SLIDER

Viikate-villasukat + ohje - Viikate wool socks + pattern

villasukat, ohje, viikate

Kun mies ilmoittaa, että "Mä haluan tyylikkäät Viikate-sukat" niin onhan se toive toteutettava. Vaikka se tarkoittikin sitä, että ne piti suunnitella itse. Omista etsinnöistäni huolimatta en löytänyt nimittäin mistään, että joku olisi tällaisia jo neulonut. Onneksi on olemassa Microrevolt knitPro -ohjelma. Siihen kun länttäiset kuvan, se muuntaa sen pikselikuvaksi. Valitettavasti useimmat kuvat eivät todellakaan suoraan kaavioksi taivu, eipä tämä Viikatteen logokaan, joten minun täytyi se sitten piirtää aika pitkälti uusiksi. 


Sukat on tehty mustalla ja valkoisella seiskaveikalla. Varressa on 6 cm 2 oikein, 2 nurin -joustinneuletta, sitten logon verran sileää parilla ekstrasilmukalla ja sitten taas 6 cm joustinneuletta ennen kantapään aloitusta. Olen huomannut tämän mallin suht toimivaksi, koska se antaa enemmän tilaa kantapäälle mahtua sukkaan, kuin pelkkä sileän neuleen varsi. Hiukkasen oli käsialassa toivomisen varaa näitä tehdessä, kun langanjuoksut tuppasivat turhan pitkiksi ja valkoinen paikoitellen kuultaa läpi pikkaisen liikaa mutta mies oli tyytyväinen sukkiinsa - ja se on kuitenkin pääasia. Ja näissä varmaan vielä se lankadominanssikin, josta viime postauksessa kirjoitin, on väärinpäin...


Jos joku muukin nyt on suunnitellut tekevänsä Viikate-sukkia niin jaan tässä oman kaavioni käyttöön. Tämä on siis tehty villasukkia varten, joten siksi se on väärinpäin. Siinä saattaa olla vielä parantamisen varaa, mutta tällä tuli ihan käyttökelpoinen logo. Muistathan kuitenkin, että kaaviolla tehdyt tuotteet eivät ole millään lailla kaupalliseen käyttöön tarkoitettuja. Neulomisen iloa!


PS. Muita rock-aiheisia tekemiäni juttuja:

In English:

My husband wanted to have wool socks that would have the logo of a band called Viikate. However, I could not find any charts for the logo so I had to draw it myself. Luckily, there is a nice web app called Microrevolt knitPro that converts images to pixel pictures. The pictures are usually not applicable as knitting charts as such and neither was the logo of Viikate so I pretty much had to draw it myself after all. 

I used knit 2, purl 2 rib for about 6 cm in the beginning, then made the logo with plain knit and then knitted 6 cm rib again. I used Novita 7 Brothers black and white as yarn. Unfortunately there are quite long yarn runs but they cannot be avoided. 

If you want to make similar socks or whatever use you would have for the chart, remember that it cannot be used for commercial purposes so please do not charge any money for them. Also, the chart is upside down as it was made for wool socks. Happy knitting!

PS. Other rock'n'roll related items I have made:
2 kommenttia

  1. Ihan mahtavaa, säästit multa kaavion tekemisen vaivan. (: Oon nimittäin suunnitellut että velipojalle pitäis tehdä ehdat Viikate-sukat. Tai miehelle! Mustat sukat ja silmukoimalla kuvio. Kiitos!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, ole hyvä! Ja silmukoinnilla saakin vielä siistimmän kuvion. Itsellä ei ole riittänyt kärsivällisyys vielä sen opetteluun... näissä sukissa on kaksi logoa varressa, joten sai aika kivasti tehtyä kirjoneuleena. Tietty intarsia pyörönä voisi myös toimia! Pistähän linkkiä kuviin, kun teet omat sukkasi. :)

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.