Retrolapasia ja merenrantakahvilan tunnelmaa - Retro mittens and ambient seaside café

Pyhäinpäivänä oli ihana sää ulkoilla. Aika mahtavaa, että näin varhain marraskuussa on tällaiset talviset säät! Aika paljon kivempaa kuin rankkasade ja loska, vaikka kylmä onkin. Olimme maalla lapsuusmaisemissani ja kävimme tunnelmallisessa merenrantakahvilassa Café Sagittassa, jota voin lämpimästi suositella, mikäli Pyhtäällä ikinä liikutte. Ulkoilutin samalla jo neljä vuotta sitten tekemiäni lempilapasiani: ruudullisia mustavalkoisia. Malli on vuoden 1974 Kotiteollisuus-lehdestä (nro 1). Samaisesta lehdestä olen tehnyt muutamat muutkin lapaset, joista laitan kuvat tänne loppuun myös. Mutta ennen niitä muutama sisustuskuva kahvilasta - niin ihanan inspiroivia juttuja siellä on!
It was such a wonderful weather for outdoor activities during the weekend. We visited a nice ambient Café Sagitta in Pyhtää. I also took my favourite mittens, black and white checkered mittens, pattern from the 1970s, with me. I have also knitted a few other mittens from the same 1970s magazine and will present them at the end of this post. But first a few interior pictures of the café as it is really lovely and might inspire others as well!


Vaikka ulkona oli pakkasta useita asteita, oli sisällä lämmin, kiitos tämän takan. Maisema puolestaan on taattua pyhtääläistä merenrantaa. Tällä paikalla sijaitsee Lökören patteri, suojeltu sotahistoriallinen tykkipatterialue, joka on rakennettu viimeistään Kustaan sodan aikana 1788-1790. Patteria on käytetty taisteluissa, niin ruotsalaisten kuin venäläistenkin joukkojen toimesta. (Lähde: John Lagerstedt 2007) Vaikea kuvitella, kun siellä kulkee, sillä nykyään tunnelma Lökören patterissa on todella rauhoittava.

Although the temperature was below zero degrees centigrade, it was warm inside, thanks to this fireplace. The café is situated in a historic artillery weapon battery area where both the Swedish and Russian armies fought during the Russo-Swedish war in 1788-1790. Hard to believe today as the atmosphere is so peaceful.Näillä sohvilla kyllä kelpaa juoda kupillinen kuumaa. :)

What a nice place to have a cup of something warm! :)


Pieniä hauskoja yksityiskohtia löytyy paljon sisustuksesta.

There are lots of lovely interior details.
Myös räsymattoja oli täällä käytetty kivasti penkkien pehmusteina.

Also ragrugs were used to cover the benches.Ja loppuun siis ne lupaamani muut 1970-luvun malleista tehdyt lapaset.

And here are the other 1970s patterned mittens I have made, as promised.

6 comments

 1. Vau mikä paikka. Sellainen, jossa meidän porukka kyllä viihtyisi ja hyvin :) Upeita lapasia, tuli kyllä ihan oma lapsuus mieleen heti.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Nelli! Vielä kun olisi vähän retrovärejä niihin käyttänyt, niin olisi ollut varsinainen aikamatka. Mutta vielähän tässä ehtii uusia väkerrellä.

   Delete
 2. Ihanan näköinen paikka!! Sielu lepää tuollaisessa paikassa.
  Tosi mun tyyliset noi punavalkoiset lapaset :) Mulla on joskus ollut mummun tekemänä hyvin samanlaiset. Harmikseni hukkuneet jonnekkin..

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi harmi! Tuo oli tosiaan suosittu malli 1970-luvulta; tein nuo lapaset siskolleni aidoista 80-luvun langoista, hän kun myös oli tosin tykästynyt malliin. Ne tosin nyppyyntyivät pilalle suht nopeasti, koska olivat jotain akryylilankaa sitten.

   Delete
 3. Ihanan näköinen paikka, tuo lumi ja aurinko ja yksityiskohdat! Kaunista. <3 OIkein ihanaa vappua, toivotaan että se on kohtuu vähäluminen... Hih.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos paljon, Katja! Hyvältä ei vappusää näytä tänään, kun räntää tulee tuutin täydeltä! Mutta toivossa on hyvä elää... :)

   Delete