SLIDER

Virkattu pyöreä matto pikkukylppäriin (jälleen kerran)Toin keväällä kesätalollemme muutaman muovipussillisen vanhoja rikkinäisiä ja tahraisia vaatteita leikeltäväksi matonkuteiksi. Lomalla oli hyvää aikaa virkata niistä jälleen uusi matto.Tällä kertaa valitsin vihreänsävyisiä ja valkoisia vaatteita. Ohjeena käytin jo kertaalleen hyväksi havaittua 1970-luvun Kotiliedessä ollutta räsymatto-ohjetta. Maton läpimitta on noin 90 cm. Räsymatto on virkattu 1,5 cm levyisistä trikoovaatteista. Sellaisen pienen kauneusvirheen tein, että suljin kerroksen aina piilosilmukalla. Täytyy ensi kerralla muistaa jatkaa suoraan spiraalina, tulee kauniimpi tuosta kerroksen vaihtokohdasta.


Aiemmin olen tehnyt samalla ohjeella tällaisen sinisävyisen maton, mutta jatkoin mattoa isommaksi ohjetta mukaellen - tämän läpimitta on 1,3 metriä...


 Valkoinen matto valkoisista t-paidoista on tehty Lankavan Aura-maton ohjetta mukaellen. Näistä ja muista matonkuteista tehtävistä jutuista löytyy enemmän täältä.


Muitakin pyöreitä räsymattoja olen virkannut, kuten tämän retroräsymaton ja rikkinäisistä sukista kylpyhuoneen maton.Ja lisäksi on tietysti tämä virkattu Lemmy-matto, josta enemmän juttua täällä.


Myös Jokereiden logolla olen neulonut pikkumaton.


Vaikka kuinka risoja ja tahraisia vaatteita leikkelen ja käytän niitä uusiin töihin niin vielä niitä piisaa ja lisää tulee jatkuvasti... Kesähuvilalla onkin odottamassa isompi mattoprojekti, nimittäin pihasaunan pukeutumistilaan virkattava pitkä matto. Mieluusti olisin sen tehnyt kangaspuilla mutta niitä ei vielä(kään) valitettavasti ole kunnostettu. Mistäköhän löytyisi joku, joka osaisi katsoa, toimivatko ne vielä ja auttaisi loimituksissa? 😏Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.