SLIDER

Sinapinkeltainen kirjoneuletakki


Vihdoinkin se on valmis! Itse takkihan valmistui jo jokin aika sitten, mutta ensin kesti omaehtoisen eristäytymisen takia saada nappeja (onneksi on verkkokaupat ja sain tilattua Nappitalosta mielestäni juuri oikean näköiset napit tähän eli halusin jotkut puiset ja löysin sitten kookoksesta valmistetut tummanruskeat napit) ja sen jälkeen kesti saada kuvattua takki.


Sinapinkeltainen kirjoneuletakki
Suunnittelija: Lea Petäjä
Koko: XS
Lanka: Novita Nalle (288) sinappi, (661) maitosuklaa, (314) vaalea oliivi, Novita Nalle Raita-jämälankakerä  sekä tiilenpunainen Berroco Vintage DK-jämälanka (6 g). Langanmenekki yhteensä 303 g.
Puikot: Pyöröpuikot (80cm) nro 3
Napit: 8 kpl rouheita kookosnappeja/Nappitalo
Minulla oli sinapinkeltaista Nalle-lankaa 300 g varastossani. Tuon ohjeen mukaan XS-kokoon olisi pitänyt varata 450 g mutta minulla on aina riittänyt 300 g lankaa Nallen paksuudessa puseroihini ja neuletakkeihini, joten päätin vain aloittaa työn. Sehän riitti mainiosti ja lankaa vielä jäikin. Kaarrokkeen kirjoneuleosioonkin minulla oli juuri tuota maitosuklaan ja vaalean oliivin väristä lankaa useitakin keriä jemmassa, mutta koska kanervan väristä lankaa minulla ei ollut, päädyin käyttämään viime kesänä neulomaani Mio-puseroon käyttämäni jämälangan eli kokonaista kuusi grammaa tiilenpunaista Berroco Vintage DK -lankaa sen asemesta. Kun se loppui kesken, käytin samanlaista Novita Nalle raitalankaa kuin olin käyttänyt viime syksynä neulomassani saumattomassa raitakääntöneulepuserossa seiskaveikka-paksuisena. Näitä lankoja meni varmaan noin kymmenen grammaa kutakin arvioni mukaan, eli ei tosiaankaan tarvittu 50 g per erivärinen lanka kuten ohjeessa. 


Aloin neuloa tätä takkia alun perin siksi, että siinä oli yksinkertaisesti niin upeat värit ja silti se oli sellainen simppelin näköinen, josta pidän. Tykkään kovasti Lea Petäjän suunnittelemista malleista. Ohje oli kuitenkin tehty jo ennen kuin saumattomat neuleet löivät itsensä läpi Suomessa - ohje oli suunniteltu paloista tehtäväksi, vaikkakin kaarrokkeeseen palat liitettiin sentään yhteen. Tämän olisi kuitenkin voinut neuloa saumattomana ja olisin itsekin toki voinut tuon ohjeen muuttaa saumattomaksi ja jopa ylhäältä alas tehtäväksi, jos olisin vähän jaksanut sitä alkaa pähkäillä.


Nyt tein kuitenkin täysin ohjeen mukaan, mutta en kyllä enää mieluusti ikinä tee paloista tee neuleita, on sen verran turhauttavaa saumoja ommella yhteen, kun voisi yhdellä kertaa tehdä kaiken. Toinen asia, mitä en enää halua kovin mielelläni tehdä, on kirjoneuleen neulominen nurjalla. Onneksi tässä oli sen verran helpot kuviot, ettei se ollut ihan niin työlästä kuin miltä aluksi vaikutti ja onnistuin ihan hyvin. Mutta välillä tuli sellainen olo, että tässä neuleessa oli nyt kaksi asiaa, joita en enää koskaan halua tehdä...

Vielä yksi asia tässä takissa oli erilainen kuin mitä olen ennen tehnyt eli taskut. Olen tähän asti tehnyt taskupussit mutta nämä taskut neulottiin nyt paloina, jotka ommeltiin kiinni takkiin. Minun makuuni nämä taskut jäivät myös liian pieniksi, koska tykkään upottaa kädet taskuihin. Olisikin pitänyt ehkä jopa vähän pidentää tätä takkia ja tehdä myös isommat taskut. 


Tykkään kuitenkin kaikista näistä teknisistä vaikeuksista huolimatta todella paljon tästä neuletakista.  Tämä on varmaan yksi parhaimpia tekemiäni töitä.


Ja vielä tämän vuoden lankatilastot:

Ostetut langat: 1950 g
Kulutetut langat: 255 g + 110 g + 303 g = 668 g

8 kommenttia

 1. Upea! Nostan kyllä hattua teille kaikille, joiden hermot ja taidot riittää neuleiden tekemiseen :) Muakin on alkanut himottaa itsetehty villapaita. Tykästyin netissä näkemääni malliin, joka oli nimeltään Riddari (?). Haluaisin sellaisen nätin villapaidan, joka päällä voisi olla vaikkapa nuotiolla. Meidän pitää kyllä tavata sitten kun tämä kirottu korona on ohi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo-Riitta! Riddari on kyllä kiva malli. Se on niitä islantilaisia villapaitamalleja siitä Islantilaisia neuleita -kirjasta - minullakin on tuo kirja, kun itsekin on pitänyt Riddari neuloa. :) Juu, jos joskus tästä vaan selvitään, niin pitää kyllä tavata.

   Poista
 2. Anonyymi4/07/2020

  Ihanan villapaidan olet tehnyt, kivan keväinen :) ja mukavat nuo taskut :) Iloista pääsiäisen odotusta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Ja kiitos vierailusta ja kommentista. :) Samoin mukavaa pääsiäistä.

   Poista
 3. Tosi ihana neuletakki! Niin kauniit värit! Sait kivasti jämälankojakin käytettyä. Kirjoneuleet on kyllä siitä kivoja, että sinne uppoaa useampikin pikkunöttönen jämälankoja. Mullakin on nyt vihdoin uudestaan työn alla kirjoneuletakki seiskaveikan jämistä. Olen päättänyt tehdä sen tänä keväänä valmiiksi. Minä päätin takissani kokeilla steekkausta, jotta ei tarvitse neuloa kirjoneuletta nurjalla. Saa nähdä, kuinka onnistun. Aurinkoa sun päiviin☀️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui, tuo steekkaus on vielä sellainen tekniikka, jota en ole uskaltanut kokeilla! Paljon onnea sen kanssa! Varmaan postaat sitten, miten kävi. :) Aurinkoa sullekin!

   Poista
 4. Vau, siitä tuli upea, että kaiken tuskailun arvoinen! Värit ovat kyllä kauniit ja niin sulle sopivat.

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.