SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko: Lokakuun alun saldo


Kirjoitin kuukausi sitten tässä postauksessani ensimmäisen kerran keskeneräisistä töistäni. Ajattelin, että näistähän voisi raportoida kerran kuukaudessa. Tällä hetkellä nimittäin tuntuu, että kovasti ei mitään valmistu, ainakaan blogiin saakka. Missoni-raitahuivi on valmis mutta ongelmana on se, että haluaisin, että joku kuvaisi sen päälläni ja mielellään ulkoilmassa siihen kuuluvan jakun kanssa. Nyt kun vain sataa saavista kaatamalla niin eihän tuonne voi mennä mitään kuvaamaan. Sitten taas kun on ollut kuivaa ja poutaisempaakin, niin ei ole ollut valokuvaajaa saatavilla... Odotellaan nyt sitten kärsivällisesti sopivaa hetkeä!

Sillä välin raportoin keskeneräisten edistymisestä: isän villapaidasta on nyt ensimmäinen hiha valmis ja toistakin olen päässyt aloittamaan. Sen sijaan siskon villapaita lepää laakereillaan edelleen, samoin kuin siksak-neuletakki ja minikissa.


Yhdet välityösukat aloitin kuitenkin ja toinen on jo valmis ja pari sille tekeillä. Ne perustuvat Novitan Metsäretki-sukkien ohjeeseen (ei siis siihen Niina Laitisen viimeisimpään Metsäretket-KALiin, nimet ovat vain samankaltaiset). Nuo Metsäretki-sukat löytyvät viimeisimmästä Novitan Sukkalehdestä mutta ne oli suunniteltu Nalle-langalle, minä sen sijaan otin kokeiluun Citymarketissa tarjouksessa olleen tummanharmaan Pirta-langan ja Novitan vaaleamman harmaan sukkalangan. Siksi täytyi silmukkamäärät laskea uusiksi ja kuviotkin on tehty eri tavalla kuin ohjeessa eli varressa osa kuvioista ja jalkaterässä loput. Myös sukan loppuosa on sovellettu tuosta Novitan ohjeessa olleista kuvioista. (Tarkkasilmäisimmät kenties huomaavat toisen sukan alkuosassa olevan virheen kuviossa. Huomasin sen vasta, kun olin ensimmäisen sukan neulonut. En viitsinyt lähteä purkamaan! Valitettavasti en osannut toiseen tehdä samanlaista virhettä...)


Ja sitten seuraa pieni paljastus: Kuukausi sitten mainitsemani juhlapukuompelu tyssäsi tältä erää kaavojen monimutkaisuuteen mutta onneksi luovuus tuli apuun. Kehitin yhden Suuri Käsityö -lehden neulejakun pohjalta uuden kaavan, jota sovelsin juhlapukuani varten. Tässä se on vielä sovitusvaiheessa kuvattuna sovitusnukkeni päällä. Siitä on siis tarkoitus tulla oikeastaan päällisosa yhteen juhlapukuun mutta vielä en ole osannut päättää, laitanko siihen jotain hihoja mutta ainakin jonkinlainen kaulus siihen täytyy vielä tehdä ja muokata mittojen mukaan sopivaksi muutenkin. Mutta onpahan jännittävä projekti - ikinä en ole vielä juhlapukua itselleni ommellut! Onneksi on suunnitelma B olemassa, jos tämä menee pieleen...8 kommenttia

 1. Onpas sinulla mielenkiintoisia juttuja meneillään! Lohdullista myös huomata etten ole ainut, jolla useampi juttu työn alla samanaikaisesti. Ja tuon valokuvaamisen ongelmatkin jaan ihan täysin: aina puuttuu joku osa, että saisi kuvia blogiin asti otettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Hanna Emilia! Jottei bloggaaminen olisi liian helppoa tosiaan... :)

   Poista
 2. Mä kiinnitin huomiota ihan epäolennaiseen, mutta ihana toi kynttilä Riihimäen lasin purkissa. Onko se joku erilaisiin astioihin sopiva kynttilänpidike? Tosi kivat kirjoneulesukat sulla tulossa ja juhlamekkokin vaikuttaa lupaavalta. Ja kiva kuulla, että on kohtalotovereita, joilla on samoja haasteita kuvaamisen kanssa ja käsitöitäkin kesken useita :-) Hyvää ja rentouttavaa viikonloppua sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati! Ei lainkaan epäolennaista - eikös kuva kerro enemmän kuin tuhat sanaa, joten jokainenhan löytää kuvista uusia kulmia! Tuo kynttilänpidike on tosiaan siirrettävää mallia. Olisikohan ollut Pentikissä joskus myynnissä. Sain tuon lasipurkin ja kynttilänpidikkeen siskoltani joululahjaksi jo muutamia vuosia sitten.
   Kirjoneulesukat valmistuivat muuten eilen illalla, joten seuraavaksi haasteena niiden valokuvaaminen ja niistä bloggaaminen. ;) Yhdet toiset kirjoneulesukat saatiin eilen kuvattua, samoin kuin Missoni-raitahuivi, joten luvassa uutta postausta blogiin jossain vaiheessa lähiaikoina. Ihanaa viikonloppua myös sulle! :)

   Poista
 3. Tosi kivoja juttuja tulossa! Tämmöinen katsaus keskeneräisiin olisi pienillä muutoksilla ihan paikallaan itsellenikin. Tuntuu että se ja tämä ja tuo homma on aina vaan tekemättä, mutta jos siitä julkisesti raportoisi, niin olisihan ne tehtävä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe, tuo on joskus toimiva tapa. Sitä ei sitten vain kehtaa jättää kesken. :)

   Poista
 4. Kivoja juttuja tulossa! Nuo sukat näyttävät hyvältä ja ensimmäisellä vilkaisulla en edes huomannut mitään eroa. :) Minulla on usein monta rautaa tulessa ja osa valmistuu ajan kanssa jos valmistuu :D Nyt syksyn pimeyden tultua ovat puikot pitkästä aikaa kilahdelleet telkan katselun oheessa ja on saumurikin päässyt vauhtiin!

  VastaaPoista
 5. Kuulostaapa kivalta, Emilia! Nuo sukat jo valmistuivat mutta en ole vielä saanut niitä kuvattua. Tämä on aina niin aikaa vievä prosessi, ennen kuin näkyy blogissa asti! 🙂

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.