SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko: Elokuun haaste


Onko teillä vielä helteiden jäljiltä intoa tehdä käsitöitä vai onko lämpö imenyt kaikki mehut? Minä olen ainakin ollut aivan uupunut enkä ole saanut juuri mitään käsitöitä tehtyä. Ihan vain pari neulomistyötä olen tässä aloittanut ja jonkin jopa valmiiksi saanutkin (katso tämä hartiahuivi).

Uutena työnä nostankin esille etenkin tämän lapselle tulevan torkkupeiton hänen uuteen huoneeseensa. Siellä on laivateema, joten tämä peitto sopii sinne varmasti hyvin, koska minusta nämä värit muistuttavat meren aaltoilua!


Harmaa top down -neuletakki, jota esittelin keskeneräisenä tässä postauksessa odottaa päättelyä ja nappien ompelua. Neuletakin kaveriksi aloitin samasta langasta hameen. Siihen täytyy varmaan ottaa toinen harmaa kaveriksi, kuten neuletakissakin. Käytin vain kaiken harmaan villalangan siihen mutta minulla on hieman paksumpaa harmaata lankaa kaapissani, joten otan sen varmaan käyttöön.Ompeluhommat ovat tyssänneet ihan täysin kasvihuoneeksi muuttuneen ompeluhuoneen takia. Ennen Ruotsin-matkaamme sain sentään ommeltua pojalle yhdet Tre kronor -yöhousut matkalle mukaan. Käytin taas vanhoja käytöstä poistettuja t-paitoja materiaalina.


Aloitin myös tuunata äidin ystävältään saamasta XL-kokoisesta röyhelöpaidasta itselleni jonkinlaista kesätunikaa. Sen suunnittelu jäi kesken lämpöaallon takia mutta palaan siihen varmaan säiden viilennyttyä, samoin kuin Aino-mekkoon, joka jäi minulla keväällä kesken ennen muuttoamme.


Otin tällä kertaa vanhan ompelukoneeni mukaan huvilalle lähtiessämme. Siellä on nimittäin sisällä paljon viileämpää, vain vähän päälle parikymmentä astetta helteilläkin, joten sain ommeltua toiset yöhousut lapselle siellä, jälleen vanhasta t-paidasta. Miehen isosta t-paidasta saikin ommeltua sekä etu- että takakappaleet. Lukuunottamatta näitä yöhousuja en ole saanut mitään muuta valmista ommeltua!Mitä töitä sinulla on keskeneräisinä? Jaa kuvia töistäsi Instagramissa hashtagilla #keskeneräistenkeskiviikko ja linkkaa oma keskeneräisten postauksesi tämän postauksen alla olevaan linkityslistaan. Aikaa linkkaamiseen on elokuun ajan. Käy myös kurkkaamassa ja kommentoimassa toisten postauksia - on vain mukava katsoa, mitä muilla on tekeillä! Kaikki Keskeneräisten keskiviikot löydät myös yläpalkin linkistä. Seuraava Keskeneräisten keskiviikko ilmestyy taas kuun vaihteessa, aina kuun viimeisenä keskiviikkona tai ensimmäisenä, riippuen, miten se kalenteriin ajoittuu.

Viime kuussa haasteeseen osallistui Käsintehtyä ja kaunista

WIP WEDNESDAY
Please share your WIPs or UFOs with us! You may link your posts for about a month. I will post a new linky once a month, on the last Wednesday of the month or the first, depending on how Wednesdays match the calendar.
20 kommenttia

 1. Mun keskeneräiset ovat vielä aika tarkkaan pahvilaatikoissa appiukolla. Koitan tässä tehdä yhden laatikon kerrallaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan hyvä periaate, yksi kerrallaan, kyllä ne siitä sitten valmistuvat. :)

   Poista
 2. Kyllä, helteet eivät ole oikein innostaneet käsitöiden pariin: joko on ollut liian kuuma edes ajatustyölle tai sitten en ole malttanut muilta kesäjutuilta kässäillä. Mutta jotain kuitenkin tuli valmiiksi ja jäi keskenkin. :)

  Monenmoista sinullakin on. Ihana ajatus tuossa peiton meren aaltoilussa. ♥ Hyvältä näyttää neuletakkisikin, ja kohta sillä on varmasti käyttöä: helteistä huolimatta syksy tulee joka tapauksessa, ja sitä myöten varmasti myös motivaatio käsitöihinkin. Mukavaa elokuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos samoin, Maarit, kyllähän kun ilmat viilenevät niin jaksaa taas puikkoihinkin tarttua ja ehkä jaksan tuossa ompelukoneenkin ääressä paremmin istuskella. :)

