SLIDER

Paula Pereiran Mio-pusero - Mio Sweater by Paula Pereira


Please find the English version below.
Kesällä Yhdysvalloissa asuessani tutustuin Washingtonissa Looped Yarn Works -lankakaupassa minulle entuudestaan tuntemattomaan japanilaiseen neulelehteen nimeltä amirisu. Koska ohjeet näyttivät kiinnostavilta ja suurin osa oli top down -tekniikalle suunniteltuja, päätin ostaa lehden ja samalla lankaa lehden kannessa olevan Mio-puseron tekoa varten. 


Mio-pusero
Suunnittelija: Paula Pereira
Lanka: Berroco Vintage DK 300 g
Puikot: 3 mm / 40 cm pyöröpuikot resoriin,
3,5 mm / 60 cm pyöröpuikot,
3,5 mm sukkapuikot hihoihin


Kaupassa ei ohjeen mukaista lankaa ollut, mutta ihastuin oranssinpunertavaan Berrocon Vintage DK -lankaan, joka toki oli hieman paksumpaa kuin ohjeeseen kirjoitettu fingering-vahvuinen lanka. Käytin silti 3,5 pyöröpuikkoja ja 3 pyöröpuikkoja resorissa ja tein muutenkin ihan ohjeen mukaan ja tuli täysin sopiva ja ihana pusero. Pientä jännitystä työhön toi se, että olin ostanut kolme vyyhteä eli tasan 300 grammaa tuota lankaa XS-kokoa varten ja vähän ennen kotiinpaluuta kävin kaupassa siltä varalta, että ostaisin vielä yhden vyyhden lankaa, ettei loppuisi kesken, mutta lankaapa ei enää ollut saatavilla. Teinkin hihat sitten langanmenekkiä tarkkaillen, että tarvittaessa lyhentäisin hihoja, mutta sain kuin sainkin täysin ohjeen mukaiset 3/4-pituiset hihat ja lankaa jäi peräti 6 grammaa jäljelle...


Tämä oli ensimmäinen työ, jonka tein englanninkielisestä ohjeesta. Välillä oli pakko katsoa Googlesta ja YouTubesta, mitä jokin termi tarkoitti tai miten joku juttu neulotaan. Tässä puserossa tein ensimmäistä kertaa takakappaleen puolelle muotoilukaarrokkeen niskaan sekä helmaan halkiot.
Lehdessä ohjeistettiin tekemään hihat sukkapuikoilla mutta näin jälkeenpäin ajateltuna olisi pitänyt opetella magic loop -tekniikka ja tehdä hihat sillä, koska nyt sukkapuikoista jäi tylsät rannut puikkojen vaihtumiskohtaan etenkin kun pinta neulottiin kokonaan nurjana ja minulla tuppaavat nurjat silmukat jäämään löysemmiksi puikkojen välissä, vaikka niitä kuinka kiristelen. Mutta ehkä nuo raidat siitä vielä lisää kostuttamalla hieman oikenevat - jos ei muuta niin tulipahan taas yksi uusi asia opittua kantapään kautta! In English:

During the summer while living in the United States, I came across a Japanese knitting lifestyle magazine called amirisu, previously unknown to me, at the Looped Yarn Works in Washington DC. The magazine looked appealing with many top down instructions so I bought it and at the same time some yarn for the sweater on the cover of the magazine.

Mio Sweater
Designer: Paula Pereira
Yarn: Berroco Vintage DK 300 g
Needles: 3 mm/ 40 cm circular needles for the cuff,
3,5 mm / 60 cm circular needles,
a set of 3 mm double pointed needles for the sleeves

The yarn was just about enough for a sweater in size XS because there was only six grams left when I finished the sweater! I love the pattern, especially the yoke and the shorter sleeves but the only thing I would do otherwise would be to use magic loop technique when making the sleeves. 

2 kommenttia

  1. Tulipas tosi kivan näköinen pusero - ja hyvin käytetty kaikki lanka :) Ihan uusi juttu tuollainen amirisu-neule minullekin, näyttää mukavalta vaihtelulta palmikoihin yms.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sanopas muuta, eipä jäänyt paljon jämälankaa jäljelle tuosta! Minäkin ihastuin juuri tuohon erilaiseen pintaneuleeseen. Kyllä kannatti ostaa lehti ja kokeilla. Ei ohjekaan ollut niin vaikea, kun vain rauhassa sitä tavasi. :)

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.