SLIDER

Linnan juhlien puku - Finland 100th anniversary dress


Tänä vuonna Linnan juhlissa oli varsin paljon sinisiä pukuja ja valkoisia pukuja mutta yllättävän paljon vähemmän sinivalkoisia pukuja, mihin olin itse varautunut, kun päätin lähteä sinivalkoisella teemalla juhlimaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä.

Oma pukuni oli yhdistelmä valkoisesta pitsisestä puvusta ja siihen varta vasten Kupla Vintagessa teettämästäni sinisestä pitsibolerosta. Kun Katjan kanssa aloimme pukua suunnitella niin kävin Eurokankaassa katselemassa erilaisia mahdollisia kankaita. Otin silloin kuvia eri mahdollisuuksista ja kävimme sitten niitä yhdessä läpi ennen kangasvalintaa.Pitkään asiaa harkittuamme päädyimme tuohon tummemman siniseen Romance-pitsiin. Käydessäni ostamassa kankaan Eurokankaan myyjä kysyi, saako tiedustella mihin tarkoitukseen ostan tuon kankaan. Hämmennyin kysymyksestä hieman ja vastasin silloin vain, että itsenäisyyspäivän juhliin. No, tiedoksi Eurokankaalle: Linnan itsenäisyyspäivän juhliin tuli siis tuo kangas.

Kangasta tarvittiin vain metrin pala boleroon ja ylijääneestä kankaasta syntyi vielä iltalaukku. Bolerossa käytettiin nepparinappeja mutta laitettiin pienet helmet nappien paikalle koristeiksi.

Illan mittaan useampikin ihminen kävi kehumassa pukuani, joten uskon ja toivon, että se oli juuri paikallaan tähän Suomi 100 -juhlaan.

PS. Kyllä, ja kuten muutkin niin minäkin olin yhteiskuvassa Alman kanssa.Minkälainen puku minulla oli edellisvuonna päällä? Katso täältä:

Linnan juhlien puku ja kuninkaallisten tapaaminen

In English:


This year at the Independence Day Reception at the Presidential Palace there were quite a lot of blue dresses and white dresses but surprisingly less blue-white dresses, which I was prepared for when I decided to go on a blue-white theme to celebrate Finland's 100th anniversary.


x
My dress was a combination of a white lace dress and a blue lace bolero that was specifically made for me at Kupla Vintage. When we started planning the dress with Katja, I went to Eurokangas to look at various possible fabrics. I took pictures of different possibilities and then we went through them together before the selection.

After a long thought, we ended up with that darker blue Romance lace. When I was shopping for the fabric, the cashier asked me for what purpose I bought that fabric. I was a bit confused about the question, and then I responded only to the Independence Day party. Well, for information to Eurokangas: Independence Day Reception at the Presidential Palace.

We only needed one meter of the fabric for the bolero and the surplus fabric was used to make an evening bag. Little pearls were put on as decorative buttons. During the evening, I was told that I had a lovely dress so I trust and hope that it was just in place for this 100th anniversary of Finland.

PS. Yes, and like the others, I too was in the picture with Alma.
14 kommenttia

 1. Sun juhlapuku on kyllä tosi kaunis ja tyylikäs!

  VastaaPoista
 2. Kaunis puku ja tyylikkäät asusteetkin. Olitko tuolla siis työhösi liittyen vai miksikös? Varmasti hieno kokemus. 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sanna! Miehen työhön liittyen olimme kutsuttuna. Kyllähän Linnan juhlat ovat mieleenpainuva kokemus! Uskomattoman hienoa päästä mukaan tuollaisiin.

   Poista
 3. Upea puku ja huikeaa että pääsit kokemaan tällaisen, aika ainutkertaista kuitenkin! <3 Ihanaa joulunodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Katja! Kyllä Linnan juhlat ovat ainutkertainen tilaisuus. Minulla on ollut ilo ja kunnia päästä neljä kertaa itsenäisyyspäivän juhliin; silti joka vuosi on ollut erilaista ja todella upeaa. Olen todella kiitollinen näistä mahdollisuuksista. <3 Samoin sinulle, ihanaa joulun odotusta!

   Poista
 4. Ihana puku, sopii sinulle hyvin ja kivalla tavalla sinivalkoinen :) Tykkään myös siitä kun boleron kangasta on käytetty laukkuun, kiva yksityiskohta. Pakko kysyä mikä koru sinulla on kaulassa? Se on todella kaunis!

  Mahtoi olla upeat juhlat teillä! Täällä ruudun takana ihailtiin illan pukuloistoa sekä liikututtiin useampaankin otteeseen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Emilia! Hauska, että kiinnitit huomiota juuri tuohon kaulakoruun... Tunnustan, että se on löytötavara Skotlannista! Siellä asuessamme tuo koru löytyi kerran maasta. Minusta se oli niin kaunis, että puhdistin sen ja otin käyttöön. Varmasti ihan rihkamaa, täysin arvoton koru, mutta kaunis pukukoru minunkin mielestäni ja se sopii noihin strassikorvakoruihini todella hyvin. :)

   Poista
 5. Todella ihana puku, ja väriensä puolesta oikein sopiva Suomi 100-vuoteen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Piia! Sitä juuri tavoittelin, kiva kuulla, että olit samaa mieltä!

   Poista
 6. Kaunis puku ja kaunis linnan neito! Miten tämä meni ihan ohi? Ihanaa joulua! 💖⛄🎄

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos, Teresa! 💟 Rauhallista ja tunnelmallista joulua!

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.