SLIDER

Lankakauppa Washingtonissa: Looped Yarn Works

 

Lähdin tänne Yhdysvaltoihin reissuun sillä ajatuksella, että etsin lankakaupan ja ostan lankaa täältä käsin enkä lähde raahaamaan matkalaukullista lankoja kesäkäsityötä varten. No, sepä ei ollut ihan niin sanottua. Täällä Washington DC:n keskustassa ei nimittäin juurikaan ole lankakauppoja! Mutta yksi löytyi Dupont Circleltä eikä ihan mikä tahansa kauppa vaan todella viihtyisä ja hyvätasoinen liike nimeltä Looped Yarn Works


Ihan ensimmäiseksi kiinnitin huomioni tähän vyyhtipuuhun, jonka avulla voidaan lanka keriä vyyhdeltä keräksi. Olisi kyllä näppärä olla kotonakin.Sen jälkeen tutustuin ihaniin käsityölehtiin/-kirjoihin, joita kaupassa oli myynnissä. Pöydältä löytyi muun muassa Laine-lehteä, PomPom-lehteä ja itselleni aivan uutta tuttavuutta: japanilaista Amirisu-lehteä, jonka ostinkin, koska siellä oli pari kiinnostavaa neuleohjetta.


Lankoja oli paljon erilaisia: Rowanin lankoja, PomPomin lankoja, Helga Isagerin lankoja jne. jne. Valitettavasti hinnat olivat niin hurjaa luokkaa, etten raaskinutkaan sitten ostaa sitä tavallista puuvillalankaa, jota olin ajatellut omaa kesäkäsityötäni varten ostaa.
Lankakaupassa on kaksi huonetta, joista toisessa oli todella kutsuvan näköinen sohvaryhmä. Se oli täynnä ihmisiä istumassa, kun tulin, mutten kehdannut heitä alkaa kuvaamaan silloin. Kuvasin huonetta, vasta kun olivat poistuneet, mutta jäi tuo sohvaryhmä nyt sitten kuvasta lähes pois. Siellä kuitenkin järjestetään kaikenlaisia kursseja ja tapahtumia, esimerkiksi nyt lauantaisin Knit Doctor -tapahtumia, jolloin voi saada neulomisapua. 


Huoneiden välissä on aula, jossa on myynnissä projektipusseja ja erilaisia neulomistarvikkeita. Kaupan työntekijät myös istuvat siellä itse neulomassa.


Ostin kaksi (aika kovahintaista) pyöröpuikkoa, koska en ottanut mukaani kuin sukkapuikot ja kerän lankaa ja ajattelin alkaa neuloa tuosta Amirisu-lehdestä kansikuvan mukaista puseroa. Ohje oli ylhäältä alas ja toivon, että tuo kuvassa oleva lanka riittää. Tuo oli edullisempaa kuin muut langat, joita ensin katselin mutta en raaskinut niitä ostaa, sillä lankaa piti kuitenkin ostaa useampi vyyhti. Minulla on nyt meneillään voimakkaampien värien kausi enkä halunnut ostaa mitään harmaata lankaa, joten päädyin tällaiseen oranssinpunertavaan väriin.


Lisäksi ostin kaksi kerää Rowanin Felted Tweed -lankaa, koska olen aina tykännyt siitä mutten koskaan ole raaskinut ostaa ja nyt päätin räjäyttää. Ajattelin aluksi ostaa sinertäviä lankoja, koska ne olivat kauniita ja olisivat sopineet yhtiin minulla jo kotona oleviin mutta sitten ajattelin ostaa kuitenkin nämä punaisen sävyiset. Tätä jäin nyt kuitenkin harmittelemaan, sillä nämä langat olisivat ihan Suomessa olleetkin paljon edullisempia kuin mitä täällä maksoin, joten voi olla, että käyn nämä kuitenkin palauttamassa, sillä saan samalla hinnalla useamman kerän sitten. En näistä kuitenkaan täällä ollessa aio mitään neuloa.


Ostin myös tällaisia silmukkamerkkejä matkamuistoksi. Olen tähän asti käyttänyt omatekemiäni silmukkamerkkejä - eli niitä sellaisia ympyröitä, joita löytyy rintaliivien ja alustoppien olkaimista! Olen leikannut niitä irti säilöön vanhoista vaatteista. Hyvin ovat toimineet mutta nyt voi ehkä hieman hifistelläkin. 

Kauppa oli siis kovin ihana mutta täällä on hintataso niin kova, että monet asiat maksavat paljon enemmän kuin Suomessa. Siksi olisi ollut fiksumpaa ottaa ne pyöröpuikotkin mukaan, mutta en oikein tiennyt, minkälaista käsityötä alan tehdä täällä. 

2 kommenttia

  1. Tunnelmallinen kauppa, vaikka joskin hintava. Voisiko neulominen olla siellä niin harvojen ja valittujen harrastus, että hintatason ei suuren kysynnän vuoksi laske? No, mene ja tiedä, mutta kivat ostokset. Silmukkamerkkejä on tullut itsekin välillä ostettua, vaikka niitä on helppo itsekin tehdä tai juurikin kerätä ylijäämätavaroista, mutta huomaan pitäväni ostosista parempaa huolta kuin muista: ne löytyvät yleensä aina muiden mentyä hukkaan. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä ei ole helpolla löydettävissä ns. markettilankojakaan. Ilmeisesti Michael's myisi myös jotain lankoja, mutta sellainen kauppa on jossain vähän enemmän lähiössä päin enkä ole vielä keskustan tuntumasta muita lankakauppoja löytänyt. Nämä ovat kaikki tällaisia erikoislankoja, siksi varmaan myös niin kalliita. Ehkä neulojat ovat tosiaan harvassa täällä. Hintataso on muutenkin joka paikassa meihin nähden kalliimpi, alkaen ihan ruokakaupoista.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.