SLIDER

Käsityömuistoja vuodelta 2017


Tein heinäkuun alussa puolivuotiskatsauksen blogissani ja nyt on aika katsoa loppuvuoden tekemiset ja tehdä uuden vuoden lupauksia.


Heinäkuu


Kävin Tallinnassa lomalla ja postasin käsityöliikkeistä, joista ostin lankoja ja nappeja. Lisäksi kerroin, mitä täällä blogin kulissien takana tapahtuu. Sittemmin olen huomannut tämän blogin muuttuneen vieläkin enemmän osa-aikatyöksi, palkattomaksi sellaiseksi tosin. Samalla en ole sitten muistanut ja jaksanut päivittää kuvia enää Instagramiin, etenkin kun kuvaan pääsääntöisesti järjestelmäkamerallani enkä puhelimellani. Mutta olen ajatellut, että teen mitä jaksan, kun päätyöni on kuitenkin väitöskirjan kirjoittaminen ja siinä minulla on nyt viimeistelyvaihe käynnissä ja pitäisi jaksaa keskittyä siihen nyt ensi vuoden alusta ihan eri tavalla.


Muita valmiita käsitöitä ei heinäkuussa tullut kuin nämä kierrätyskankaista ommellut vauvan hellemekot siskontytölle.


Elokuu


Elokuussa annoin miehen siskontytölle rippilahjaksi neulomani torkkupeiton ja kirjoitin siihen ohjeen. Työ valmistui vain 2,5 viikossa, joten voin suositella tällaisen tekoa.


Virkkasin myös jälleen kerran pyöreän räsymaton, jonka annoin ystäväni perhelle nyt joululahjaksi. Lisäksi esittelin kirppislöytöjäni.

Syyskuu


Koulujen alkaessa ompelin lapsilleni Star Wars -kankaista paitoja ja yöboksereita. Esittelin myös itselleni neulomat pitsisukat sekä kummitytölleni täksi jouluksi neulomani lehmäsukat. Kierrätysaiheista esillä oli vanhoista farkuista suunnittelemani ja ompelemani farkkumekko, jota täytyy vielä jatkojalostaa ja ommella lisää samantyyppisiä.

Syyskuussa osallistuin myös Blogisisarten Tervetuloa syksy -teemapostauksiin tällä neulotulla sohvatyynyllä, jonka ohjeen jaoin myös blogissa.


Kävin myös kädentaitomessuilla Wanhassa Satamassa ja aloitin kirjoittamaan joka kuun ensimmäinen keskiviikko keskeneräisistä käsitöistäni. Tuo sarja on jatkunut lokakuussa ja marraskuussa mutta joulukuu jäi väliin joulukalenterin takia.

Lokakuu


Lokakuussa sain valmiiksi Missoni-raitahuivin ja Ranskaan lähteneet porosukat sekä bling bling -kaulurin, joka meni lahjaksi meitä paljon auttaneelle ihanalle ihmiselle.Marraskuu


Marraskuun valmiita töitä olivat niinikään Ranskaan lähteneet Metsäretki-sukat ja jo aiemmaksi jouluksi valmistuneet Winter Rose -lapaset ja punavalkoinen kauluri, jotka eivät koskaan blogiin asti olleet ehtineet. Blogini kun on vain pian kaksi vuotta vanha.Joulukuu


Ensimmäisen adventtisunnuntain postaus oli tämä maastonvihreä villapaita, joka valmistui isälleni myöhästyneenä isänpäivälahjana. Osallistuin myös Käsityöblogien joulukalenteriin ja esittelin siellä näitä helppoja ja nopeita tuubikaulureita.


Suomi 100 -itsenäisyyspäiväjuhlia varten olin teettänyt minulla jo olemassa olleeseen valkoiseen pitsi-iltapukuun sinisen boleron ja iltalaukun. Tuosta puvusta enemmän juttua täällä.


Käypä samalla kurkkaamassa, millainen puku minulla oli päällä viime vuoden Linnan juhlissa. Tuota samaa vihreää pukua käytin tavatessani Ruotsin, Norjan ja Tanskan kuninkaalliset sekä Islannin presidentin. 

Joulukuussa tein ensimmäisen yhteistyöpostaukseni. Esittelin tosi söpöjä eläinaiheisia Glorious Beasties -kortteja. Noiden korttien tilaamiseen on alekoodi vielä voimassa, jonka löydät tuosta blogipostauksesta!


Lapsille piti tehdä lisää paitoja, joten hyödynsin vanhoja huppareita ja lyhythihaisia t-paitoja ja tein niistä pitkähihaisia.


Jouluaaton postauksessa esittelin äidille joululahjaksi antamani joulunväriset raitaiset villasukat. Koko Craft Candidate -joulukalenterin, joka avautui pääasiassa Facebook-sivuilla, löydät tuosta linkistä.

Esittelin myös joululahjaksi veljelleni tekemät KooKoo-villasukat ja Jokerit-sohvatyynyn.Muutama joululahjaksi annettu työ ei ehtinyt vielä blogiin esittelyyn, mutta heti tammikuussa sitten!


