SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko: Tammikuu 2021


Tänä vuonna jatkuu tuttuun tapaan Keskeneräisten keskiviikko mutta parin vuoden tauon jälkeen jälleen haastemuotoisena! Voit siis osallistua itsekin omilla keskeneräisillä töilläsi linkittämällä postauksesi kuukauden aikana minun postaukseni alla olevaan linkkiketjuun. Jos linkität, niin käy kommentoimassa myös muiden linkittäneiden postauksia. Myös Instagramissa voi jakaa kuvia keskeneräisistä töistä. Tagaa silloin @craftcandidate #keskeneräistenkeskiviikko, niin huomaan julkaisusi.  


Itselläni on työn alla viisi keskeneräistä neuletyötä, jotka ovat jo viime vuonnakin esiteltyjä. Kertaus on kuitenkin opintojen äiti, joten otetaanpas esittelyt jälleen tähän vuoden alkuun:

Harmaa Nalle-Taika-neulemekko

Suunnittelija: Lea Petäjä
Ohje: Malli 31 Amaryllis-neulemekko, Novita Talvi 2019
Koko: XS
Lanka: Novita Nalle Taika harmaa-luonnonvalkoinen (844) ja Novita Nalle harmaa (043)

Sain mekon nyt jaettua neljään osaan ja isommalle pyöröpuikolle. Löysin lisää "silmukkamerkkejä" tilpehöörilaatikostani, mitä lie metallisia rinkuloita, joita oli aikoinaan Paraisten osto- ja myyntiliikkeestä ostamassani ompelulaatikossa, mistä löytyi kaikennäköistä ompelu- ja muuta tavaraa. Se oli selvästi jonkun vanhan mummon ompelulaatikko, minkä perikunta oli hylännyt tarpeettomana. Kaikenlaista kiinnostavaa voikin löytyä toisen ihmisen tavaroista, kuten vaikkapa sodan aikana tehty puhdesormus Syväriltä, vanhoja partateriä ja ruotsalaisia rintamerkkejä. Mielikuvitus lähtee ainakin minulla laukkaamaan sellaisia tutkiessa: kuka oli tuo nainen, jolla oli selvästi sulho ollut rintamalla ja yhteyksiä/sukulaisia Ruotsissa?


Helmineuletorkkupeitto

Oma malli.
Lanka: Novita Rulla (830) liukuvärjätty sinivihreä
Puikot: Pyöröpuikot (80 cm) nro 7 

Tätä torkkupeittoa olenkin tehnyt jo ainakin kaksi ja puoli vuotta... Neulon tätä pääasiassa automatkoilla, koska se on niin simppeli malli, ettei tarvitse ohjeita katsella. Sitä paitsi se lämmittää mukavasti jalkoja autossakin varsinkin talvisaikaan! Nuorempi lapseni valitsi langat jo monta vuotta sitten, kun näki ne Ideaparkin Minimanissa ja ihastui silloin langan väriin ja pehmeyteen, mutta ensin aloitus ja sitten työn jatkaminen on nyt vähän kestänyt. Kyllä se joku päivä kuitenkin valmistuu hänelle, olen siitä varma. Ajattelin tehdä peitosta niin ison, että hän saa siitä sängynpeitteen.

Oliivinvihreä neuletakki

Suunnittelija: Teija Kolehmainen ja Lea Petäjä
Ohje: Malli 20, Suuri Käsityö 8/2020
Koko: XS
Lanka: Novita Isoveli oliivinvihreä (334) ja Novita 7 Veljestä oliivinvihreä (334)
Puikot: Pyöröpuikot (80 cm) 6 mm

Neuletakki on sen sijaan edennyt vauhdilla ja etu- ja takakappale ovat valmiina helmaan saakka. Jouduin ottamaan kaksinkertaisena samanväristä Novitan seiskaveikkaa tilalle, kun Isoveli-lanka loppui. Juurikaan en ole paksuudessa huomannut eroa, vaikka kaksi Nalle-lankaa yhdessä kuulemma paremmin vastaisi Isoveli-lankaa. Sen sijaan eroa on lankojen värisävyissä, kun ne ovat tietysti eri erien lankoja. Jopa kahdessa Isoveli-kerässäkin oli värieroa, mutta ei sille mitään voi tässä vaiheessa, kun näitä lankoja ei enää saa muutenkaan, eikä minua hirveästi haittaa. Seuraavaksi pitäisi ottaa hihat puikoille. Isoilla puikoilla tehtävä työ on palkitseva juurikin nopeudessaan. 

