SLIDER

Tampereen uusin lankakauppa nurja: Neulojan oma olohuone


Tampereen Kalevassa on avattu uusi lankakauppa nimeltä nurja (pienellä kirjoitettuna), joka ihastuttaa kodinomaisella tyylikkyydellään ja kutsuvuudellaan. Kävimme Käsintehtyä ja kaunista -blogin Marjo-Riitan kanssa tutustumassa nurjan keskiviikkoisin järjestettävään neuleiltaan. Itse kävin jo lauantaina katsastamassa, miltä avajaisissa näytti ja molempina päivinä kaupan sohvaryhmät olivat täynnä ahkeria neulojia. Tämänkaltaista kokoontumista olen aiemmin nähnyt vain New Yorkissa.


Lankavalikoima on monipuolinen ja sellainen, etten kaikkia merkkejä ollut edes ennen nähnyt. Onkin mukavaa, että voi tutustua uudenlaisiin lankoihin ja on jotain muuta tarjolla kuin mitä kaikilla muilla.Esimerkkinä voidaan mainita nurjan oma lankamerkki, herkullisilla väreillä itse värjätyt vyyhdet. Toinen kaupan pitäjistä onkin erikoistunut värjäykseen, joten on päivänselvää, että tämä näkyy kaupan valikoimassa. Toinen kaupan pitäjä puolestaan on aiemmin järjestänyt Jyväskylän neulefestareita, ja tämän kokemuksen ansiosta kauppaan on onnistuttu luomaan poikkeuksellista yhteisöllisyyttä jo nyt kaupan alkuvaiheessa. 


Kaupan sisustusta ja esillepanoa on huolellisesti mietitty. Kauppa onnistuu olemaan trendikäs, muttei liian stailattu, ja kodikas samaan aikaan. Langat on ryhmitelty kivasti ja ne löytyvät helposti. Käsityötarvikkeita on hyvät setit. Myös ihania käsityökirjoja on myynnissä - katselin useampaakin ulkomaista kirjaa, joihin en ole aiemmin missään törmännyt. Tiskin toisella puolella on nurkkaus, jossa on sohvia ja nojatuoleja ja sinne voi tosiaan kokoontua neulomaan porukalla. En lähtenyt nyt kuvaamaan neulovia asiakkaita vaan annoin rauhan harrastaa.Nurja löytyy osoitteesta Ilmarinkatu 35 ja on avoinna maanantaisin, tiistaisin, torstaisin ja perjantaisin klo 10-17, keskiviikkoisin klo 10-20, jolloin on neuleilta klo 17-20, ja lauantaisin klo 11-16. Kaupassa järjestetään myös erilaisia tilaisuuksia, kannattaa käydä tsekkaamassa vaikkapa Mehukekkerit-blogin Veera Jussilan esikoiskirjan Neulekekkerit-esittely lauantaina 14.9. klo 12-14. 


2 kommenttia

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.