SLIDER

Retrolapasia ja merenrantakahvilan tunnelmaaPyhäinpäivänä oli ihana sää ulkoilla. Aika mahtavaa, että näin varhain marraskuussa on tällaiset talviset säät! Aika paljon kivempaa kuin rankkasade ja loska, vaikka kylmä onkin. Olimme maalla lapsuusmaisemissani ja kävimme tunnelmallisessa merenrantakahvilassa Café Sagittassa, jota voin lämpimästi suositella, mikäli Pyhtäällä ikinä liikutte. Ulkoilutin samalla jo neljä vuotta sitten tekemiäni lempilapasiani: ruudullisia mustavalkoisia. Malli on vuoden 1974 Kotiteollisuus-lehdestä (nro 1). Samaisesta lehdestä olen tehnyt muutamat muutkin lapaset, joista laitan kuvat tänne loppuun myös. Mutta ennen niitä muutama sisustuskuva kahvilasta - niin ihanan inspiroivia juttuja siellä on!
Vaikka ulkona oli pakkasta useita asteita, oli sisällä lämmin, kiitos tämän takan. Maisema puolestaan on taattua pyhtääläistä merenrantaa. Tällä paikalla sijaitsee Lökören patteri, suojeltu sotahistoriallinen tykkipatterialue, joka on rakennettu viimeistään Kustaan sodan aikana 1788-1790. Patteria on käytetty taisteluissa, niin ruotsalaisten kuin venäläistenkin joukkojen toimesta. (Lähde: John Lagerstedt 2007) Vaikea kuvitella, kun siellä kulkee, sillä nykyään tunnelma Lökören patterissa on todella rauhoittava.Näillä sohvilla kyllä kelpaa juoda kupillinen kuumaa. :)


Pieniä hauskoja yksityiskohtia löytyy paljon sisustuksesta.
Myös räsymattoja oli täällä käytetty kivasti penkkien pehmusteina.Ja loppuun siis ne lupaamani muut 1970-luvun malleista tehdyt lapaset.

8 kommenttia

 1. Vau mikä paikka. Sellainen, jossa meidän porukka kyllä viihtyisi ja hyvin :) Upeita lapasia, tuli kyllä ihan oma lapsuus mieleen heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nelli! Vielä kun olisi vähän retrovärejä niihin käyttänyt, niin olisi ollut varsinainen aikamatka. Mutta vielähän tässä ehtii uusia väkerrellä.

   Poista
 2. Ihanan näköinen paikka!! Sielu lepää tuollaisessa paikassa.
  Tosi mun tyyliset noi punavalkoiset lapaset :) Mulla on joskus ollut mummun tekemänä hyvin samanlaiset. Harmikseni hukkuneet jonnekkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi harmi! Tuo oli tosiaan suosittu malli 1970-luvulta; tein nuo lapaset siskolleni aidoista 80-luvun langoista, hän kun myös oli tosin tykästynyt malliin. Ne tosin nyppyyntyivät pilalle suht nopeasti, koska olivat jotain akryylilankaa sitten.

   Poista
 3. Ihanan näköinen paikka, tuo lumi ja aurinko ja yksityiskohdat! Kaunista. <3 OIkein ihanaa vappua, toivotaan että se on kohtuu vähäluminen... Hih.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Katja! Hyvältä ei vappusää näytä tänään, kun räntää tulee tuutin täydeltä! Mutta toivossa on hyvä elää... :)

   Poista
 4. Aivan ihana paikka! Varsinkin näin työpäivästä väsyneenä, antaisin lähes mitä tahansa päästäkseni tuonne tulen ääreen huokailemaan. Kauniit ovat lapasesikin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä, tuo on todella tyylikäs paikka. Ja hyvin suosittu! Itsekin odotan taas seuraavaa reissua vanhempieni luokse, jotta voi käydä kävelyllä ja tuolla kahvilassa samalla. :)

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.