SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko: Syyskuu


Samat keskeneräiset työt pyörivät täällä aina vaan - varmaan syynä se, että on liian isotöisiä töitä kesken. Kahta torkkupeittoa olen tehnyt jo vuosikausia ja teen joko niin pitkään, että varaamani langat loppuvat tai ne oikeasti ovat tarpeeksi pitkät. Tosin olin ajatellut tuon vihreän torkkupeiton tulevan tämän vuoden puolella valmiiksi, että voisin antaa sen isälle lahjaksi. Syksyllä kun hänellä on syntymäpäivä, lisäksi on isänpäivä tulossa ja vuoden lopuksi joulu niin johonkin ajankohtaan olen sen suunnitellut valmistuvan.


Nuoremman lapsen sininen torkkupeitto sen sijaan valmistuu kun valmistuu. Ehkä rippilahjaksi kolmen vuoden kuluttua... Vanhemmalle lapselle oli tarkoitus kanssa neuloa torkkupeitto rippilahjaksi, mutta hän ei oikein jaksa innostua mistään neulotuista jutuista, ja sitten hän päättikin jättää rippikoulun tänä kesänä kokonaan väliin.



Isälleni aloittaman V-aukkoisen neulepaidan jouduin purkamaan, koska luulin aluksi, että siitä tulee liian pieni ja mittailin sitä siirtelemällä silmukoita toiselle pyöröpuikolle ja siinä hommelissa kävi sitten lopulta niin, että minulta tipahteli silmukoita ja karkasi aika pitkälle ja kun yritin niitä metsästää purkamalla muutaman rivin niin olin onnistunut nostamaan niitä sitten jotenkin kummallisesti ristiin välistä niin lopulta helpommaksi muodostui neuleen purkaminen ja aloittaminen kokonaan alusta. Resorissa siis vielä mennään. Tätä paitaa olen tekemässä muokaten paloista neulottavasta V-aukkoisesta neulepaidasta kainaloihin saakka pyörönä neulottavaa. Inhoan niitä saumojen ompelua nimittäin.


Lopuksi vielä kesäkäsityöni eli puuvillapusero, jonka takakappaletta olen nyt kohta viimeistelemässä. Tämä oli niin kivan näköinen pusero, että vaikka tehdäänkin kahdesta kappaleesta eli etu- ja takakappale neulotaan erikseen mutta hihat tulevat siinä samalla niin ajattelin sen tehdä, vaikkei ollutkaan pyörönä neulottava ja joutuu niitä saumoja ompelemaan.


Kun saan tuon puseron valmiiksi niin haluaisin ottaa jonkun pienen nopeammin valmistuvan välityön puikoille. Vaikkapa jotkut villasukat. Sellaisia pieniä töitä pitäisi kyllä olla enemmänkin kesken, kun nämä isot työt alkavat joskus puuduttaa, kun eivät "ikinä" valmistu.

Teetkö sinä aina yhden työn valmiiksi, ennen kuin aloitat uuden? Vai onko sinullakin monta käsityötä kesken? Innostutko aina uudesta, vaikka kesken olisi jo useita töitä? Minulle käy ainakin niin, että joskus tulee joku ihme inspiraatio jostakin ja on pakko aloittaa aivan uusi työ, vaikka olisi jo todella monta vielä kesken. Sitten saattaa jokin työ jäädä kokonaan tekemättä. Minulla sellainen on 1960-luvun virkattu takki, josta en vieläkään tiedä, teenkö sitä loppuun saakka valmiiksi vai en. Siellä se odottaa neulekorin pohjalla.


6 kommenttia

  1. Kilttiä lapsoselta jättää riparin käymättä ettei siun suotta tarvitse saada torkkupeittoa valmiiksi ihan tässä lähivuosina xD Ihanat värit olet kyllä valinnut :3

    Täällä pyrin pitämään vain yhden työn kerrallaan kesken... oikein hyvänä poikkeuksena eräs villatakki, joka oli kokonaiset kolme vuotta työn alla. Nyt olisi neulottu osuus valmiina, vaan ne napit odottavat yhä ompelemistaan. Huppista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, lapsihan ensisijaisesti ajatteli juurikin äitiään tässä. <3 :)
      Kuka niitä nappeja jaksaa ommella - mulla ihan sama juttu monesti, jää nimenomaan viimeistelyt tekemättä, joko palojen yhteen ompelut, päättelyt, tai nappien ompelut. :D

      Poista
  2. Noh, mieli on välillä kyllä ailahtelevainen näiden käsitöiden kanssa. Itse neuloin ihan into piukeana neulepuseroa, kunnes huomasin toisen hihan olevan liian pitkä ja purkamista olisi edessä. Siinä se on odottanut monta päivää. Otin välityöksi tiskirätin virkkauksen =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei! Ymmärrän hyvin, että piti ottaa tiskirätin virkkaus tuohon väliin!

      Poista
  3. Täytyy ollakin monta työtä kesken :D Voi aina sit sopivasti vaihdella eri töitä kun johonkin kyllästyy :D Mutta oon huomannut, että välillä pitää aloittaa myös puhtaalta pöydältä ja jos jokin ei oo edistynyt hetkeen niin mietin ja arvioin että pitäisikö purkaa. Näin kävi myös mm. yhdelle hameelle joka oli kesken viime kesänä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta. Juuri eilen mietin, että nyt pitäisi saada joku uusi kiva työn alle. En vain keksinyt mikä.

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.