SLIDER

Neulekuvahaaste 2017 kooste osa 1: Ilo

Osallistuin toukokuun ajan Nonnu Neulojan Instagramin neulekuvahaasteeseen. Alussa oli helppo olla mukana mutta sitten muutaman päivän lomailu poissa kotoa sotki systeemit ja päädyinkin lopulta paikkailemaan haastekuvia loppupuolella useitakin kuvia per päivä. Haaste herätti kuitenkin pohtimaan sitä, mitä kuvani kertovat minusta ja neulomisestani ja halusin jakaa niitä täällä bloginkin puolella. Alkuperäiset kuvani löytyvät täältä Instagram-sivultani.


Ensinnäkin kerron Instagramin puolella kuvien avulla usein parhaillaan työn alla olevista käsitöistä, eli niistä keskeneräisistä, joista ei yleensä tule blogattua.

Toiseksi, neulominen tuottaa minulle valtavasti iloa, mutta paikoitellen myös harmistusta. Keskeneräiset työt eivät valmistu, niiden tekeminen ei inspiroikaan, valmis työ on vääränkokoinen tai siinä on virheitä, päättely ei nappaa...

Kolmanneksi, monille meistä "sekakäsityöläisistä" pelkkä neulominen ei riitä vaan monet meistä myös virkkaavat ja virkkaustöiden esittely oli myös sallittua neulekuvahaasteessa. Neulomisen ja virkkaamisen lisäksi itse myös ompelen mutta ompeluksia en nyt kuvannut tässä haasteessa.

Neljänneksi, monet meistä neulovat lähes missä vain... Kuvissa esiintyykin neulomista television ääressä, julkisella paikalla, luonnossa, milloin missäkin. Lisäksi neulomiseen liittyy aika paljon syömistä ja kahvittelua... Kaiken kaikkiaan neulominen kuuluu jokapäiväiseen elämään!

Jaan tämän koosteen kolmaan osaan. Ensimmäisenä kerron neulomisen ilosta. Olisi hauska kuulla, miten te muut, jotka olette osallistuneet neulekuvahaasteeseen, koitte omat kuvanne!

Ilo

9. Lempihetki. Hetki aikaa istua sohvalla kaikessa rauhassa, juoda kuppi kahvia, lukea sisustuslehteä ja kenties ehtiä neuloa yksi kerros (tai kaksi...). 3. Lempineule. Äidilleni tekemäni afrikankukkapeitto, josta voit lukea enemmän tästä postauksesta

8. Lahja. Suvun uudelle tulokkaalle pieni vauvan nuttu. Peiton sijaan tulokas sai vauvan nutun, josta löytyy lisää juttua tästä postauksestani7. Neuleseura. Iltapala ja kutimet. Kohta myös vähän tv:tä. Normi-ilta. 29. Netflix and knit18. Neulepinta. Ainaoikein ja helmineuleen lisäksi tykkään eniten näistä pitsineulepinnoista: niitä on kiva neuloa. Tässä syksyinen siksakhame.


20. Kahvi ja neule. Nyt mennään pahasti jäljessä mutta paikkaan näitä päiviä heti, kun saan aiheet kuvattua. Mukissa voisi muuten yhtä hyvin lukea Drink while you knit... 21. Virkkaus. Lasten vessaan tuli matto rikkinäisistä sukista. Tästä matosta voi enemmän lukea täältä30. Sävy sävyyn. Kietaisujakkuni kaikki osat ovat nyt valmiina. Pitäisi vain kostuttaa, pingottaa ja ommella yhteen ja viimeistellä... sävy on sama tuoksukynttilän kanssa, tosin myös koivun. :) Minulle neulomisen iloa on siis tuottanut ainakin rentoutuminen neulomalla joko kahvitauolla tai iltapalan ja telkkarin ääressä. Lisäksi valmistuneet työt tuottavat mielihyvää, ja etenkin lahjaksi annetut työt. Tykkään myös kivoista neuletöistä eli sellaisista, jotka ovat visuaalisesti miellyttäviä ja sellaisista, joita on kiva neuloa. Kaikkia malleja ei ole kiva neuloa, niissä pitää olla tietty rytmi, joka rauhoittaa. Lisäksi vaikka pukeudunkin hyvin neutraaleihin väreihin normaalisti (ns. arkkitehtityyli eli musta, valkoinen ja harmaa sekä ruskea ovat perussävyjäni), tykkään neuloa värikkäistä langoista ja yritän niitä sitten sinne vaatteisiini sopeuttaa mukaan. Mielihyvää tuottaa myös ekologisuus: käytän paljon vanhoista, rikkinäisistä ja tahriintuneista vaatteista eli lumpuista itse leikkaamiani matonkuteita ja virkkaan niistä mattoja.

Minkälaista iloa neulominen tuottaa sinulle?Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.