SLIDER

Sininen ja valkoinen: Suomi 100 -villasukat


Kangaskorjaamolla-blogin Johanna on asettanut Suomi 100 - teemakäsityöhaasteen tälle vuodelle. Toukokuun teemana on sininen ja valkoinen, joten päätin osallistua haasteeseen tässä kuussa, kun tähän haasteeseen vasta nyt tutustuin. Minähän olen jo aiemmin siis neulonut teemaan liittyen tällaisen sinivalkoisen Suomi 100 -pipon vauvalle mutta nyt esittelen tässä Suomi-aiheisia villasukkia.Nämä villasukat on tehty Novitan vanhan Sukkalehden (vuodelta 2011) lippusukkaohjeen mukaan. Koska en kuitenkaan tykkää päällesilmukoinnista, päätin tehdä Suomen lipun kirjoneuleena ja neuloin niitä muutaman rivissä sukan varteen.  Lankana on käytetty Novitan 7 veljestä sinistä ja valkoista väriä ja lipussa vaaleampisininen on Novitan Isoveli-lankaa ihan vain siksi, että minulla nyt sattui olemaan sopivan värisenä sitä. Vaikka se on paksumpaa lankaa kuin seiskaveikka, ei se tässä hirveästi erotu.Toiset villasukat taas on tehty Novitan Impivaara ja 7 veljestä -langoista. Ohjeena käytin Novitan perussukkaohjetta lapselle. Suomisydän -kuviokaavio puolestaan löytyy Facebookin Voihan villasukka -ryhmän tiedostoista, jonne eräs ryhmäläinen ystävällisesti on sellaisen tehnyt ja lisännyt. Tuon ryhmän tiedostot ovat kyllä muutenkin varsinainen aarreaitta, sieltä löytyy melkein mitä vain valmiita kuvioita, mitä mieleen juolahtaa tehdä.
Aiemmin olen tehnyt myös sinivalkoiseen teemaan sopivia sinisiä ja valkoisia palmikkosukkia.6 kommenttia

 1. Minä ihastuin noihin sukkiin, joissa on sydämen sisällä lippukuvio, aivan loistavat. Ja laivakuvatkin saivat hymyn huulille. Kiitos osallistumisesta haasteeseen. Bonustehtävänä tälle kuukaudelle olisi raha, miten on otatko haasteen vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bonustehtävässä on kyllä haastetta kerrakseen... katsotaan, onnistuuko, mutta en mene lupaamaan. :)

   Poista
 2. Molemmat kivoja sukkia. Hienosti toteutettu haaste.

  VastaaPoista
 3. Ihanat Suomi 100 -sukat! Taidanpa itsekin tarttua tuohon Johannan teemakäsityöhaasteeseen! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, jäänpäs odottelemaan sinun aikaansaannoksiasi! :) Kivoja nämä haasteet kyllä, tulee tehtyä asioita, joita ei muuten tulisi mieleen.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.