SLIDER

Kirja-arvostelu: Villasukkia Strömsöstä


Oi, Strömsö! Tuo kaikkien tuntema ihana lifestyle-ohjelma, jossa puuhastellaan herttaisen hyväntuulisena iloisen musiikin siivittämänä mitä taidokkaampia ruokia, käsitöitä, puutarhan kunnostusta ja muita diy-juttuja. Kun sitten tulee kirja nimeltä Villasukkia Strömsöstä, ovat odotukset korkealla!*Ja onhan kirjassa erilaisia sukkamalleja, kaiken kaikkiaan 19. Nimestään huolimatta sukkamallit eivät varsinaisesti ole tv-ohjelmasta vaan pohjautuvat yleisön lähettämiin ideoihin neulemalleista Suomi 100 -projektia varten. Ne neulojat, joiden kuviomallit valittiin ohjelman juontajan Lee Esselströmin luomaan neulemallistoon, kutsuttiin Strömsön huvilalle yhteiseen neulomisiltaan. Yhdessä neulojat ovat nyt suunnitelleet sukkamalleja tähän kirjaan.


Kirjassa on paljon erityyppisiä sukkamalleja, pääasiassa kirjoneulemalleja. Ennakkoon odotin jotenkin kovin suomenruotsalaisia malleja saaristo- ja venehengessä. Ja olihan niitäkin joukossa! Esimerkiksi tämä Majakkasaari-malli ja Rannalla-malli, jotka on suunnitellut Eva-Maria Oksman. Majakkasaaren inspiraation lähteinä ovatkin saariston upeat maisemat, kallioiset saaret, majakat ja purjehdusharrastus. Rannalla sisältää perisuomalaista koivikkomaisemaa sekä joutsenia mutta myös venevajoja, joita näkee meren rannalla sijaitsevilla paikkakunnilla.


Ihanan talviset sukat ovat Pakkasaamu-sukat. Hrr, oikein voi tuntea, miten on kylmä ulkona, kun katsoo näitä sukkia!


Näissä Tanja Majavan suunnittelemissa Illankajo-sukissa taas näkyy hieno auringonlasku!


Ja kun kevättä kohti mennään, alkaa puutarhan kunnostus. Vihreät värit ovat onnen omiaan puutarhurin jalkaan Puutarhurin päiväuni-sukissa. Minullakin näyttäisi omasta takaa löytyvän juuri sopivia jämälankanöttösiä näihin sukkiin.


Kesäuni-nilkkasukissa on kauniit värit ja suloinen palmikkoreunus. Näitä voisi kyllä kokeilla ja käyttää mökillä.


Kirjassa on paljon kuvia sukkien tekovaiheesta, selkeät ohjeet kirjoneuleen ja sukkien tekemiseen sekä isot ruutupiirrokset, joita on helppo seurata.

Eihän tässä sitten kai muuta kuin kirja ja kutimet käteen ja villasukan tekoon Strömsötä katsellessa!

* Kirja saatu arvostelukappaleena Minerva Kustannus Oy:ltä.


4 kommenttia

 1. Kesäuni sukat kolahti mun makuuni eniten. Sillä että tykkään vihreästä lienee osuutta asiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama varmaan täällä, värimaailma oli noissa sukissa mieleeni. :)

   Poista
 2. Voi vitsit, että on nättejä sukkia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monenlaiseen makuun löytyy varmasti täältä sukkia. :)

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.