Tulevia suunnitelmia


Syksyllä minulle iski jonkinlainen väsyminen ja ahdistus tekemättömiin töihin. Kysymys ei ollut pelkästään kyllästymisestä käsitöihin, ei lainkaan, vaan ehkä yleinen väsyminen tuohon väitöskirjatyöhön ja kaikkiin asioihin, mitä koko ajan pitää suorittaa. Minusta alkoi tuntua, että käsitöiden tekeminenkin oli jonkinlaista suorittamista ja minua alkoi pelottaa, että tympääntyisin tähän minulle niin rakkaaseen harrastukseen. Yksi syy tähän tunteeseen oli varmaan myös se, että tein niin paljon töitä muille. En ole itselleni tehnyt kovinkaan paljon käsitöitä ja ehkä halusin pääasiassa tehdä sellaisia käsitöitä, jotka olisivat minusta kivoja tehdä. Kun joku pyytää tekemään jotain, niin se on aina tilaajan toiveiden mukainen eikä välttämättä aina sellainen, mitä nauttii tehdä. Kuulostaako oudolta vai tutulta?

Niinpä päätin, että ensi vuonna teen pääasiassa itselleni jo kauan haaveilemiani käsitöitä ja ompeluksia. Lisäksi lapseni ovat olleet aivan paitsiossa, tosin he eivät kovin paljon mitään ole toivoneet tehtäväksi, ja mieskään ei halua yhtään villasukkaa tai mitään muutakaan enää. Nyt kuitenkin lapseni toivoivat villatakkeja, ja itsellänikin on monta villatakkia haaveissa neulemekkojen ja hameiden lisäksi, joten olisiko ensi vuosi villatakkivuosi? Ehkä silloin saisin myös siskoni neuletakin valmiiksi ja kenties sen siskontytön villatakin, jota vähän lupailin tehdä. En nyt aio kuitenkaan ottaa kovastikaan stressiä näistä, koska ensi vuonna minun täytyy saada se väitöskirjani esitarkastukseen. Aion myös jatkaa Keskeneräisten keskiviikko -sarjaa, koska se vaikuttaa olevan hyvinkin pidetty ja suosittu.

Ensi vuonna aion toden teolla olla myös lankalaihiksella, sillä tällä lankahamsterilla on kokonaista kuusi isoa Ikea Samla -muovilaatikollista sekä pari pienempää laatikkoa täynnä lankoja. Viime vuonna aloittamani langanostolakko ei toiminut syksyllä, kun ensin piti ostaa isän villapaitaa varten lankoja ja lisäksi ostin lankoja käsityömessuilta ja keskiaikamarkkinoilta ja varmaan kaupastakin niitä mukaan lähti, vaikkei pitänyt... Lisäksi minulla on kankaita ehkä saman verran jemmassa. Mutta nytpä menin ja ostin Kototeko-blogin Sannalta paremman ompelukoneen, joten katsotaan, miten ompeluharrastukseni tästä nyt lähtee etenemään. Enhän ole yhtään vintage- tai japanilaistyyppistä vaatettakaan ommellut itselleni, vaikka näistä viime katsauksessanikin puhuin.


Vielä mietin tuota englanninkielisen blogini kohtaloa. Alun perin kirjoitin tätä blogia ensin enkuksi ja sitten suomeksi, sitten vaihdoin kielet päittäin ja sitten perustin englanninkieliselle oman blogin (Craft Candidate Blog). Sitä ei kuitenkaan lueta niin paljon kuin toivoisin, vaikka FB-sivuillani on muutamia englanninkielisiä seuraajia, niin en tiedä, kannattaako minun jatkaa sen päivittämistä enää. On siinä kuitenkin oma hommansa kääntää jutut englanniksi.

Tällaisia mietteitä täällä siis. Tämä postaus osallistuu samalla Pieni Lintu -blogin MakroTex Challengeen, jossa tämän viikon teemana oli Muistoja vuodelta 2017. Oikein hyvää uutta vuotta sinulle, lukijani. Toivottavasti viihdyt täällä blogin parissa vielä ensi vuonnakin! 
29 kommenttia

 1. Onnea tuleaan vuoteen! Käsityönä tehdyt lahjat ovat arvokkaita. Tuntuu hyvälle saada lahja joka on tehty juuri minua varten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Viikonloppukokki! Minä ajattelen ihan samalla tavoin mutta toisaalta kotitekoiset jutut eivät ole ehkä ihan kaikkien mieleen. Pakkohan sekin on kai hyväksyä. Täytyy vaan nyt osata arvottaa sitä oman ajan käyttöä sillä tavalla, että se on itsellekin mielekästä. Niin paljon aikaa käyttää kuitenkin näihin käsitöihin.

   Poista
 2. Tuo Linnan puku on vaan mahtava! Hyvää uutta vuotta! <3

  VastaaPoista
 3. Vuotesi onkin pitänyt paljon sisällään! :) Paljon kauniita käsitöitä on ehtinyt syntyä, oli ihana selailla kuvia!

