SLIDER

Sukkalaatikko 2/2022: Space-raitasukat

Helmikuun sukkapari valmistui mutta edelleen on kirjavaa Gjestal Janne Space -lankaa jäljellä! Tuo lanka on kyllä miellyttävän tuntuista: samanlainen sukkalankakoostumus kuin 7 Veljestä -langassa mutta on hyvin pehmeää. Ihan yhtä pehmeää kuin valkoinen House Onni -sukkalanka, jota käytin tässä. Tuo Novitan ruskea lanka oli selkeästi karheampaa käsissä. Ohjeen pohjana käytin vuoden 2015 sukkalehden Taikaraita-sukkien mallia, mikä oli tehty Nalle-langalle, joten tein sitten itse asiassa raidat ja silmukkamäärät koon 30 mukaan, vaikka nämä sukat ovatkin kokoa 39.


Space-raitasukat
Ohje: Mallia otettu Minna Metsäsen suunnittelemista Taikaraita-sukista, Novita sukkalehti 2015
Koko: 39
Sukkapuikot: 3,5
Lanka: House neulelanka Onni valkoinen, Novita 7 Veljestä karhu (065), Gjestal Janne Space vihreä-ruskea-oranssi (475). 
Langan menekki: Arviolta vähän päälle 100 g.

Luo 48 silmukkaa ja neulo 2 o, 2 n joustinneuletta 5 cm. Neulo *ruskealla 1 krs, kirjavalla 1 krs*, toista yhteensä 4 kertaa. Vaihda ruskean tilalle valkoinen lanka ja neulo *valkoisella 1 krs, kirjavalla 1 krs*, toista 4 kertaa. Neulo raitoja vuorotellen, kunnes varressa on 4 kokonaista raitaa ja puolikas tumma raita. Tee vahvistettu kantalappu ja teräosa aloitetaan tekemällä tumma raita loppuun samalla kiilakavennuksia tehden. Terässä leveä nauhakavennus.


Näissä sukissa tuo kirjavan pätkävärjätyn langan koostumus tulee enemmän esiin kuin aiemmin tekemissäni kerrosrivinoususukissa. Nyt täytyisi vielä keksiä kolmas malli, johon mahdollisesti saisin nuo loput langat kulumaan. Tosin minulla on vielä yksi kerä Maija-lankaa samoissa väreissä, joten tätä väri-ilottelua on siis luvassa vielä pidempäänkin. 


4 kommenttia

 1. Blogisi ulkoasu on todella silmää miellyttävä! Kerrassaan upea! Menikö kauan että sait juuri omannäköiseksi?❤️

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on tässä muotoutunut ajan kanssa mutta hyvä blogitemplate oli tietysti itsessään jo niin valmis.

   Poista
 2. Tulipas kivat sukat! Tuosta Housen Onni -langasta olen itsekin nyt neulonut ja se on kyllä mukavan pehmeää.

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.