SLIDER

1 2 3 4

Kässähamsterin tunnustukset

11.1.20


Kässähamsterihaaste päättyi ja nyt on aika tehdä vuoden 2019 tilinpäätös omalta osaltani. Tarkoitukseni oli kuluttaa lankavarastojani ja olla ostamatta lisää lankaa sekä käyttää olemassaolevia kankaita ja tehdä käytöstä poistetuista vaatteista myös jotain uutta ja hyödyllistä. 

Kooste vuoden 2019 kässähamsterihaasteesta

9.1.20


Viime vuonna vedimme L u m i s i i v e t -blogin Katin kanssa kässähamsterihaastetta, jossa tarkoituksena oli tehdä keskeneräisiä töitä loppuun ja käyttää materiaaleja, jotka löytyvät omista varastoista. Haastoimme mukaan myös teidät muut ja ilahduttavan moni lähti haasteeseen mukaan.

Mitä haastevuonna sitten on saatu aikaan? Haasteeseen lähtivät itseni ja Katin blogien lisäksi seuraavat blogit:


Näiden blogien lisäksi meillä on ollut Facebookissa oma suljettu ryhmä haasteelle, jossa myös ei-bloggaajat ovat jakaneet ahkerasti kuvia tehdyistä töistään. Onkin ollut ihanaa nähdä, miten haaste on inspiroinut  niin monia ja tuottanut paljon erilaisia töitä. Tuosta ryhmästä en jaa mitään tänne yksityisyyssyistä, mutta ryhmän jäsenet tietävät itse, miten paljon ja taitavia töitä sinne on postattu! Lisäksi Instagramissa on hashtagilla #kässähamsterihaaste2019 löydettävissä kuvia valmistuneista tai keskeneräisistä töistä.

Tässä postauksessa käyn läpi haasteeseen osallistuneissa blogeissa julkaistuja haastetöitä. Kati tekee oman bloginsa haastekoosteen myöhemmin ja samoin minulta tulee myöhemmin omien töideni koostepostaus. Mutta nyt seuraa kattava listaus. Jos jokin työ on jäänyt uupumaan listasta, niin pistä sanaa minulle ja lisään sen listaan.


AarreAukusti & Aliisa
 1. Isoäidinneliöpeitto
 2. Sateenkaari-torkkupeitto
 3. Virkattu kassi käsitöille
 4. Virkattuja omenoita
 5. Virkatut porkkanat ja salaatinlehdet
 6. Virkatut tiskirätit
 7. Pehmeä hopeanhohtoinen neulepaita
Kangaskorjaamolla
 1. Hupparitakki neuloksesta
 2. Kässähamsterin sukkalaatikko
 3. Kolmiopipo ja lapaset
 4. Kotoilumekko
 5. Valmisvaatteesta omaksi
 6. Cumulus-pusero pitsineuleella
 7. Rusettihihainen toppi
 8. Kuru-neuletakki
 9. Ruusutarhurit-neuletakki
 1. Nilkanlämmittimet 
 2. Tiskirättejä
Muiden blogien postauksia aiheesta siis noin kolmekymmentä. Tästä listasta jätin haasteeseen liittyvät arvontapostaukset pois, koska ne olivat jo niin sanotusti vanhentuneet, mutta kaikki muut postauksethan kestävät hyvin aikaa. Käy siis tutustumassa, mitä kaikkea voi olemassa olevista materiaaleista saada aikaan.

Listaa tehdessäni huomasi hyvin, että haaste oli vilkkaimmillaan heti sen alettua ja toukokuulle saakka jaksettiin hyvin tehdä haastetöitä. Kesällä into laantui ja esimerkiksi heinäkuussa ei ollut yhden ainutta haastepostausta lisättynä linkkiketjuumme. Vuoden loppua kohti taas vilkastui selvästi ja varmaan joululahjoilla oli oma osuutensa valmistuneisiin töihin. Kiitos kaikille osallistujille! Ihanaa, että olitte mukana!


