SLIDER

Poikaystävän villapaidan kirous + Heinäkuun Kässähamsterihaaste


Löysin täältä Yhdysvalloista kiinnostavan kirjan, joka kertoo neulomisesta. Mutta ei kuitenkaan pelkästään neulomisesta, vaan elämästä, johon neulominen liittyy olennaisena osana. Kirjan nimi on The Curse of the Boyfriend Sweater eli Poikaystävän villapaidan kirous. Se viittaa siis siihen, että jos neulot poikaystävällesi villapaidan, se johtaa siihen, että poikaystävä jättää. Toinen variaatio on, että suhde loppuu ainakin ennen villapaidan valmistumista. Suomessa sanonta ennen aikaan oli jotain siihen suuntaan, ettei pitänyt antaa villaista ennen vihkimistä.


Oli miten oli, kirjan kirjoittaja, nuori newyorkilainen Alanna Okun, on ainakin kokenut kirouksen. Joku villasukka on jäänyt antamatta, joku villapaita on tullutkin itselle. Sellaisen hän nimesi Girlfriend Sweateriksi - tyttöystävän villapaidaksi. 


Alanna Okun kirjoittaa lämpimästi ja hauskasti elämästään, johon neulominen liittyy olennaisesti. Minun täytyi aina pari lukua luettuani neuloa hieman villasukkaa, niin paljon hänen intohimoinen suhtautumisensa neulomiseen vaikutti minuunkin. Mutta on meillä myös toinen asia yhteistä: intohimo kirjoittamiseen. Jälleen kerran tämän kirjan luettuani vanhat lapsuuden haaveeni kirjailijan urasta nostivat päätään. Ollapa kuin Alanna.

Kirjan tiedot ja linkki Amazon-kauppaan:

Alanna Okun: The Curse of the Boyfriend Sweater. Essays on Crafting. Flatiron Books. New York 2018.

Samalla avaan Kässähamsterihaasteen linkkiketjun heinäkuulle. Kässähamsterihaasteessa on siis tarkoitus käyttää olemassa olevia materiaaleja käsitöiden tekoon. Raportoi tänne omassa postauksessasi, mitä olet tehnyt kaapissa olevista tarvikkeistasi. Myös Instagramissa voit jakaa kuvia hashtagilla #Kässähamsterihaaste2019. Tämä haaste on pistetty pystyyn yhdessä L u m i s i i v e t-blogin Katin kanssa. Voit myös liittyä Facebook-ryhmäämme

You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter

4 kommenttia

 1. Mun mies ei ole mua jättänyt vaikka paitoja on tullut hälle rustattua monen monta :D Mutta mielenkiintoinen aihe..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha! :D Ihan hyvä juttu, ettei ole! Täm on tainnut liittyä enemmän kuitenkin ennen naimisiin menoa tehtyihin villapaitoihin. On kai ajateltu, ettei maksa vaivaa neuloa isotöistä villapaitaa, jos ei naimisiin päässytkään. Mä en ole koskaan omalle miehelleni neulonut paitaa, kun ei pysty villaa käyttämään. :D

   Poista
 2. Minäkin neuloin villapaidan joululahjaksi poikaystävälleni, josta tuli mieheni vasta seuraavana keväänä. Ja vielä ollaan yhdessä ;-) Kiitos kirjavinkistä. Ihanaa, kun joku kirja voi innostaa ja inspiroida.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! :) Eihän se varmaan kaikilla niinkään päde. ;)

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.