SLIDER

Neulottu puuvillapusero

Novita Miami -pusero copyright Craft Candidate

Minulla tuntuvat valmistuvan neuleet aina väärään vuodenaikaan. Nyt sain kesäpuseroni lopultakin kursittua kasaan näin vuoden kenties viimeiseksi lämpimäksi päiväksi. - Miten muuten onkaan kaikkien saumattomien neuleiden jälkeen vaikeaa enää paloista mitään tehdä! Olkoonkin, että tässä oli vain etu- ja takakappaleiden yhdistäminen toisiinsa, ei edes hihojen istutusta, kun ne oli neulottu kappaleiden kanssa yhdessä.

kesäpusero Craft Candidate

Puseron ohjeen olen ottanut joskus pari vuotta sitten kirjastosta lainaamastani Suuri Käsityö -lehdestä. Minulla oli juuri tuolloin lehden tilaus tauolla, joten enpä osaa nyt sanoa, mikä lehti on ollut kyseessä. Jokin kesänumero kuitenkin ja malli on ollut Fil Katia -langoille tehty. Minä kuitenkin käytin kauan hilloamiani Novita Miami -puuvillalankoja, valkoista (011) ja beigeä (602), tähän. Yhteensä langankulutus oli kumpaakin väriä reilut kolme kerää kumpaistakin eli kumpaakin väriä yli 150 grammaa ja yhteensä näyttäisi lankaa kuluneen 357 grammaa keittiövaakani mukaan. Tosin tuo keittiövaakani on ollut aika epäluotettava mittauksissaan. Onneksi en käytä sitä ruokatarvikkeiden mittaukseen - voisi kokkauksista tulla ihan mitä sattuu!

Ainaoikein-pusero Craft Candidate

Tätä oli ihan kiva neuloa, sillä sekä etu- että takakappaleet olivat ainaoikeaa neuletta tasona ja hihat neulottiin tosiaan jatkeena kummassakin kappaleessa niin, että yhdisteltävää oli vain ne kaksi kappaletta. Olisihan tämän voinut suljettuna neuleenakin varmaan tehdä, mutta sitten ei olisi voinut tehdä ainaoikeaa, vaan olisi pitänyt joka toinen kerros neuloa nurin. Mukavan rennon oloinen kesäpusero tästä tuli - ensi kesää siis odotellessa!

Raitapaita Craft Candidate

Tilastoja:
Langankulutus valmiissa töissä tänä vuonna: 1949 g + 357 g = 2306 g
Ostetut langat: 1950 g + 250 g (valkoinen ja laivastonsininen lanka Tappara-sukkiin) = 2200 g
Hiphei! Ollaan jo negatiivisella puolella langan määrässä! 

10 kommenttia

 1. No jos mä olisin aloittanut kesäpaidan niin todennäköisesti olisi just nyt kans valmiina. :) Ehkä pitäisikin aloittaa nyt kesäpaita niin olisi varmaan just ens keväänä valmis :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, se voisi olla hyvä idea, jos haluaa varmistaa oikeaan vuodenaikaan valmistuvaksi! :D

   Poista
 2. Aina voi lohduttautua sillä, että tulee se kesä ensi vuonnakin :) Ihanan simppeli, mutta silti tyylikäs pusero ♥
  Mulla on mohairneule valmistumaisillaan ja ensimmäistä kertaa teen suljettuna neuleena. Ihanan helppo juurikin sen takia, ettei kappaleita tarvitse koota.

  VastaaPoista
 3. Ihana paita! Tykkään kovasti mallista ja raidoituksesta, mikä luontevasti yhdistää kaksi väriä. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Maarit! Tämä oli jäänyt minullekin mieleen, että tällaisen paidan haluaisin tehdä, kun lehdessä ohjeen näin. Juuri tuo raidoitus oli tosi kiva ja väljä, rento malli.

   Poista
 4. Mutta ehtipä lämpimiin päiviin kuitenkin :) Ja on ensi kesäksi valmiina. Kaunis pusero kyllä 🤍

  VastaaPoista
 5. Onneksi olkoon uudesta paidasta :3 Puolipitkät hihat sopivat juuri mainiosti alkavaan syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Ricchan, olen itse asiassa samaa mieltä. Viime kesänä neuloin toisen paidan puolipitkillä hihoilla ja se on tosi kiva alkusyksyllä.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.