  Mainiota uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Jenni, kauniista sanoistasi. Ihanaa uutta vuotta sinullekin! :)

   Poista
 4. Kyllä vuoteen ehtii paljon mahtua, näitä koostepostauksia on kiva lukea ja samalla palata siihen mitä kaikkea vuoden aikana ehtiikään tapahtua! Kiitos kuluneesta vuodesta sinulle ja ihanaa uutta vuotta 2018. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Emilia, kiitos, samoin, oikein ihanaa uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 5. Tsemppiä väkkärin tekoon ja villatakkivuoteen! Mielenkiinnolla jään odottamaan ensi vuoden käsitöitäsi. ♥ Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Katsotaanpa, millainen villatakkivuodesta tulee. :) Ihanaa uutta vuotta! <3

   Poista
 6. Tuo englanniksi kääntäminen on kyllä hieno juttu. Jaksoin sitä vähän aikaa, mutta sitten päädyin siihen, että tranlation button saa riittä. Kauniita neuleita! Uskon myös että ensi vuosi on villatakkivuosi! Ihanaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Teresa! Lupaan raportoida villatakkivuoden etenemisestä. Tuon enkkublogin kohtalo on nyt ensimmäinen, mikä minun täytyy ratkaista. Ajankäyttö on kuitenkin minulle niin tärkeä, että täytyy priorisoida niitä asioita, mitä kannattaa tehdä.

   Poista
  2. Niin ja samoin, oikein ihanaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi! <3

   Poista
 7. Mahtavan paljon olet saanut vuodessa aikaiseksi ja nuo reisipituiset villasukat olivat todella hienot <3
  Ihanaa tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu, oikein mukavaa uutta vuotta sinullekin! <3

   Poista
 8. Oikein hyvää vaihtunutta vuotta ja toivottavasti saat ajatuksesi siihen pisteeseen, että rakas harrastuksesi tuottaa sinulle jatkossakin iloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Noksu, mukavista sanoistasi! Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 9. Ihania käsitöitä!
  Hyvää uutta vuotta 2018 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, Merikapteenin vaimo! Oikein hyvää uutta vuotta.

   Poista
 10. "En ole itselleni tehnyt kovinkaan paljon käsitöitä ja ehkä halusin pääasiassa tehdä sellaisia käsitöitä, jotka olisivat minusta kivoja tehdä. Kun joku pyytää tekemään jotain, niin se on aina tilaajan toiveiden mukainen eikä välttämättä aina sellainen, mitä nauttii tehdä. Kuulostaako oudolta vai tutulta?"

  Kuulostaa tosi tutulta! Huomaan minussa olevan samaa vikaa, että jos kovasti virkkailee vain toivevirkkauksia, huomaa, että hommaan leipääntyy herkästi. Itselläni onkin tällä hetkellä työn alla ekat villasukat itselleni :)

  Kiva postaus kaiken kaikkiaan, näitä tosiaan on kiva lukea, kun vuoden aikana ei pysty kaikkia blogeja seurailemaan. Ihanaa uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Marjo-Riitta, kiva kuulla, etten ole yksin ajatusteni kanssa. Kivahan se on toisille lahjoja antaa mutta nyt minulla on ollut selvästi suorituspaineita näiden kanssa. Oikein hyvää uutta vuotta sinullekin!

   Poista
 11. Voihan ahkeruus! Mustat neulesukat ovat aivan ihanat, samoin farkkumekko. Omana käsityöläisyysaikanani tein paljon juttuja farkusta, se vaan on materiaalina niin kiva ja kierrätys on tietysti juttu sinänsä.

  Tuohon enkunkieli -mietintään voisit harkita tähän blogiin translate -toimintoa tuohon sivupalkkiin, on valmiina widgettinä blogspotissa. Omassa blogissani käy jonkun verran porukkaa muista maista ja aika hyvin kommenteista päätellen ovat käännöskohdan löytäneet :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pauliina! Hyvä vinkki; täytyypä tutustua tuohon translate -toimintoon, josko se riittäisi.

   Poista
 12. Voi paljon upeita töitä!

  VastaaPoista
 13. Vitsit mitä ihanuuksia <3 Olet niin taitava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Melissa! Ja anteeksi, en ole vielä ehtinyt kirjoittaa sinulle sitä viestiä, josta aiemmin mainitsin - koetanpa nyt pistää ajatuksia paperille eli meiliä luvassa ihan lähiaikoina! :)

   Poista
 14. Oletpa ollut ahkerana vuoden mittaan. Farkkumekko oli tosi kiva. Minä olen huomannut vain takaumatorstain, mikäs tämä keskeneräisten keskiviikko on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna. Unohdin laittaa linkin keskeneräisten keskiviikkoon. Siinä olen kertonut keskeneräisistä töistäni. Olen ajatellut tänä vuonna siirtää sen kuun loppuun ja laittaa loppuun linkitysmahdollisuuden muillekin, jotka haluavat raportoida keskeneräisistä käsitöistään. Sitten voimme pysyä kärryillä siitä, mitä muilla on tekeillä.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.