SLIDER

Kirja-arvostelu: Neulojan käsikirja


Ranskalaisen Marie Claire -lehden toimittajan Charlotte Rionin uusi Neulojan käsikirja on todellinen apuväline neulesuunnittelijoille ja sellaisiksi haluaville! Kirja sisältää 300 erilaista pintaneulemallia. 


Kuvat ovat todella kauniita ja jokaisen neulemalliryhmän kohdalta löytyy varmaan joka makuun olevia pintaneulemalleja: on pelkillä oikeilla ja nurjilla silmukoilla tehtyjä malleja, ristiin neulottuja silmukoita,  neulomatta nostetuita silmukoita, pitsineulemalleja, kertosilmukoita ja ylivedettyjä silmukoita ja erilaisia silmukkayhdistelmiä.

Tällainen hakuteos on joka tapauksessa hyvä olla kirjahyllyssä - vaikkei omia malleja suunnittelisikaan niin tästä voi myös aina hakea, miten tehdään vaikkapa jokin tietty palmikkoneule.

Itse ainakin innostuin nyt näistä helpoista ja kuvallisista ohjeista sen verran, että olen jo pohtinut tekeväni omia malleja hyödyntäen kirjasta saatuja oppeja. Odotelkaapas vaan siis...

Kirja on saatu arvostelukappaleena Minerva Kustannus Oy:ltä. Postauksella osallistun myös Pieni Lintu -blogin makrokuvahaasteeseen, jossa tämän viikon teemana on käsi

9 kommenttia

 1. Näyttää tyylikkäältä kirjalta, arvostan kovasti kädentaitoja. Minulle ei neulomisen lahjaa ole suotu, yrittänyt olen mutta hermo menee jo pelkästä oikein-silmukan neulomisesta. Sekin onkin ainoa, minkä osaan ja senkin huonosti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin sitkeällä harjoittelemisella opettelin neulomisen, kun oli sellainen tunne, että haluan alkaa tehdä käsillä jotain. Päätin, etten luovuta, vaan opettelen. Kaikkia se ei kiinnosta tai ei ole aikaa ja jaksamista. Pääasia, että jokaisella on jokin kiva, mielekäs harrastus, mikä sitten onkaan. :)

   Poista
 2. Ihanat kuvat ja kirjakin

  VastaaPoista
 3. Tuollainen kirja on minulle kuin ylempää matematiikkaa, en vaan osaa neuloa. Tai en siis osaa lukea neuleohjeita. Virkkaan kyllä mitä vaan (melkein), mutta kahdella tai useammalla puikolla toimiminen ei vaan ole minun juttuni.
  Varmaan inspiroiva opus, laitan vinkin mieleeni, kirja sopisi lahjaksi yhdelle ystävälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, minun ranskalainen ystävänikin on sitä mieltä, että virkkaaja ei osaa neuloa ja päinvastoin. Minä harrastan kyllä molempia lajeja. :)

   Poista
 4. No tämähän olisi hyvä opus! Kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.