SLIDER

Neulekuvahaaste 2017 kooste osa 3: Neulominen ja tilpehöörit

Nonnu Neulojan toukokuun neulekuvahaasteeseen osallistuminen Instagramissa sai minut tekemään koosteen omista kuvistani. Tarkoitus oli julkaista tämä viimeinen osa samaan syssyyn kahden ensimmäisen kanssa mutta viikonloppuna olleet lasten kavereiden kahdet synttärit, koulujen päättäjäiset ja aurinkoinen sää ottivat tällä kertaa erävoiton bloggaamisajasta. Nyt kuitenkin seuraa viimeinen osa koosteesta. Se käsittelee neulomista ylipäänsä ja esittelee siihen liittyviä tarpeellisia ja tarpeettomiakin tarvikkeita.


Langat, kirjat ja apuvälineet


12. Hurahdus. Minä hurahdan aina näihin käsityökirjoihin (ja -lehtiin) ja haalin niitä kotiini, vaikken millään kaikista ehdi edes jotain tehdä, vaikka mieli miten tekisi. 24. Kirja. Uusin ostokseni. Tästä nyt joulupukinkonttiin sukkia.15. Projektipussi. Anopin vanha farkuista tehty kassi, jossa matkakäsityöt kulkevat hyvin mukana. 
16. Apuväline. Eniten käytetty apuvälineeni on ehkä kuitenkin saksien, neulan, kynän ja paperin lisäksi mittanauha. 27. Silmukkamerkki. En ole hankkinut hienoja silmukkamerkkejä, sillä ainoat työni, missä niitä käytän, ovat nämä virkatut räsymatot. Siksi klemmarikin kelpaa. Tämä matto on aiemmin esitelty tässä postauksessa.


19. Lankavarasto. Laskin kuusi laatikkoa varastossa (osa puolillaan) ja sisällä neljä pienempää laatikollista, joista osa puolillaan sekä korin pohjalla jämälankanyssäköitä. Yhteensä varmaan siis seitsemän laatikkoa lankoja... kukahan nämä on tänne tuonut? Varmaan 10 vuotta menee näiden tuhoamisessa ellei pidempäänkin... vai mitä arvelette? 22. Lankavaraston helmi. Minulla ei ole mitään kalliita tai merkkilankoja mutta rakastan näitä Virosta ostamiani ihanan värikkäitä lankoja, vaikken oikein tiedä, mitä näistä tekisin.5. Lempiväri. Vihreä on lempivärini, varsinkin lankoja huomaan ostavani mieluiten vihreissä sävyissä.
25. Inhokkiväri. Yleensä eniten inhoamani väri on ollut vaaleanpunainen mutta se onkin viime aikoina yllättäen alkanut miellyttää silmääni harmaan tai turkoosin tai ruskean kanssa. Nykyinen inhokkivärini onkin tämä oranssi, koska poikani piti ennen oranssista ja ostin väriä varastoon ja nyt hän ei enää siitä tykkääkään. Pitäisi siis löytää uusi oranssin ystävä, jolle tehdä näistä langoista jotain!26. Kynsilakka. En käytä kynsilakkaa kuin pakosta, joten piti kaivaa vielä tallella olevat ja jostain saadut kynsilakkapullot varta vasten esiin.14. Eväät. Jälkiruoka äitienpäivälounaalla ravintola Lehtovaarassa.
Neulominen - missä ja miten?


11. Neulenurkka. Proosallisesti se sohvan pääty, jonka vieressä on hyvä jalkalamppu. Neulon lähes ainoastaan vain iltaisin, kun katson telkkaria, siksi käytännöllisyys on tärkein. Sohvapöydän alla on lisää neulelehtiä ja kirjoja.17. Näin neulon. Tai oikeastaan en neulo, koska nyt oikea käsi oli kamerassa kiinni. 😃 Ei videokuvaa, sorry. 23. Knit in public. Bussissa. Ei yhtä kivaa neuloa kuin junassa. 28. Luonto. Merenranta on minulle tärkeä paikka rauhoittua.31. Kesä. Ei tämä Suomen suvi tämän kummoisemmalta tänään näytä. Aamulenkkimaisemani on tällainen, kierrän saaren yleensä ympäri. Ensimmäisessä neulekuvakoosteen osassani neulomiseen liittyi läheisesti myös tv:n katselu, samoin kuin kahvin juonti ja iltapalan syöminen. Tässä osassa on esitelty tarkemmin se neulenurkka, jossa yleensä neulon. Neulominen voi neuloosiin sairastuneella kuulua lähes tilanteeseen kuin tilanteeseen - tässä koosteessa on neulottu myös ulkona ja bussissa (ei sentään äitienpäivälounaalla kuitenkaan).

Lisäksi neulomiseen tarvitaan tietenkin lankoja mutta myös käsityökirjoja ja erilaisia apuvälineitä, joissa voi halutessaan hifistellä jos jonkinmoisilla hiilikuitupuikoilla ja ties millä. Itse en vielä ole välinevarusteluun hurahtanut mutta eihän sitä tiedä, milloin uskaltautuisi uusia juttuja kokeilemaan... Tässä koosteessa apuvälineinä on myös eväät ja kynsilakka. Vaikka itse en kynsilakasta kummemmin perusta niin neulojissa on kynsilakkafanejakin, tsekkaapa vaikka Sukkaa ja lakkaa pukkaa -blogi. 

Minkälaisissa paikoissa sinä tykkäät neuloa ja millaiset ovat tärkeimmät apuvälineesi? Entä millainen on lankavarastosi? 


2 kommenttia

  1. Kiva kooste! Mieluiten kudon olohuoneen lattialla istuen, sohvaan nojaten. Siinä pysyy selkä suorana sekä hartiat rentoina ja voi vääntää jalat risti-istuntaan. :) Lankavarasto onneksi on pienemään päin, vaikka ei se kovinkaan suuri ole koskaan ollutkaan. Sen verran kuitenkin, että ne välillä ärsyttää. Hifistelyt on multakin vielä toistaiseksi jäänyt, mutta eihän sitä koskaan tiedä, mihin sitä hurahtaa... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääpä joskus kokeilla tuota lattialla kutomista! Räsymattoja virkkaan kyllä lattialla istuen, ei tarvitse myöskään kannatella painavaa mattoa sylissään. Lankavarastoni kyllä ahdistaa ja olen vähän katsellut ohjeita, joihin voisin yhdistää useaa lankaa yhteen jättilangaksi, jolloin varasto hupenisi nopeammin... :D Varsinkin ei-niin-suosikkilangat voisivat toimia hyvin sellaisissa. Katsotaan, mitä tässä vielä keksii!

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.