SLIDER

Suomi 100 -vauvan pipo


Ulkomailla asuvat suomalaiset ystävämme saivat vauvan tammikuun alussa, juuri parahultaisesti Suomen satavuotisjuhlavuotena. Mutta koska vauva syntyi ulkomaisessa sairaalassa, se ei saanutkaan synnytyssairaalassa lahjana Suomi 100 -pipoa, jollaisia neulojat ovat tehneet Suomessa syntyville vauvoille.

Minä sitten neuloin vauvalle oman pipon. Ohjeena käytin tätä Aamulehdessä julkaistua pipo-ohjetta mutta tekstin suunnittelin Suuri Käsityö 9/2014 -lehdessä julkaistujen kirjaimien pohjalta. Samoilla kirjaimilla olen muuten aiemmin tehnyt Jokerit-lapasia ja -villasukkia. (Kirjainmalleja voi hakea myös esim. Yarn Tree -sivustolta.)

Nyt jälkeenpäin ajatellen olisin voinut tehdä tekstin vähän korkeammalle eli ehkä olisin voinut neuloa viisi riviä sinisellä ennen tekstin aloittamista nykyisen kahden rivin sijasta. Toiminee kuitenkin näinkin.

Suomi 100 -pipo

Kirjaimet: Suuri Käsityö 9/2014 (tai esim. Yarn Tree)
Lanka: Novita 7 veljestä sininen ja valkoinen
Puikot: 3,5 mm

PS. Jäänmurtajilla on muuten todella hienot ja osuvat suomalaiset nimet. 2 kommenttia

  1. Ihana pipo, pitäisi itsekin neuloa pienelle tyttärenpojalle, jos vaan osaisin.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Luulen kyllä, että osaat vallan hyvin tehdä tuollaisen pipon - olen katsellut hienoja muita käsitöitäsi. :) Ohjehan löytyy tuolta blogista yllä linkin takaa ainakin Aamulehden sivustolta ja Martatkin ovat tehneet mielestäni omia pipo-ohjeita. Nuo kirjaimet on helppo tehdä, kun vain sovittaa oikealle välille, että mahtuvat pipoon. Siinä pitää vähän laskeskella. Ei muuta kuin tuumasta toimeen!

    VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.