Sukkalaatikko 12/12: Linnunsilmäsukat

31.12.19


Sukkalaatikkoni viimeinen sukkapari syntyi aivan viime tippaan. Minulle iski joku villasukka-öllööntyminen loppuvuodesta ja sukan neulominen ei napannut sitten yhtään. Onneksi rupesin katselemaan malleja, joita olin aiemmin ajatellut jonain päivänä tekeväni.

Japanilainen sisustustyyny

29.12.19


Kässähamsteri hilloaa kankaitakin vuosikausia. Tämän Almandiinin japanilaisen sumopainijakankaan ostin jo melkein kolme vuotta sitten Helsingin Kädentaitomessuilta. Nyt ompelin siitä tyynynpäällisen nuoremmalle, Japania fanittavalle lapselleni, joululahjaksi.  

Neulotut polvenlämmittimet

25.12.19


Hyvää joulua kaikille! Jouduin käden hermopinteen takia sairaslomalle, joten en ole päässyt vähään aikaan bloggaamaankaan. Nyt on käsi jo onneksi parempi, joten pääsen joululahjoja esittelemään täälläkin. Äitini kaipaili viime talvena polvenlämmittimiä. Minäpä sitten neuloin sellaiset tänä vuonna joululahjaksi hänelle.  

Kirja-arvostelu: Jämälankasukat

14.12.19


Jämälankoja kerääntyy varmasti jokaiselle neulojalle tai virkkaajalle. Entisaikaan näitä kutsuttiin nimellä "jätelangat", mutta onneksi nyt tuo jämälanka-nimitys on keksitty, sillä se on mielestäni kuvaavampi. Nämä ovat kuitenkin lankoja, joita voi vielä käyttää, eivätkä ole mitään roskia sinänsä, vaikka tiedänkin, että on myös ihmisiä, jotka heittävät keränloput roskiin. Tänä päivänä kuitenkin on olemassa niin paljon ihania ohjeita pienille langanlopuillekin, että viimeistään nyt kannattaa pohtia, josko sittenkin pienetkin nöttöset käyttäisi hyväksi - ja jos ei itse halua lyhyemmistä langanpätkistä tehdä, niin ehkä ne jämälankakerät voi lahjoittaa jollekulle toiselle tai pistää kirppikselle myyntiin. Itsekin olen ostanut kirppiksiltä jämälankapusseja ihan vaan sen takia, että niissä on monesti sellaisia värejä, joita itse en kokonaista kerää ostaisi, mutta juurikin kivoihin jämälankatöihin tai raitasukkiin ovat onnen omiaan.

Korkea kauluri + ohje/Käsityöblogien joulukalenterin 6. luukku

6.12.19


Taisin edellisessä kauluripostauksessani luvata, että ensi kerralla teen erilaisen kaulurin. Lupaukseni pitää nyt. Meidän perheen teinimme kaipasi sellaista hyvin lämmittävää korkeaa kauluria, jonka voi vetää nenän yli mutta joka lämmittäisi myös hartioita. Minäpä sitten sellaisen neuloin. En löytänyt valmista ohjetta, joten piti itse keksiä. Sen jaan nyt tässä alempana.

Hartiahuivi

4.12.19


Joululahjaksi ehtii nyt vielä neuloa ihanan lämmittävän hartiahuivin vaikkapa paksuista villaisista jämälangoista. Minun vanhin tätini täyttää juuri joulun alla 90 vuotta ja halusin häntä muistaa jollakin lämpöisellä lahjalla. Ajattelin, että hartiahuivi voisi olla tuollainen kiva lahja, joka kulkee myös hyvin postissa.

Pyjamaboksereita ja joulukuun kässähamsterihaaste

1.12.19


Hyvää ensimmäistä adventtia! Ja tervetuloa mukaan vuoden viimeiseen Craft Candidate ja Lumisiivet -blogien kässähamsterihaasteen linkkiketjuun!
© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.