Sirpa-takki

Ohje: Kotiliesi syyskuu II 1967
Lanka: Novita 7 Veljestä (334) oliivinvihreä
Puikot: Virkkuukoukku nro 4

Tätä takkia aloin virkata jo kaksi vuotta sitten. Toissakesänä hylkäsin tämän työn ja ajattelin purkaa kokonaan. Mietin, että mahtaako tuo väri minulle oikein ylipäänsä sopia ja tuleekohan tuosta takista liian iso. Jätin kuitenkin työn keskeneräisten laatikon pohjalle ja nyt pohdin, että ehkä sittenkin tekisin sen valmiiksi, koska jotenkin kiehtoisi saada tuollainen 1960-luvun malli käyttöön ja väri on minusta silti kiva. Samaa lankaahan käytän tuossa edellisessä neuletakissa mutta minulla on sitä niin paljon varastoissa, että riittää varmaankin näihin kahteen työhön. 


V-aukkoinen miesten neulepaita

Ohje: Muokattu Erika Knight: Neuleita miehelle -kirjasta
Koko: L
Lanka: Gjestal Merino Babyull laivastonsininen (810)
Puikot: 2,5 mm ja 3 mm pyöröpuikot ja sukkapuikot
Tiheys: 27 s = 10 cm

Harmikseni huomasin, että olen ottanut vahingossa liian vähän silmukoita isälleni tulevaan neulepaitaan verrattuna kirjassa olevaan ohjeeseen, jota käytän tukena. Katsoin vahingossa etukappaleen silmukat väärin ja nyt silmukkamäärä, joka minulla on, vastaa lähinnä kirjassa olevan koon S silmukoita. Kun kuitenkin tiheyttä mittailin uudestaan, huomasin, että minulla on yksi silmukka vähemmän kymmentä senttiä kohden kuin ohjeessa, mikä antaa vähän pelivaraa ja lisäksi neuleen leveys tuntuu olevan juurikin isäni rinnanympäryksen mitta. Isäni on sitä paitsi laihtunut seitsemän kiloa tämän syksyn ja talven aikana, joten luulenpa, että neule saattaa siis sittenkin mahtua hänelle ja jos ei, niin kyllähän sille sitten käyttäjä löytyy (oma mies ilmoitti voivansa ottaa neuleen siinä tapauksessa). 

Olen kuitenkin nyt sitten pähkäillyt paloista tehtävää neuletta suljettuna neuleena alhaalta ylöspäin tehtäväksi, kuten tuossa Ullan artikkelissakin oli mainittu, joten mielenkiintoista tulee olemaan nyt sitten, kun pääsen tuohon kaulan V-aukkoon. Peukut ylös, että onnistun tässä työssä. 

Mutta nyt ei muuta kuin toivotan hyvää uutta vuotta ja loppiaista sekä toivon kovasti niitä linkityksiä omista postauksistanne ja kuvia keskeneräisistä töistä tänne, jos siltä tuntuu! Linkkiketju on tosiaan kuukauden ajan auki ja helmikuun ekana keskiviikkona on jälleen uuden linkkiketjun vuoro. Mukavia talvipäiviä sillä välin!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

4 kommenttia

  1. Kivoja keskeneräisiä. :) Oon vähän miettinyt itse, millä tapaa kertoisin keskeneräisistä tänä vuonna ja uudistan mahdollisesti omaa toteutustapaa. Katsotaan, jos vaikka innostuisin linkittämään niitä tännekin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tervetuloa mukaan linkittelemään! Aloitin keskeneräisten raportoinnin vuonna 2017 ja vuonna 2018 oli ensimmäisen haasteen vuoro. Nyt on kiva jatkaa tätä, jos muutkin ovat mukana! :)

      Poista
  2. Hauska haaste, katsotaan saisiko joskus jotain aikaiseksi aiheeseen liittyen :D

    Ymmärrettävästi aika isoja neuleita on kesken, isot peukut peittoprojektille ja sen yhdistämiselle automatkoihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ricchan! Tule ihmeessä mukaan, jos vaan ehdit! :)

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.