Vuodenaika-haaste: Syksy: Saumaton neuletakki


Olen vasta opetellut top down -neuletekniikan eli ylhältä alas neulottavan ja olen aivan myyty! Enää ei millään huvittaisi neuloa villatakkien tai -paitojen etu- ja takakappaleita erikseen ja sitten vielä istutella hihoja paikalleen. On aivan mahtavaa neuloa vain pyöröpuikoilla ja jotenkin se työ tuntuu jollain lailla edistyvän nopeammin; ainakin on mielekkäämpää neuloa tällä tavalla. Työtä voi sovittaa sen edetessä myös helpommin. Aiemmin tein siskontytölle myös top down -neuletakin.Lisäksi tässä tavassa on parasta se, että jos käyttää jämälankoja niin ei tarvitse pohtia eriväristen lankojen riittävyyttä ja oikeaa kohdistusta etu- ja takakappaleisiin. Lankoina käytinkin Nalle Taika -pätkävärjättyä lankaa, sekä harmaata villalankaa ja kirjavaa mustaharmaata mitä-lie-lankaa vuorotellen ylhääällä ja kun mitä-lie-lanka loppui, jatkoin vain kaksi riviä Nalle Taika -langalla ja kaksi riviä harmaalla langalla aina työn loppuun saakka. 


Ohjeen saumattomaan neuletakkiin nappasin Novitan Kevät 2017 -lehdestä (malli 21). Joustinneuleen jälkeen vaihdoin paksummat puikot (3,5) kuin alussa käyttämäni kolmosen puikot, vaikka tuo ohjeesta oli tainnut unohtua mainita. Myös etu- ja takakappaleiden lisäyksissä oli XS/S-kooissa varmaan kirjoitusvirhe, koska oletettavasti lisäykset samanaikaisesti tuli tehdä joka toinen kerros kaksi kertaa eikä joka kerros. Tai näin ainakin itse päättelin.

Napit löysin nappivarastostani. Ilmeisesti ovat jostakin miehen vanhasta Bossin takista peräisin. Hihat tulivat minulle aavistuksen liian pitkiksi. Olisin ihan iisisti voinut lyhentää niitä resorin verran mutta voihan nuo toki kääntää resorin päällekin niin ovat sitten passelin pituiset.


Vaikka työn tekeminen tuntuikin kivalta ja nopeammalta kuin normitavalla niin on tätäkin tullut tehtyä jo pitkään. Varmaan jo muutamassa kuukausittaisessa keskeneräisten keskiviikossa tämän edistymistä on seurattu mutta vihdoinkin se on siis valmis. Postauksella osallistun myös Tavaroiden taikamaailman vuodenaikahaasteeseen teemalla syksy. 8 comments

 1. Siitähän tuli ihana! Ja eihän kukaan kysy, että kauanko tekemiseen meni, vaan kuka sen teki... ;)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No joo... :D Yllättävän kauan kesti päättelyissä, koska käytin erilaisten lankakerien loppuja ja ei kaupasta ostettuja lankoja vaan jostain tilalta ostettua villalankaa ja niissä oli välillä tosi pieniä pätkiä, joita käytin. Mutta onpahan nyt tehty!

   Delete
 2. Onpa kaunis neule. Sulla on niin ihanan tasainen käsiala :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos, Melissa! Onpa kiva kuulla - en tosiaan höyryttänyt tai kastellut edes tätä. Suoraan päälle vain päättelyn ja nappien ompelun jälkeen. :)

   Delete
 3. Aivan ihana takki!

  Minäkin olen haalinut tuollaisia Nalle-vahvuisia lankoja kasaan jämälankavillatakkia varten, mutta en oikein ole osannut vielä päättää kuinka sen raidoittaisin.
  Kiva idea tehdä se noin ilman mitään selkeitä palkkiraitoja.

  Kiitos inspiraatiosta! :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Oi kiitos, Marianne, kiva kuulla. <3 Olen itse miettinyt pienemmistä jämälangoista villatakkia raidoittaen yhden kerroksen välein tai vähemminkin, jos on oikein lyhyitä langanloppuja. Jäänpäs odottelemaan, minkälaisen takin teet! :)

   Delete
 4. Tosi kiva neule! :) Just tässä kokoan haasteen syyskoostetta, tuleepi pian. ;)

  ReplyDelete