SLIDER

Linnan juhlien puku ja kuninkaallisten tapaaminen - Evening dress to the Independence Day and meeting the royalties


(English version below)
Minulla on ollut suuri kunnia osallistua Linnan juhliin ja joihinkin valtiovierailujen illallisille. Nyt kesäkuun alussa osallistuin Pohjoismaiden valtiojohtajien (Ruotsin, Norjan ja Tanskan kuninkaallisten ja Islannin presidentin) kunniaksi järjestetyille juhlapäivällisille, joissa käytin tätä samaa juhlapukua, joka tuunattiin viime vuoden Linnan juhlia varten.
Vaikka tämä ei nyt ole omatekemäni niin alkuperäinen puku on kaverini äidin ompelema. Hän antoi sen minulle, kun ei hänellä itsellään ollut sille enää käyttöä. Minulla piti olla kyllä kuva puvusta ennen tuunausta, mutta nyt en sitä harmi kyllä löytänyt.


Pukua piti hieman muokata itselleni sopivaksi ja vein sen Kupla Vintageen, jossa sitä otettiin hieman sisään ja sitten pukua muokattiin lisää. Arastelin vähän avointa hihatonta yläosaa. Minulla oli toiveissa 50-luvun henkinen yläosa siihen ja Katja toteutti hienosti ajatukseni ja teki pukuun keepin, mikä teki puvusta jotenkin kuninkaallisen oloisen mielestäni. Se on ommeltu pukuun kiinni, mikä tosin tekee pukeutumisesta hieman hankalan, kun puku pitää sujauttaa yläkautta päälle mutta tykkään ihan hirveästi tästä lopputuloksesta.

Ostin pukuun myös aiemmin tyllihameen ja tyylin sopivat korut Play it again, Sam -liikkeestä, joista kerroinkin aiemmin tässä postauksessani. Kampaukset ja meikit olen muuten tehnyt itse. Glitteristä saa ostettua tosi hyviä hiusvärkkejä, kuten valkit, joilla saa näyttävät nutturat.


Tekeillä on vielä yksi juhlapukumuokkaus, josta kerron myöhemmin lisää.

In English:


I have had the honour to participate in Independence Day Balls at the President's Palace and some state dinners. In the beginning of June, I was invited to a State Dinner in honour of the Scandinavian royalties and President of Iceland. I used the same evening dress as I had used last year at the Independence Day. It is originally a dress that my friend's mum sewed for her but as she did not have any use for it anymore, she gave it to me. Unfortunately I could not find a picture of the dress before even though I had taken some photos.

I took it to a dressmaker, Kupla Vintage, for some fitting adjustments. I had envisioned a 1950s stylish dress and Katja from Kupla Vintage made a keep which made the dress really royal-looking in my opinion. :) I really love the way the dress turned out.

Earlier I had bought a petticoat and earrings and a necklace from Play it again, Sam.

We are currently preparing another evening dress about which I will post more later.


10 kommenttia

 1. Wau, onpa siistiä, että olet päässyt Linnan juhliin ja vielä muihinkin huikeisiin iltapukutapahtumiin! Upea puku - väri on tosi kaunis ja keeppiosa oikein hyvä lisäys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Katarimaria! :) Tuo vihreä on tosiaan kovasti minunkin mieleeni. Hienoja kokemuksia ovat todellakin olleet, olen todella kiitollinen näistä mahdollisuuksista osallistua juhliin!

   Poista
 2. Kaunis on ja väri vaikuttaa upealta

  VastaaPoista
 3. Upeaa, että olet päässyt noin ihaniin juhliin. Puku näyttää erittäin kauniilta ja juuri sinulle sopivalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Kati! Kyllähän tällaiset juhlat ovat niin uskomattoman hienoja kokemuksia; olen todella kiitollinen mahdollisuuksista!

   Poista
 4. Vaude! Mielettömiä kokemuksia varmaankin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tosiaan! Näitä muistelee mielellään vanhana kiikkustuolissa. :)

   Poista
 5. No nyt mä viimein saan kommentoitua sun blogin puolelle myös. Oon kyllä maailman laiskoin blogien lukija, mutta selittelen itselleni tilannetta ruuhkavuosilla :D Ihan upea tämä sun puku ja kokonaisuus muutenkin. Väri on niin täydellinen 👌 Olispa kyllä upeaa joskus itsekin päästä näihin Suomen ykköskemuihin, mutta aina yhtä ihanaa näitä pukuja on katsella. Nää on niitä lapsuuden prinsessaleikkien aikuisversioita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sinikka! Ruuhkavuodet ne täälläkin, on tosi vaikeaa löytää aikaa kommentoida blogeja ja edes nyt kirjoittaa omaansa! Minulla oli tapana suunnitella ja piirtää paperinukeilleni juhlapukuja. Olivat toinen toistaan hienompia luomuksia muuten. :) Ihanaa, kun on saanut itse pukeututua nyt aikuisena upeisiin asuihin, lapsena minulla kun ei ollut prinsessamekkoja.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.