Neulominen, virkkaus & ompelu. Knitting, crocheting & sewing.

Käsityökirjahaaste


Käsityöblogit-ryhmässä on levinnyt haaste, jonka aloitti Abstrakti-blogi, jossa kuvataan kaikki kaappeihin kertyneet käsityökirjat ja pyritään tekemään niiden ohjeilla jokaisesta jotakin tietyn ajan kuluessa. Onneksi tässä haasteessa ei ollut mukana myös käsityölehtiä, koska niitä minulla on uusien omien hankkimieni lisäksi kesähuvilamme edesmenneen entisen omistajan (ahkera käsityöläinen hänkin) jäljiltä kasapäin 1960-luvulta ja 1970-luvulta, jotain myös 1940- ja 1950-luvuiltakin... (Niistä lisää joskus myöhemmin.)

Tykkään tosi paljon katsella ihania käsityökirjoja ja olen niitä näköjään "jonkin verran" ostanutkin mutta enpä tosiaan ole useimmista vielä mitään ehtinyt tehdä. Kuvassa kirjani pinoissa ja alla luettelo niistä. (Otin pois kuvauksesta ainoastaan kaksi ompeluopaskirjaa ja alla olevat kirjat, joista en varmaan tee mitään koskaan, ja Vintage fashion -kirjan.)


Myös ne kirjat, joista jotakin olen jo tehnyt, menevät seuraavan kierroksen projekteiksi.

Mutta tässä siis kaikki ne käsityökirjani, joista en ole vielä mitään tehnyt:

Suloinen sammakkomyssy ja muita neulottuja eläinasusteita Nuria Khegay - Kirjan on isäni antanut joskus minulle lahjaksi, ja vaikka tästä en ole mitään vielä tehnyt, jätän sen pois haasteesta, koska tällä hetkellä lähipiirissäni ei ole niin pieniä lapsia, joille tällaiset eläinasusteet sopisivat. Kirja jää siis odottelemaan tulevia projekteja.

Fair Islen neulemallit Mary Jane Mucklestone - Olen saanut tämän toivomani kirjan syntymäpäivälahjaksi. Tämä on ihana kirja, koska olen asunut aiemmin Skotlannissa ja pidän kovasti skottineuleista mutta en ole vielä saanut aikaiseksi tehdä mitään tästä.
  • Jämälankasukat, joissa käytetty kirjan malleja. Haasteen viimeinen työ. Esitelty täällä
Luonnosta väriä lankoihin Riitta Aittomäki, Hans Colliander, Heikki Kotiranta - Apua, tämä kirja jää myös odottamaan sitä hetkeä, että innostun itse värjäämään lankoja.

Virkattuja peitteitä ja hartiahuiveja Mary Olki - Neljän euron kirppislöytö. Kauniita malleja, mutta... taitaa jäädä eläkepäivien hommaksi tehdä tästä kirjasta jotain.

Käsineitä kesästä talveen Clara Falk, Kamilla Svanlund - Ihana kirja. Kukahan tarvitsisi taas lapasia? Kaikki mallit ovat herkullisia.

Villit virkkausmallit Lis Paludan - Kirjaston poistomyynnistä 50 sentillä ostettu kirja, jossa ei ehkä varsinaisia (käyttökelpoisia) ohjeita mutta hyviä vinkkejä vapaaseen virkkaukseen, siis samaan tyyliin kuin Oma Koppa -blogissa, mutta 1970-luvun hengessä. Jää siis myös seuraavaan kierrokseen odottelemaan.

Pitsikirja Rinna Saramäki - Vähän tämäntyylisiä hameita olenkin jo tehnyt, joissa olen pitsiä käyttänyt mutta otetaan tämä tähän projektiin vielä mukaan.

Picture Perfect Knits Step-by-Step Intarsia with More than 75 Inspiring Patterns Laura Birek - Tämän kirjan ostin opetellakseni intarsiatekniikkaa. Katsotaan, miten käy.

Rakas villasukka 40 kauneinta ohjetta - Kodin Kuvalehden tilauksena ihan äsken saatu kylkiäinen.

Sukkasillaan. Perusohjeet ja 44 kaunista mallia Kyllikki Mitronen, Liia Vilkkumaa - Kirja, jonka hankin, kun en vielä osannut villasukkia neuloa. Olen joskus jonkun mallin tästä aloittanut ja purkanut, kun varresta tuli liian iso.

Sukupolvien silmukat - Joululahjaksi toivomukseni mukaan saatu kirja. Minulla on äidin puolelta karjalaiset juuret, joten tämä on ollut mieluisaa luettavaa ja tästä haluaisin kyllä tehdä kaikki mallit myös.

Yksinkertaisesti neuloen Erika Knight - Kirja, jonka olen ostanut aloittaessani neulomisharrastuksen. Edelleen ohjeita, joita voisi kyllä tehdä.

Tyynykirja Nina Granlund Saether - Kirja, jota pitkään pidin lainassa kirjastosta ja ihailin malleja ja sitten hankin omaksi alennusmyynnistä.
  • 16.4. aloitettu tyynymalli nimeltä Retrotyyliä mutta teenkin mallin mukaan vanhoista vaatteista leikatuista kuteista maton. :). Valmistui 8.5. ja esitelty täällä
Rakkaat neuleet Martin Storey - Sama kuin edellä.

Scottish Knits Martin Storey - Tuliainen mieheltä ulkomailta. Myös toinen toistaan upeampia kelttiläisiä malleja.

Neulo, virkkaa, kirjo jämälangasta Sanna Vatanen - Ajatuksena ja visuaalisesti ihana ja värikäs kirja, mutta en tiedä vielä, tuleeko sittenkään tehtyä tästä mitään. Katsotaan...

Vintageneuleet Madeline Weston, Rita Taylor - Ehdottomasti tästä pitää tehdä jotakin.

Kauniit puserot ja mekot Yoshiko Tsukiori - Olen vielä huonompi ompelija kuin neuloja/virkkaaja, joten kynnys lähteä tekemään näitä on vähän korkea. Lisäksi inhoan kaavojen jäljentämistä. Mutta japanilaiset mallit ovat kauniita, joten kokeiluun.

Onnellisen ompelijan opas Kay Whitt - Kokeiluun kyllä. Joskus.

Pientä ja suurta tilkuista Trine Bakke - Tässä on niin söpöjä ohjeita, että säilytän kirjan vielä ja katson, jos siitä jotakin tulisi tehtyä.

Vanhat farkut uusiksi Pirkko Kuusela - Tästä kirjasta on yksi farkkukassi aloitettu mutta jäänyt kesken. Jos sen saisi loppuun tai jotain muuta tästä...

Kudo itse kauniit matot Tina Ignell, Bengt Arne Ignell - Jää odottamaan kangaspuiden kunnostusta kesähuvilalla ts. eläkepäiviä tai jotain.

Mitään lyhyttä aikarajaa en kyllä uskalla tällaiselle määrälle asettaa, mutta otan nämä kaikki nyt työn alle aktiivisesti ja raportoin edistymisestä.

Työn alle otettu nyt myös:

Upeat kirjoneulesukat Madeline Weston
  • 17.4. aloitettu malli Sanquhar-ruutusukat, muokaten silmukkamääriä sopivaksi Novitan 7 veljestä -langalle. Valmistui jo jokin aikaa sitten ja annettu lahjaksi 18.6. Esitelty täällä.

No comments