SLIDER

Porosukat - Reindeer wool socks


Isänpäivä ja joulukin lähestyvät hyvää vauhtia. Tässä on tosi kiva lahjaidea miesväelle (tai miksei naisväellekin). Ohje löytyy Drops Designin sivuilta tai muutaman vuoden takaisesta Joulun kauneimmat käsityöt -lehdestä.


Alkuperäinen ohje on Dropsin Fabel -langalle mutta minä käytin Novitan tummanharmaata 7 veljestä varressa ja vaaleanharmaata sukkalankaa ja kun tummanharmaa seiskaveikka loppui, otin tummanharmaan Pirta-langan käyttöön. Ostin Citymarketista, kun oli neljä kerää kympillä -tarjous. Hieman muovisen tuntuista tuo Pirta kuitenkin oli verrattuna 7 veljekseen, vaikka villaa ja polyesteriä piti olla samassa suhteessa. Väriero näkyy tietyssä valossa paremmin, sisällä en edes oikein huomannut noiden lankojen välillä mitään suurta eroa.
Langan vaihdosta johtuen tein myös muutoksia silmukkamääriin. Tein koon 40 sukkaan alussa 48 silmukkaa, resorin jälkeen lisäsin silmukkamäärän 54 silmukkaan ja varren viimeisen kuvion jälkeen kavensin 50 silmukkaan ja tein resorin vielä nilkkaan. Tein sukista myös lyhyemmät kuin ohjeessa ja sen takia jätin myös varren takaosan kuvioinnin pois ja jalkapohjan kuvioinnin tein vaihdellen vuorotellen värejä, ohjeessa oli erilainen kuviointi siinäkin, mikä olisi ehkä ollut kivempi mutta tämä meni nyt näin.

Nämä lähtivät lahjaksi Ranskaan. Siellä on talvisin kylmä sisällä, etenkin kivilattiat jäädyttävät jalat, joten villasukat ovat hyvä vaihtoehto kotitossuille.


In English:


Father's Day (in Finland) and Christmas are approaching. This is a really nice gift idea for men (or women). The pattern is available on Drops Design.

The original pattern is for Drops Fabel yarn but I used dark grey Novita 7 Brothers and light grey sock yarn from Novita. When I ran out of the dark grey leftover yarn, I used Pirta yarn. It had a certain plastic feeling compared to Novita's yarn although the combination of wool and polyester is supposed to be the same as in 7 Brothers. The colour difference appears better in a certain light but I did not even notice any big differences in the shades otherwise.

Due to the change of yarn, I had to adjust the stitches as well. To make a size 40, I started with 48 stitches, after the rib I added 6 more stitches (to 54 stitches) and before the last rib part I decreased to 50. I also made some other changes to the pattern.

These socks were sent to France as a gift. The houses there are quite cold in the winter, especially if you have stone floors, so wool socks might be a good option for slippers.8 kommenttia

 1. Todella kauniit sukat, varmasti ihana lahja ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna! Sain jo kiitoskortinkin Normandiasta, sukat olivat menneet perille. 🤗

   Poista
 2. Ihanat villasukat ja nämä olis kyllä oiva isänpäivälahja omalle isälleni. Ehkä yritän tehdä samanlaiset isänpäiväksi tai jouluksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna Emilia! Malli on kyllä kiva - nyt tekisin ne varren takaosan kuvioinnitkin, jos uudet tekisin.

   Poista
 3. Vau! Todella kauniit sukat.Kiitos ohjevinkistä. Saatan ehkä jo osata lukea tuota ohjetta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teresa! Olemmekin kaimoja. :) Neuleohjeet ovat yleensä aika hyviä, kun vain jaksaa lukea huolellisesti. Joskus harvoin ohjeissakin on kyllä virheitä tai on skipattu jokin "itsestään selvä" kohta yli, minkä tekeminen ei valkene, jos ei ole tehnyt entuudestaan paljon käsitöitä. Se on tosi harmittavaa, itselle on käynyt muutaman kerran niin. Onneksi virheistäkin yleensä oppii!

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.