SLIDER

Ompelulanit ja uusi työ!


Osallistuin tänä viikonloppuna ensimmäistä kertaa virtuaalisiin ompelulaneihin. Ne jatkuvat nyt joka viikonloppu koronaepidemian ajan. Mukaan voit hypätä Facebookissa - mukavaa, kun voi välillä jutustella muiden ompelijoiden kanssa kotoa käsin, kun nyt ei ihmisiä voi tavata!

Itse aloitin tällä kertaa kaivamalla kaikki keskeneräiset ompelutyöt ja korjausta vaativat vaatteet esille kaapeista ja kun olin ne vihdoinkin löytänyt, ehdin sitten ensin vaihtaa vetoketjun lapsen huppariin vain huomatakseni, että vetoketjuhan oli liian lyhyt... Purin sitten sen ja hylkäsin hupparin uudestaan korjattavien kasaan ja jatkoin toiselle lapselle kesäksi shortsien ompelua polvesta rikki menneistä verkkareista.


Sitten korjasin yhden mekon irronneet vyölenkit, toisen vyötäröltä ratkenneen sauman, pienensin yhden kirppikseltä ostetun tunikamekon pienemmäksi, lyhensin yöpaidan liian pitkät olkalenkit itselleni sopiviksi ja ompelin vanhasta tyynyliinasta kesähameen itselleni sekä korjasin neuletakin ratkenneen olkasauman.Vielä riittää paljon korjaustöitä ja tuunattavia vaatteita, mutta jossain vaiheessa yritän päästä ompelemaan vähän uuttakin vaatetta, varmaan jostain kierrätyskankaista jälleen.


Tällainen kierrätysompelu ja vanhoista tekstiileistä uuden tekeminen onkin sydäntäni lähellä, kuten blogiani seuranneet jo tietävät. Siksi olenkin erityisen onnellinen voidessani kertoa, että aloitan syksyllä uudessa työssä nimen omaan kestävien tekstiilien parissa! Olen siirtymässä tutkijatohtoriksi  Aalto-yliopistoon Suomen Akatemian rahoittamaan tutkimusprojektiin nimeltä FINIX: Kohti kestäviä tekstiilisysteemejä: Resurssiviisaan globaalin tekstiililiiketoiminnan yhteiskehittäminen Suomeen

Hankkeen avausseminaari järjestetään huomenna maanantaina ja sitä voi seurata näin koronaepidemian aikana virtuaalisesti YouTubesta!

Tämä työ tulee varmasti näkymään tavalla tai toisella blogikirjoituksissani jatkossa esimerkiksi  aiheeseen liittyvien havaintojen, tilaisuuksien ja uutisten muodossa. Aion myös entistä enemmän pyrkiä ekologisempaan, omin käsin tehtyyn vaatetukseen ja bloggaan toki näistä ompeluksistani ja muista käsitöistäni jatkossakin. Jääthän siis kuulolle vastaisuudessakin ja liity ihmeessä myös lukijakseni, niin pysyt kärryillä päivityksistä. Mukavia käsityöhetkiä sinulle! 


4 kommenttia

 1. Onnea uudesta työstä, kuulostaa tosi kiinnostavalta! Ja hieno saavutus myös saada noin monta vaatetta palautettua käyttökuntoon :)

  VastaaPoista
 2. Virtuaaliset ompelulanit kuulostaa loistavalta idealta. On kiva, kun saa monta korjausjuttua valmiiksi ja saa vaatteita käyttöön. Useinkaan niihin ei kulu aikaa kovinkaan paljon, mutta aloittaminen on työlästä. Minäkin korjailin pääsiäisen pyhien aikana kolme vaatetta ja vielä olisi muutama odottamassa. Onnea vielä työn johdosta ja tsemppiä uusiin haasteisiin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan. Jostain syystä ei yhtään huvita aloittaa korjausompeluja, mutta kun puuhaan ryhtyy niin pino vähenee hujauksessa! Kiitos vielä, Kati!

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.