   Poista
 3. Tuo torkkupeitto sopii kyllä tosi hyvin laivateemaan! Siinä on ihanan merelliset värit :)

  Melko vähän olen tehnyt käsitöitä kesällä. Vanhoista farkuista olen tehnyt jotain ja vähän olen korjannut vaatteita. Farkkuteemaisia ohjevideoita olen kuvannut ja editoinut. Lomareissun automatkoilla ompelin käsin, mikä on minulle harvinaista. Tai siis kotona en ruukaa ommella käsin, joskus autossa kylläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Laura! Kyllä minullakin näin kuuma kesä on hillinnyt intoa tehdä käsitöitä. Yleensä kesäisin olen istuskellut ulkona ja leikannut matonkuteita ja sitten virkannut mattoja niistä mutta tänä kesänä meillä on ollut iso remontti kotona eikä aikaa ole istuskeluun ollut.

   Poista
 4. Kauniita käsitöitä sinulla siellä valmistumassa...
  Puikot ovat olleet piilossa kaapinpohjalla, ajattelin kaivaa ne esille sit kun ilmat viilenee. Ompelukonetta olen joutunut käyttämään, kun aina on jotain tuunattavaa.
  Leppoisaa elokuuta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Tuta! Ennen vanhaanhan puikot laitettiinkin kesäteloille ja kaivettiin esiin vasta syksyllä. Kesällä tehtiin lähinnä virkkaustöitä puuvillalangasta. Ymmärrän nyt ihan hyvin, mihin se perustuu. :) Kiitos samoin, mukavaa elokuuta!

   Poista
 5. Onpa sulla tulollaan monta kivaa juttua. Ah, ihanat sävyt tuossa ekassa langassa. Turkoosi on ihan suosikkini. 😊 Minua ei kyl helle estä ompelemasta. Ihan yhtälailla oon ommellut kuin muulloinkin. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna! Meillä on sisällä niin tolkuttoman kuuma, ettei täällä ole pystynyt oleskelemaan, niin ei ole yhtään huvittanut surruttaa ompelukoneellakaan tuossa talon kaikkein lämpimimmässä huoneessa. :D Ehkäpä se nyt kohta helpottaa, kun ilmat viilenevät. :)

   Poista
 6. Minulle tuli sellainen ompeluläkähdys, kun ompelin niin paljon, joten tartuin puikkoihin. Mutta paljon on tekeillä ja koko ajan :D Ihanalta näyttää kaikki projektisi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Anni! Minä odotan, että pääsisin ompeluläkähdykseen asti, kun en ole ommellut oikein mitään moneen moneen kuukauteen. :D

   Poista
 7. Onneksi kesken on aika vähän kun teen yleensä yhtä ompelusta kerrallaan, mutta tokikaan aina niitä ei saa heti valmiiksi. Nyt odottelee yksi paita resoria vaan kun ei ole oikeaa väriä niin ei etene :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se onkin kurja, kun materiaali loppuu kesken! Vaan sittenpä pääsee oikein luvan kanssa ostoksille. ;)

   Poista
 8. Keväällä minulla oli oikein superinnostus ompelujutuissa ja monta työtä tuli aloitettua. Sitten tuli nopeasti kesä ja lapset jäi lomalle. Ompeluinnostus katosi ja nyt vasta olen alkanut tarttumaan noihin keskeneräisiin. Toisaalta ihan hyvä, että tuli lomailtua ja nautittua kesästä lasten ja koko perheen kanssa :) Ihana idea muuten tehdä yöhousuja vanhoista t-paidoista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus on hyvä ottaa lomaa jopa mukavista harrastuksistakin. :) Minullakin katosi ompeluinnostus ja toivon, että se palaisi tässä piakkoin. Toisaalta aikaakaan ei juuri nyt ole yhtään mihinkään kivaan mutta kai se joskus helpottaa!

   Poista
 9. Minä yritän säntilliesti neulomuksen aina tehdä loppuun, ennen kuin annan itselleni luvan aloittaa uutta:) Mutta ompeluksia kyllä sallin itselleni siihen väliin. Nyt on kesken laukku, jonka virkkaan juuttinarusta ja kiire tulee, kun kesä loppuu ja olin ajatellut siitä kesäkassia:D Eipä taida keretä...:D
  Kankaita on tuolla jemmassa, joten aina kun inspiraatio iskee, niin kone laulaa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on oikeasti kyllä hyvä, että tekee loppuun yhden, ennen kuin aloittaa toisen. Minä aina pyhästi lupaan samaa mutta päädyn sitten aloittamaan toista ja kolmatta ja neljättäkin... :D

   Poista
 10. Kauniin värinen röyhelöpaita, jännä nähdä minkälaiseksi se lopulta muotoutuu ;)

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.