SLIDER

Helmineulepeitto + ohje


Uskomatonta mutta sain kuin sainkin nuorimmalle lapselleni torkkupeiton valmiiksi hänen syntymäpäivänään! Tein peittoa kaiken kaikkiaan kolme ja puoli vuotta aika ajoin, sillä ensimmäisen kerran olen raportoinut peiton aloittamisesta elokuun 2018 keskeneräisten keskiviikossa. Langat poika "valitsi" kerran Ideaparkissa käydessämme, kun tykästyi tuohon pehmeään Rulla-lankaan ohikulkiessamme niin päädyin hetken mielijohteesta sitä ostamaan. En tiennyt alun perin, mitä niistä tekisin mutta aika nopeasti ymmärsin, että torkkupeitto voisi olla kiva tuosta langasta. 


Helmineuletorkkupeitto

Oma malli
Lanka: Novita Rulla (830) liukuvärjätty sinivihreä
Langan menekki: vähän vajaa 600 g
Puikot: Pyöröpuikot (80 cm) nro 7 

Luo 135 silmukkaa ja neulo helmineuletta:
1. krs: *1 o, 1 n*, toista ja neulo viimeinen silmukka oikein.
2. krs: neulo nurjalla nurjat silmukat oikein ja oikeat nurin eli *1 o, 1 n*, toista ja neulo viimeinen silmukka oikein.
Toista näitä kahta kerrosta, kunnes peitto on haluamasi mittainen. Minun tekemäni peitto on noin 220 cm pitkä ja 80 cm leveä, jotta sain siitä samalla hänen sänkyynsä päiväpeiton.


Kyllä tässä olikin puuhaa. Pääasiassa neuloin automatkoilla mutta nyt kun halusin lopulta peiton valmiiksi, tein sitä myös kotona telkkaria katsoessa. En kyllä arvannut puuhaan ryhtyessäni, että siinä ihan noin monta vuotta menisi!

Minulle jäi tuota lankaa vielä 200 grammaa jäljelle, joten täytyy pohtia, josko siitä saisi pojalle vielä jotain kivaa tehtyä. Tuota Rulla-lankaahan ei enää ole tarjolla, kun se oli kampanjatuote mutta tähän peitto-ohjeeseen voi käyttää mitä tahansa muuta lankaa, mikä jotakuinkin sopii haluamaansa puikkokokoon. Rulla-langan suositeltu puikkokoko oli 5-6 mutta minusta peitosta tulee parempi, kun käyttää vähän paksumpaa puikkokokoa.

5 kommenttia

 1. Helmineule on kyllä kiva ja peittoprojektit kestävät kauan, eikä ihme, kun ne ovat niin isoja. Hieno peitto!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meinasi uskoa loppua itseltänikin kesken. Lapsi oli ihan varma, ettei se koskaan valmistu... Mutta nyt on peitto ja siitä tuli kyllä mukavan pehmeä ja lämmin!

   Poista
 2. I love the colours and pattern. Great work!

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon usean vuoden työstä! ^___^ Joko olet keksinyt jonkin kohteen loppulangalle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mietin, että jos tekisi jonkun puseron siitä yhdistämällä muita sinisen sävyisiä pehmeitä lankoja, joita minulla on varastossani.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.