SLIDER

Kirja-arvostelu: Neulekekkerit


Veera Jussilan Neulekekkerit-kirja* on ollut odotettu esikoiskirja suositulta Mehukekkerit-blogin pitäjältä. Kävin tapaamassa Veeraa Lankakauppa nurjan kirjaesittelytilaisuudessa. (Lankakaupasta kirjoittamani esittelypostaus löytyy muuten täältä.)


Itse ilahduin erityisesti siitä, että kirja on keskittynyt saumattomiin neuleisiin. Kirjassa on ohjeita 1-12-vuotiaiden lasten paidoille, neuletakeille, mekoille, villahousuille, villasukille kuin myös asusteillekin: pipoille, lapasille ja huiveille. Kirja on taitoltaan kaunis ja avara. Kirjassa on hyvin selkeät ohjeet ja ihastuttavat kuvat. Tekniikat on selitetty myös kuvia apuna käyttäen ja uskon, että kirja toimii myös ihan aloittelijoille sopivana perusoppaanakin. Itse ainakin ajattelin kirjan jättää kirjahyllyyni juuri tuollaiseksi opukseksi, josta voi katsoa vaikkapa I-cord-nauhan teon.Erityisesti pidin kuitenkin näistä lasten neuletakkiohjeista. Vaikka omat lapseni ovat jo aika lailla kasvaneet ohi näistä kirjan ohjeiden mitoista, niin itse pienikokoisena ihmisenä saattaisin kyetä hyödyntämään tuollaisia 12-vuotiaan kokoja itselleni sopiviksi... Voisin hyvin kuvitella pitäväni vaikka Trio-neuletakkia tai Kätkö-hupparia itsekin! Tästä juttelimmekin Veeran kanssa, miten hieman vaikka silmukoita lisäämällä voi takin kokoa muuttaa ja vähän hihoja pidentämällä saada itselle sopivat neuleet.
Kirja on hyvä avaus saumattomien neuleiden maailmaan suomeksi. Toivon, että seuraavaksi Veeralta tulisi kirja saumattomista neuleista aikuisille!

PS. Vaikka kuinka kirjoja oikoluetaan ja tarkistellaan, niihin väistämättä jää jokunen virhe eikä sille oikein mahda mitään. Tästä linkistä pääset katsomaan Neulekekkerit-kirjan oikaistut virheet.

*Kirja on saatu arvostelukappaleena Tammi-kustantamolta.

4 kommenttia

 1. Kiitos kattavasta esittelystä! Mukavaa löytää blogiisi, terkuin toinen käsitöitä harrastava tutkija :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, kiitos Hensku! Meitä akateemisia käsityöläisiä onkin jonkun verran, aina mukava "tavata" uusia! :)

   Poista
 2. Olipa hyvä kuvat kirjasta :)

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.