SLIDER

Saumaton neuletakki liukuvärjätystä langastaHei vaan kaikille! Kuten kuvasta näkyy, olen palannut Suomeen! Ja nyt mennäänkin rytinällä kohti syksyisiä vaatteita ja esitellään neuletakki, jonka sain valmiiksi juuri ennen Yhdysvaltoihin kesäksi muuttoamme mutta jäi silloin kuvaamatta ja sen takia esittelemättä. Ja ehkä hyvä niin, koska syksyä vartenhan minä tämän neuletakin neuloin.Löimme kaksi kärpästä yhdellä iskulla ja lähdimme lasten kanssa etsimään kasveja koulutyönä tehtävää kasviota varten (voi jestas, mikä homma, kun en itsekään tunnista kasveja - ei meillä koulussa tehty aikanaan mitään kasvioita!). Samalla sitten hoidimme nämä kuvaukset lähimetsämme upeissa maisemissa.

Olen niin myyty top down eli ylhäältä alas -tekniikkaan (katso vaikkapa tämä viime syksynä tekemäni saumaton neuletakki), etten enää taida suostua muulla tavoin neuletakkeja, puseroita ja mekkoja tekemäänkään. Sen paras puoli on nimittäin mielestäni se, että jos käyttää erivärisiä lankoja, jämälankoja tai vaikkapa tällaisia liukuvärjättyjä lankoja, niin saa nuo väriraidat kohdistettua etu- ja takapuolella samantien oikein. Lisäksi jos käyttää jämälankoja niin ei tarvitse jakaa keriä kahtia, että varmasti riittää molempiin kappaleisiin. Nyt vain sen kuin neuloo niin kauan kuin lankaa riittää ja sitten voi vaikkapa heittää uutta värisävyä kehiin, jos jämät loppuvat kesken.


Tähän takkiin käytin Tallinnasta ostamaani liukuvärjättyä vironvillaa. Merkki on Aade Lõng ja lanka on sataprosenttista villaa. Hieman kutiseva siis, mutta siksi tämän neuletakin alla onkin tarkoitus käyttää aina pitkähihaista paitaa. Olin ostanut tätä kaksi vyyhteä, kumpikin 218 grammaa painavia ja tähän kului yksi kokonaan ja vähän toista. Keittiövaakani mukaan neuletakin paino on 234 grammaa, mutta siinä on toki yhdeksän nappia laskuissa mukana vielä.

Malli on Jonna Hietalan suunnittelema naisen saumaton perusneuletakki Novita Syksy 2016 -lehdestä. Tein 5 pyöröpuikoilla ja ehkä valitsemani lanka oli ohuempaa kuin ohjeen mukainen Nordic Wool Flow, sillä neuletiheys näytti siltä, että olisin voinut pienemmillä puikoilla neuloa kauniimman lopputuloksen saamiseksi mutta toisaalta takista tuli ehkä ilmavampi näin. Ohje oli muutoin ihan helppo mutta olkalisäykset tehtiin eri tavalla kuin olen tottunut - piti aina tarkistaa, että oliko nyt oikeaan vai vasempaan suuntaan kaartuva lisäys. Lisäksi en tykännyt resorissa olevasta kohoneuleesta, josta ei mielestäni tullut kaunista. Ajattelin silti neuloa saman suunnittelijan samassa lehdessä olleen saumattoman perusneulepuseronkin vielä kokeeksi.


Tällä takilla sain sitten nyt tyhjennettyä yhden vyyhdin pois lankakaapistani kässähamsterihaasteen mukaisesti. Langanmenekkini tänä vuonna on ollut oikuttelevan keittiövaakani mukaan 908 g + 234 g = 1142 g. Toivottavasti sain tästä myös hyvän käyttötakin syksylle ja talvelle. Ainakin tykkään ihan hirmuisesti tästä väristä: se on ihanan tumma ja syvä!

USA:ssa ollessani olivat muuten hiukseni saaneet niin paljon aurinkoa, että olivat latvoista ihan kuivuneet ja kampaaja sitten meni ja leikkasi sellaiset 20 cm hiuksistani pois, että eivät menisi niin paljon takkuun enää. Onpahan ollut totuttelemista lyhyempään lookiin - ja otsahiuksiin, jollaiset minulla oli viimeksi kymmenen vuotta sitten!


10 kommenttia

 1. Tervetuloa takaisin Suomeen! Tämä on kyllä niin sinun näköinen ja värinen neuletakki. Erittäin onnistunut. Minäkään en enää suostu neulomaan neuletakkeja tai -paitoja muulla tavoin kuin saumattomasti ylhäältä alas. Se on ehdottomasti paras tapa.

  VastaaPoista
 2. Ihana neuletakki. :) Saumattomasti neulominen on kyllä mukavaa!

  VastaaPoista
 3. On kyllä kaunis, ihanat värit! Ja kuinka ollakaan, minulla on puikolla samanlainen Jonna Hietalan suunnitelma neuletakki. :D Nappilista vielä puuttuu tuosta Kuru-nimisestä takista, mikä on tosiaan sama, vähintään ainakin hyvin, hyvin samanlainen perusneuletakki, mutta ohje on vain ohuemmalle langalle. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, onpas jäänyt jostain syystä vastaus! Olisipa kiva nähdä sinun neuletakkisi. Huomasin muuten unohtaneeni yhden napinreiän nappilistasta, mitenhän sen saisi jälkikäteen... vai pitääkö vain poistaa yksi nappi takista?

   Poista
 4. Ihan keijukaisen värinen neuletakki :) Neule menee jo hyvin syyskeleilläkin, ainakin näissä kuvissa näyttää sopivan tuuliseen alkusyksyn päivään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tuo ihan kivasti lämmittää, joskin tuuli menee aina hieman läpi.

   Poista
 5. Ihana neuletakki ja siihen täydellisesti mätsäävä kuvausympäristö 💚.

  Mullakin olisi vironvillaa jemmassa huiveja varten, mutta tässäpä ideaa! Jos vain on riittävästi yhdessä vyyhdissä ettei lopu just kesken... 😊

  VastaaPoista
 6. Kiitos, Leena! Täytyy sanoa, että tuo oli yllättävän riittoisaa lankaa mutta kyllä siihen pikkasen päälle toista vyyhteä meni. Ehkä ainakin liiviin riittää, jos hihat tekisi toisesta langasta, jos et satu saamaan lisää tuota lankaa?

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.