"PURO LEHTO" JakkuLöysin alennusmyynnistä Novitan Puro-lankaa. Värin nimi on Lehto, mikä kuvastaakin mielestäni tosi hyvin tätä: tuntui kuin olisi metsikön syleilyssä. Suuri Käsityö 10/2014 -lehdestä löytyi tämä erittäin helppo jakkuohje. Ainoa muutos, jonka tein ohjeeseen (langan vaihdon lisäksi), oli, että tein neljä nurjaa kerrosta yhden sijaan etureunoihin ja pääntien reunalle. 

Koska minulle jäi vielä lankaa, ajattelin tehdä vielä perinteisen pitkän kaulahuivin jakulle kaveriksi, sopisi mielestäni hyvin. Tykkään tosi paljon näistä väreistä, eikä haittaa vaikka raitojen kohdistus ei osunut tasaiseksi. Vyötteessä kuitenkin varoiteltiin jokaisen kerän olevan erilaisen ja annettiin jopa ohjeita kutojalle oodin tapaan: "Antakaa neuleenne virrata kuin puro, sallikaa sille yllätyksellisyys"... Tällainen yllätysjakku tästä sitten tuli, vähän retrohenkinen, vai mitä olette mieltä?

2 comments

 1. Oletpa tehnyt kauniin neuletakin! Tykkään kovasti noista väreistä, ja minustakin raidotuksen eriparisuus näyttää kivalta.

  Seuraavaksi minäkin ajattelin tehdä pitkän neuletakin (tosin tylsästä harmaasta), mutta oon miettinyt takin käytännöllisyyttä pituutensa suhteen. Ja nuo taskut - ne on ihanat, mutta venyykö ne kuitenkin käytössä niin, että ne olisi sama jättää pois. Vai onko niitten tarkoituskin olla vain "näön vuoksi", sillä hyvältähän ne näyttää. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Pitkä harmaa neuletakki kuulostaa ihanalta! Minä haluaisin tehdä "perusarkkitehtivaatteita", kuten mustaa, valkoista ja harmaata joissakin piireissä kuvataan mutta värikkäät langat ovat vain niin ihania. Muu vaatevarastonihan siis on juuri tuota värivalikoimaa, ehkä nämä värikkäät siihen sitten tuovat jotain pikanttia lisää välillä. Minullakin on suunnitelmissa seuraavaksi harmaa neuletakki lyhyenä napillisena versiona.
   Nuo taskut eivät ole toistaiseksi venyneet käytössä mutta ovat vähän suuren oloiset kyllä. Toisaalta tykkään juuri tunkea käteni niihin taskuihin, joten aika tarpeellisetkin ne ovat olleet. ;)

   Delete