SLIDER

Puolivuotiskatsaus tammi-kesäkuu 2017Blogisisarten blogiflow'n aiheena oli tällä kertaa puolivuotiskatsaus ja ajattelin osallistua omalta osaltani. Katsotaanpa siis taaksepäin, mitä tänä vuonna on oikein tullutkaan tehtyä ja kerrotaan vähän seuraavista suunnitelmista.

Tammikuu


Tammikuussa esittelin aika monta joululahjaksi tekemääni villasukkaa ja lapasta. Siellä oli jouluisia raitasukkia, nappivarsisukkia ja Marimekon räsymattosukkia. Lisäksi FC Honka -jalkapallolapaset ja läppälapasia sekä siksak-kämmekkäitä. Tein myös Suomi 100 -aiheisen vauvan pipon ja ompelin sohvalle uusia tyynynpäällisiä kauluspaidoista.

Näiden lisäksi blogini täytti vuoden, pidin siihen liittyen arvonnan, ja kävin liittymässä Bloglovin'-sivustolle. En tiedä, kuinka moni tykkää seurata blogeja sitä kautta, mutta nytpä löytyy sieltäkin. Kokemukseni mukaan useampi tulee Blogit.fi-sivuston kautta blogiini, mutta vielä useampi Facebookin kautta.


Helmikuu

Helmikuussa tein Lemmy-räsymaton sekä Sinikan sydänsukat ja suunnittelin Viikate-bändin logon mukaiset sukat. Kaavio sukkiin löytyy myös blogipostauksesta.
Maaliskuu

Maaliskuussa esittelin Super Mario -pipoa, ja kävin juhlissa virkatun iltalaukun kanssa sekä pitsineulehameen kanssa. Talvisena sunnuntaina kävin Helsingin käsityömessuilla.Huhtikuu

Huhtikuussa hain Blogisiskoihin ja pääsin mukaan ryhmän toimintaan. Siitä kerroin hieman tässä postauksessani, jossa kerroin inspiraatiopuutteestani oikein minkään tekemisessä ja miten sitten sain uutta virtaa ihan yllättäen ompeluihini ja jopa väitöskirjani tekemiseen.

Pääsiäisenä tuli lomailtua vähän pidempään ja käytyä ensin Aulangolla ja sitten vapaa-ajan asunnollamme.

Jatkoin myös ompeluinnostukseni siivittämänä kierrätysvaatteiden tekoa ja sain lopultakin valmiiksi pitkään neulomani pitsipuseron. Samalla päivitin blogini ulkoasun aivan uuteen uskoon Blogisiskoissa saamani palautteen pohjalta. En ole aivan varma, toimiiko tämä blogipohja niin kuin toivoisin, sillä tässä on melko vaikea löytää vanhoja postauksia. Toisaalta tämä on ilmavampi ja kuvat ovat isompia. Mitä mieltä te lukijat olette tästä uudesta ulkoasusta?


Toukokuu

Toukokuussa kirjoittelin käsityöyrittäjistä eli muutamasta kivijalkaliikkeestä Helsingissä, joissa olen saanut erinomaista palvelua. 

Esittelin myös villasukkia äitienpäivälahjaksi, ystävälleni neulomat Anelmaiset, sinivalkoisia Suomi 100 -sukkia ja neulomani vauvan nutun. Näiden lisäksi virkkasin lasten vessaan räsymaton rikkinäisistä sukista.Kesäkuu

Touko- ja kesäkuun vaihteessa tein kolmiosaisen koosteen Nonnu Neulojan Instagramin puolella olleesta neulekuvahaasteesta (osa 1 (ilo), osa 2 (harmistus), osa 3 (neulominen ja tilpehöörit).

Esittelin myös Linnan juhlissa ja Pohjoismaiden valtiojohtajien vierailuilla käyttämääni juhlapukua sekä ennen juhannusta juhannussukiksi päätyneet joulukalenterisukat.  
Tulevia suunnitelmia

Tein tänä vuonna lifestyle-tyyppisiä blogipostauskokeiluja, jotka kuitenkin liittyivät käsitöihinkin. Jatkossa en enää kirjoita sunnuntai- ja lomafiiliksistäni täällä, vaan pelkästään tekemistäni käsitöistä eli jos haluat seurata muuta elämääni vanhan talon kunnostajana, sisustajana, matkailijana, valokuvaajana niin klikkaapa upouuteen blogiini seuraajaksi tai lukijaksi: Kahden talon väkeä. Linkitän kyllä silloin tällöin näitä blogeja toisiinsa, jos aiheet sivuavat sopivasti molempia lukijakuntia, mutta pyrin pitämään tämän alkuperäisen suunnitelmani mukaan ihan kässäblogina.

Toinen suunnitelmani liittyy vaatevarastoni uudistamiseen. Olen pitkään ihaillut japanilaisten naisten pukeutumista mutta tykännyt myös vintagevaatteista. Niinpä nyt päätin alkaa uudistaa vaatekaappini mieltymysteni suuntaan. Katsotaan, miten käy - raportoin kyllä näistäkin tässä tulevaisuudessa! Minullahan on ollut pitkään se periaate, etten osta mitään vaatteita kaupasta (paitsi sukkia ja alusvaatteita, takkeja minulla on niin paljon, ettei niitäkään ole tarvinnut ostaa). Haaveeni olisi kyetä ompelemaan ja neulomaan/virkkaamaan kaikki vaatteeni itse.

Muita suunnitelmia on pääasiassa yrittää siis tyhjentää sekä kangasvarastoani (mukaan lukien lumppu, josta teen matonkudetta) että lankavarastoani (lankalaihiksella siis... laskin juuri, että olen viikon aikana neulonut vain 50 g lankaa ja se on ehkä aika normitahti tähän muuhunkin elämääni suhteutetettuna, joten vuodessa se tekisi 2600 g lankaa - aika monta vuotta menee siis lankavarastoni tyhjentämiseen!) ja postata enemmän tai vähemmän säännöllisesti kerran viikossa tai niin kuin ehdin ja siltä tuntuu. En kuitenkaan halua täytepostauksia julkaista, joten toivon mukaan joka postauksessa olisi täyttä asiaa ja valmiita käsitöitä. Joskus voin kuitenkin raportoida jonkin keskeneräisen työn edistymisestä. Niitä pääsääntöisesti esittelenkin Instagramin puolella. Tervetuloa seuraamaan blogia siis myös Instan tai Facebookin puolella!Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.