SLIDER

Heinä- ja elokuun käsityösaldo


Pelasin kesällä tennistä ja sain palkaksi tenniskyynärpään, mikä esti pitkään käsitöiden tekoa ja pitkälti koneella kirjoittamistakin. Lääkäri olisi määrännyt elokuussa sitten sairaslomaa töistä, mutten voinut olla poissa hommista, ne kun olisivat olleet edessä kuitenkin. Sen sijaan söin tulehduskipulääkekuurin ja koetin olla rasittamatta kättä sellaisilla hommilla, joista se olisi kipeytynyt, kuten tenniksen peluu, imurointi ja tavaroiden nostelu tietystä kulmasta.

Mutta niinpä jäi blogin päivittäminenkin, kun ei ollut oikein mitään, mitä päivittää. Sain kyllä siis maton virkattua vanhoista vaatteista jo heinäkuussa, mutta en saanut sitä tuotua tänne blogiin. Alun perin tarkoitus oli tehdä meidän kesähuvilan vessaan matto, mutta kun lapsi näki, mitä oli tulossa, hän sanoi haluavansa maton itselleen - siinä kun oli hänen lempivärejään.

No niinpä annoin maton sen valmistuttua lapsen huoneeseen. Tässä alla se on kuvattuna meidän keittiössämme. Malli on vanhasta Kotiliesi-lehdestä vuodelta 1970. Olen ennenkin tehnyt kyseisen ohjeen mukaan näitä kylpyhuoneen mattoja mutta vähän niitä on täytynyt soveltaa, kun vanhoista vaatteista leikatut kuteet eivät ole ihan tasalaatuista tavaraa niin eivät silmukatkaan aina sitten mene ihan kohdilleen. Välillä mattoon alkaa tulla kupruja ja välillä alkaa nousta kuppimaiseksi niin silloin täytyy joko vähentää tai lisätä silmukoita.


Lankaa en ole valmiisiin töihin saanut kulutettua yhtään näiden kahden kuukauden aikana, sillä moni työ on vielä keskeneräisenä. Niistä lisää myöhemmin.


Kesällä muutimme ja monet tavarat eivät vielä ole löytäneet paikkaansa. Yhden huoneen seinän tapetointikin jäi kesken. Arki alkoi tohinalla perheen jakautuessa kahden kaupungin väliin. Kyllä tämä melkoista sukkulointia ja tohinaa nyt on ollut ja oma ns. vapaa-aika on jäänyt kyllä minimiin. Toivottavasti tämä tästä nyt vähän tasaantuisi. Hyvää syksyn alkua sinulle! 

4 kommenttia

  1. Hienoa, että matolle löytyi heti ottaja, tosi kaunista tulee räsykuteistakin. Mukava oli lukea kuulumisiakin. Kyllä se käsivamma rajoittaa niin paljon kaikkea tekemistä. Pikaista paranemista.

    VastaaPoista
  2. Toivottavasti käsi alkaa jo vähä kerrassaan paranemaan :)
    Hienon maton olet saanut aikaiseksi, spesiaaliplussat kierrätysmateriaaleista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, Ricchan! Käsikipu on nyt rajautunut tuonne olkavarren ja kainalon väliin ja vaivaa ainoastaan enää imuroidessa ja alaspäin kumartuessa. En tiedä, paraneeko se koskaan vai mitä sille pitäisi tehdä. Onneksi pystyn taas käsitöitä tehdä ja kirjoittaa koneella.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.