SLIDER

Vanhoja kirppislöytöjä


Kävin vanhalla kirppiksellä, joka oli käynyt läpi muodonmuutoksen. Ilmeisesti omistaja oli vaihtunut ja samalla eteisessä oli laatikoittain tavaraa, joita sai ottaa mukaansa ilmaiseksi. Silmäni osui ensin Mary Oljen virkkuupitsikirjaan ja rupesin kiinnostuneena tutkimaan laatikoita.


Sieltä paljastui enemmänkin varmaan jostain kuolinpesästä jäänyttä tavaraa, kuten vanhoja kortteja, laulujen sanoja, todistuksia, vanha perunkirja ja kouluvihkoja. Minusta tuntui kurjalta, että kaikki nuo tavarat menisivät mahdollisesti roskiin, joten ongin kaikki paperit mukaani kotiin tutustuttavaksi.

Etenkin tämä käsityövihko on mielestäni varsinainen helmi. En tiennyt, että tällaisia tehtiin ennen koulussa. Oikein lapasmallikin oli suunniteltu! Olisipa hauska tietää enemmän näistä ajoista ja ihmisistä - itselläni alkaa aina mielikuvitus laukata, kun saan jotain vanhoja dokumentteja käsiini...






Minkälaisia käsityöaiheisia kirppislöytöjä sinä olet tehnyt?

2 kommenttia

  1. Ihania löytöjä! Itse harvemmin olen tehnyt käsityölöytöjä kirpputorilta. Muutaman kerran olen kyllä tuttavilta saanut sukulaisten jäämistöistä puikkoja tai käsityökirjoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkia vanhoja tarvikkeita ja etenkin kirjoja ja lehtiä on kiva kyllä saada käsiinsä. Meilläkin on kesähuvilallamme vanhoja käsityölehtiä edellisen asukkaan jäljiltä vintillä ja olen niitä ilolla lueskellut ja jotain niistä tehnytkin. :) Yritän aina pitää silmät auki, kun kirpputoreilla ja osto- ja myyntiliikkeissä liikun. Kaikkea ei tosin kotiinsa voi raahata, ikävä kyllä...

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.