Sininen ja valkoinen: Suomi 100 -villasukat - Blue and white: Finland 100th anniversary wool socks


(English version below)
Kangaskorjaamolla-blogin Johanna on asettanut Suomi 100 - teemakäsityöhaasteen tälle vuodelle. Toukokuun teemana on sininen ja valkoinen, joten päätin osallistua haasteeseen tässä kuussa, kun tähän haasteeseen vasta nyt tutustuin. Minähän olen jo aiemmin siis neulonut teemaan liittyen tällaisen sinivalkoisen Suomi 100 -pipon vauvalle mutta nyt esittelen tässä Suomi-aiheisia villasukkia.Nämä villasukat on tehty Novitan vanhan Sukkalehden (vuodelta 2011) lippusukkaohjeen mukaan. Koska en kuitenkaan tykkää päällesilmukoinnista, päätin tehdä Suomen lipun kirjoneuleena ja neuloin niitä muutaman rivissä sukan varteen.  Lankana on käytetty Novitan 7 veljestä sinistä ja valkoista väriä ja lipussa vaaleampisininen on Novitan Isoveli-lankaa ihan vain siksi, että minulla nyt sattui olemaan sopivan värisenä sitä. Vaikka se on paksumpaa lankaa kuin seiskaveikka, ei se tässä hirveästi erotu.Toiset villasukat taas on tehty Novitan Impivaara ja 7 veljestä -langoista. Ohjeena käytin Novitan perussukkaohjetta lapselle. Suomisydän -kuviokaavio puolestaan löytyy Facebookin Voihan villasukka -ryhmän tiedostoista, jonne eräs ryhmäläinen ystävällisesti on sellaisen tehnyt ja lisännyt. Tuon ryhmän tiedostot ovat kyllä muutenkin varsinainen aarreaitta, sieltä löytyy melkein mitä vain valmiita kuvioita, mitä mieleen juolahtaa tehdä.
Aiemmin olen tehnyt myös sinivalkoiseen teemaan sopivia sinisiä ja valkoisia palmikkosukkia.

In English:

This year Finland celebrates its 100th independence day. To honour the occasion, Johanna from the blog Kangaskorjaamolla has challenged other handicraft makers with a theme on the 100th anniversary. The theme for May is blue and white. I have previously made this baby beanie with a text Suomi 100 ("Finland 100") but to participate specifically in this challenge, I now share some blue and white wool socks with the theme Finland.

The first pair of wool socks has several Finnish flags in the leg part. The original pattern was found in Novita's old sock magazine from the year 2011.

The other pair's heart shaped Finnish flag is from a Facebook knitting group called Voihan villasukka (something like "Oh wool sock"). One of the group members has kindly made this chart and added it in the group's files. It is quite a treasure chest with all kinds of charts to make.

Also, before, I have knitted these blue and white cable socks that match the theme as well.
6 comments

 1. Minä ihastuin noihin sukkiin, joissa on sydämen sisällä lippukuvio, aivan loistavat. Ja laivakuvatkin saivat hymyn huulille. Kiitos osallistumisesta haasteeseen. Bonustehtävänä tälle kuukaudelle olisi raha, miten on otatko haasteen vastaan :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Bonustehtävässä on kyllä haastetta kerrakseen... katsotaan, onnistuuko, mutta en mene lupaamaan. :)

   Delete
 2. Molemmat kivoja sukkia. Hienosti toteutettu haaste.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Ainakin sukat ovat mieluisat.

   Delete
 3. Ihanat Suomi 100 -sukat! Taidanpa itsekin tarttua tuohon Johannan teemakäsityöhaasteeseen! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, jäänpäs odottelemaan sinun aikaansaannoksiasi! :) Kivoja nämä haasteet kyllä, tulee tehtyä asioita, joita ei muuten tulisi mieleen.

   Delete