SLIDER

Teinipojan peruslapaset + lokakuun kässähamsterihaaste


Teini-ikäisille on kyllä haasteellista - tai sitten erittäin helppoa neuloa asusteita. Joko mikään ei kelpaa, mitään ei tarvita, tai sitten kaikki käy, ihan sama.


No nyt neuloin sitten mustat peruslapaset raidoilla, kun vanhat lapaset jäivät pieniksi. Nämä kelpasivat. Nuorella pojalla on vielä kapea käsi, mutta kovin pitkät sormet. Siksi pitikin tarkkaan mitata käsi, että saatiin oikean kokoiset lapaset. Ratkaisuksi löytyi käyttää naisten käden kokoa leveyden suhteen mutta miesten käden kokoa pituuden suhteen.


Lankana on käytetty mustaa Aran-paksuista Red Heart Softia ja vihreää Novitan Veera-lankaa, molemmat jämälankoja lankavarastoistani. Akryylilangat on valittu siksi, että poika ei voi käyttää villaa.


Teinin peruslapaset
Lanka: Musta Red Heart Soft Aran ja vihreä Novita Veera
Puikot: Sukkapuikot nro 4 tai käsialan mukaan
Langanmenekki: max 100 g


Näissä lapasissa kokeilin raitojen kohdistusta kerrosten vaihtuessa siten, että neuloin ensimmäisen silmukan takakautta oikein. Tämä tuntui auttavan ja oli minulle helppo muistaa toisin kuin monet muut ohjeet neulomatta nostamisista ja niin edelleen. 

Vuoden päästä saan varmasti neuloa uudet lapaset jo miesten koon mukaan. Sen verran kova tuo kasvuvauhti tuppaa nuorella miehellä olemaan.


En pystynyt punnitsemaan langanmenekkiä, koska keittiönvaa'astani on taas patteri loppunut, mutta eihän noihin nyt kovin paljon lankaa kulunut. Langankulutukseni tänä vuonna on muuten ollut 1142 grammaa olemassa olevia lankoja + 294 grammaa ostettua ja samantien neulottua lankaa eli 1436 grammaa. Siihen päälle nyt noihin lapasiin kuluneet langat, kuinka paljon sitten mahtoikaan olla, varmaan voidaan ainakin tuohon 1,5 kg pyöristää.

Kässähamsterihaaste etenee muuten jo loppusuoraa kohti! Enää on kolme kuukautta vuoden loppuun saakka. Joko sinä olet osallistunut haasteeseen? Ideanahan oli käyttää ensisijaisesti omia lanka-, kangas- ja muita materiaalivarastoja käsitöihin tänä vuonna. Linkkaa omat haastepostauksesi alla olevaan linkkiketjuun (toimii kyllä ohh no - varoituksesta huolimatta) ja jaa kuvia Instagramissa hashtagilla #kässähamsterihaaste2019 tai haasteen omassa ryhmässä Facebookissa. Me täällä Lumisiivet-blogin Katin kanssa olemme tsempanneet toinen toistamme haasteessa ja on ollut kiva nähdä, miten muutkin ovat lähteneet tähän mukaan. Tule sinäkin!

You are invited to the Inlinkz link party!
Click here to enter
<!-- end InLinkz code —>

PS. Olethan jo osallistunut blogini arvontaan?

4 kommenttia

 1. Kivat peruslapaset. Malli on juurikin teinille sopiva yksinkertaisuudessaan. Raidatkin on hienosti kohdillaan. Täytyy palata tähän sinun ohjeeseen, kun seuraavan kerran neulon raitoja. Kohdistaminen on aina tuntunut minusta vaikealta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kati! Yksinkertainen on teinien (ja itse asiassa usein minunkin) mielestä parasta. Tuo raitojen kohdistus tuolla tekniikalla oli kyllä suositeltava. Olen aiemmin kokeillut niitä neulomatta nostamisia sun muita mutta jotenkin aina sitten unohtanut, että mitä taas seuraavalla rivillä piti tehdä. :)

   Poista
 2. Tämä vuosi on mennyt hirvittävää vauhtia: minusta vasta tätäkin haastetta aloiteltiin. Enää reilut kaksi kuukautta. Huh. Jotain hamstrauksia sitä vielä on tullut onneksi tehtyä ja muutaman vielä varmaan ehtiikin, mutta enemmänkin olisi voinut tehdä. Ainakin suuret odotukset olivat vuoden alussa. Mutta onneksi on aina se uusi vuosi. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kuvittelin ehtiväni ompelemaan tänä vuonna enemmän. No, tietysti kesä Amerikassa ei auttanut ompeluasioissa, sinne kun ei ompelukonetta voinut lähteä raahaamaan. Ehkä ensi vuonna sitten...

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.