei ollut neuletiheydessä vaan omassa huolimattomuudessani ja taitamattomuudessani, kun hihat tuli tehtyä vahingossa liian suuriksi suhteessa muuhun vartalokokoon ja yläosan kaarrokkeen kavennusten kanssa olisi pitänyt toimia vähän toisin niin paita ei istunut ylhäältä sitten lainkaan hyvin. 


Valmiita töitä on siis vain ne jo aiemmin mainitsemani miehelle neulomani akryylisukat mökille, kun hän ei villaisia voi käyttää paljaalle iholle. Lankaa niihin kului hiukan vajaa 100 g. Käytin Novita Isoveli -langalle suunniteltua ohjetta koon 4 puikoilla ja hyvä tuli. 


Miehen perussukat

Koko: 42
Ohje: Novita
Puikot: Sukkapuikot 4 mm
Lanka: Novita Pirta  väri 043 erä 01
Langanmenekki: Lähes 100 gLangankulutussaldoni on nyt vuoden puolessavälissä seuraavanlainen:

Käytetyt langat: 2055 g + 462 g + 100 g= 2517 g

Ostetut langat: 200 g + 300 g + 400 g= 900 g


Minkälainen kesäkuu sinulla on ollut? Oletko jaksanut helteelläkin neuloa tai virkata vai oletko vallan siirtynyt puutarhahommiin tai vaikkapa ompelupuuhiin?

 

4 kommenttia

 1. No kesäkuussa tuli kyllä ennätysmäisen vähän valmiita töitä, en tiedä sitten, johtuiko helteestä vai mistä. Neulottu on, mutta ehkäpä suurempia töitä, kun sukkiakaan ei ole oikein huvittanut neuloa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, siis minulla ei ainakaan hirmuisesti neulomisintoja ole ollut, kun helteet alkoivat ja meillä oli taas muutto, mutta jotain oli kiva välillä tehdä rentoutumismieleessä! Suuremmat työt ovat joskus tosi kivoja, kun niitä vaan tekee eikä tarvitse miettiä, mitä seuraavaksi tekisi ;) mutta välillä on hauskaa saada jotain pientä välityöksi ja valmiiksi. Nuo sukathan olivat sellaiset, kun en keksinyt, mitä tekisin niin mies sanoi, että tee hänelle sukat...

   Poista
 2. Tiedän tuon tunteen, kun ei oikein mikään onnistu. Varsinkin neuletiheyden temppuilut. Ärsyttävää. Kun ei tiedä, mitkä kuut ja tähdet pitäisi olla paikoillaan. Mutta tuollaisen ajanjakson jälkeen olin entisestään parempi neuloja, koska olin joutunut tutkimaan ja analysoimaan omaa käsialaa suhteessa eri lankoihin. Että se paha karma menee vielä ohi ja neulominen on jälleen yhtä terapeuttista kuin ennenkin. Usko pois. ♥

  Kesäkuussa olen ommellut pitkästä aikaa. Ihanaa. Neulomista on pitänyt tauottaa, koska jokin hermopinne yhdessä sormessa oireili niin kovalla kivulla, ettei mitään rajaa. Se on onneksi hellittänyt, mutta olen suosiolla tauottanut pitempään, jotta vaiva menisi kunnolla ohi. Mutta lankojani kovasti jo kaipaan. Alkavat helteet taitaa kuitenkin laittaa tauolle keskeneräiset villapuseroni, mutta olen varautunut virkkauslangoilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsempeistä. Luulisin, että tämä nyt nöyräksi laittaa ja koetan jaksaa niitä mallitilkkujakin nyt neuloa jatkossakin. Kun on mitä viitisen neuletta jo aika pitkälle tehtynä purkanut niin eihän se kivaa ole. Eiköhän tästä vielä uuteen nousuun päästä!

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.