SLIDER

Lankakauppa New Yorkissa: Knitty City


Viimeksi tuskailin, miten vaikeaa oli löytää lankakauppaa Washingtonista. Sen sijaan New Yorkissa tarjontaa on enemmänkin, mutta koska kaupunki on kuitenkin iso, onnistuin vierailemaan vain yhdessä. Nimittäin ensimmäinen, missä kävin (Loop of the Loom Upper East Sidella), oli keskittynyt vain kangaspuilla kutomisen kursseihin! Siellä oli yhdessä pikkuhuoneessa pieniä kangaspuita, joissa naiset kutoivat. Lankoja oli ihan vähän myynnissä ja nekin niin ohutta laatua, ettei niistä ollut minun tarpeisiini. Olinkin onnellinen, kun menin sitten Upper West Siden puolella sijaitsevaan Knitty Cityyn ja törmäsin ihanaan neulovaan yhteisöön!


New Yorkissa onkin paljon neulojia, vaikka kiireisessä kaupungissa tuntuu, ettei kukaan varmaan ehdi moista harrastaa. Mutta onkin käynyt ilmi, että yllättävän moni itse asiassa neuloo - ehkä rauhoittuakseen - tai sitten koska siitä on tullut sosiaalista. Aiheesta on kirjoittanut esimerkiksi NYCitywoman ja jutussa on listaus New Yorkin parhaisiin lankakauppoihin, joista tämä Knitty City on ykkösenä.


Kaupassa oli paljon käsityökirjoja ja -lehtiä myynnissä ja heti ensimmäisenä näin tämän iloisen neulovan seurueen, joka keskusteli keskenään neulomisen lomassa. Tuli kotoisa olo: tänne olisi ihana tulla neulomaan yhdessä muiden kanssa. Toisella puolella kassaa oli sitten toinen seurue naisia neulomassa. 


Lankatarjonta oli runsas. Monia niistä langoista, joita Washingtonissa katselin, oli täällä myyty loppuun. Sen sijaan kiinnostuin vieläkin hintavimmista langoista tällä kertaa ja jotain vyyhtejä haaviin tarttuikin, niistä lopuksi vielä kuvaa. Kuten huomaatte, täällä värikkäät langat ovat in. 
Kaupassa oli myös paikallista lankatuotantoa tarjolla. Hinnat olivat tosin niin suolaisia, etten näitä raaskinut sitten ottaa kokeiluun. Lisäksi nämä olivat pitsilankaosastolla ja minun tarpeisiini siten liian ohuita.


Tämä kyltti kuvastaa hyvin kaupan tunnelmaa. Kuulin moneen kertaan jonkun neuvovan vieruskaveriaan jossain neulomis- tai virkkausasiassa, mikä paraikaa oli meneillään tai suunnitelmissa.


Kaupassa on ollut vierailjoita joka puolelta maailmaa. Suomenkin kohdalla oli jo nuppineuloja, myös oman kaupunkini kohdalla, joten en laittanut sitten sinne enää omaa neulaani.


Ja tässä nämä ostokseni, joihin tällä kertaa hurahdin: merinovillaista Malabrigon Washted Sunset -lankaa ja Madelinetoshin lankaa.En vielä yhtään tiedä, mitä näistä teen mutta tulee sitten joku päivä yllätyksenä kotona, kun saan ahaa-elämyksen. Näin laadukasta lankaa en olekaan vielä edes testannut, joten mahtaako olla paluuta peruslankoihin enää näin pehmeiden lankojen jälkeen...

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.