SLIDER

Missoni-raitahuivi - Missoni scarf


No nyt on syksyn värejä huivissakin. Tätä Missoni-raitahuivia oli kyllä kiva neuloa! Ohjeen on tehnyt Novita/Sisko Sälpäkivi. Oma ohjeeni on otettu jostain lehdestä, jonka tietoa minulla ei ole tallella, kun repäisin sivun irti eikä siinä lue lehden nimeä. Mutta saman tyyppinen ohje Novita Isoveli-langalle löytyy Suuri Käsityö 1/2013 -lehdestä ja tämä oma käyttämäni ohje on kirjattu Pure villa -blogin kommenttiosioon. Lankana käytin siis Puro Lehtoa, mitä ei enää ole Novitalla tuotannossa. (Vinkki Novitalle: on niin kiva ja ihanan värinen lanka, että voisi vaikka ottaa uudistuotantoon... seuraavaksi haluaisin kokeilla sitä Puro Retro -väriä nimittäin.)


Alun perinhän neuloin tästä Puro-langasta jakun (siitä enemmän juttua täällä) mutta kaipasin jakkuun jotain lämmikettä kaulan ympärille ja kun lankaa jäi niin päätin neuloa vielä pitkän kaulahuivin. Toinen vaihtoehto olisi ollut tehdä joku kaulus tuohon jakkuun. Nyt jälkikäteen harmittelin, etten tehnyt näistä langoista torkkupeittoa itselleni, niin pehmeää ja ihanan lämmintä lanka on.

En ole varma, onko vähän liikaa väriä, kun näitä käyttää yhdessä mutta onpahan nyt tehty. Huivia voi käyttää sitten kuitenkin tuomaan vähän väriä muiden vaatteiden kanssa.


PS. Ihanaa sunnuntaita! Nautitaan nyt näistä syksyn väreistä.

In English:

Well, here we have some autumn colours in this scarf! This Missoni scarf was really nice to knit. The pattern was designed by Sisko Sälpäkivi/Novita. I found the pattern from a magazine but I tore off the page and it does not say anything about the name of the magazine. But the same type of pattern for Novita Isoveli yarn can be found in Suuri Käsityö 1/2013 magazine and also this one I used is written in the comment section of the Pure villa blog (in Finnish only). I used Puro Lehto yarn, which is no longer in production at Novita. (Tip for Novita: it's such a nice and wonderfully coloured yarn that you could start producing it again ... next I'd like to try Puro Retro yarn.)

Earlier I knit this jacket from Puro yarn (read more about it here) but I needed some warmth around my neck and as I had still yarn left, I decided to knit a long scarf. Another option would have been to make a collar to that jacket. Now, afterwards, I was a bit sorry that I did not make a throw for myself, so soft and wonderfully warm yarn this is.

I'm not sure if there's a bit too much colour when they're used together but it's been done now. However, the scarf can then bring a little colour with other clothes.

PS. Have a lovely Sunday! Let's enjoy these autumn colours now!

6 kommenttia

 1. Onpa kauniit ja juurikin syksyyn sopiva väriyhdistelmä! Tästä tulee kieltämättä Missonin väri- ja kuvioyhdistelmät mieleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piia! Tykkään kovasti syksyn väreistä. Nuo siksak-kuviot ovat myös kivoja neuloa ja virkatakin.

   Poista
 2. Ihana huivi! Ja niin lämpöisen näköinen takkikin <3 tykkään itsekin kovin tuosta Novitan Purosta, mukava lanka ja kauniit värit. Siitä tosiaan saisi ihanan lämpöisen peiton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna Emilia! Takki on itse asiassa lämmin ja mukava päällä. Pelkään vain sen huopuvan sateessa, joten täytyy yrittää katsoa aina suht poutainen sää sitä käyttäessä. 🤔

   Poista
 3. Kaunis huivi ja niin ihanat värit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Viltsu! Aina sitä vähän väriä tarvitsee elämään.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.