Sunnuntain satoaEilen oli niin ihana aurinkoinen päivä pitkästä aikaa, että oli todella mukava lähteä kävelylle. Olin maalla vanhempieni luona ja päätimme mieheni kanssa patikoida läheiseen saareen, johon on talvisin pääsy venelaiturilta jatketun ponttoonisillan kautta.  Saari on pääasiassa kesäasukkaiden käytössä ja siellä on ihania vanhoja huviloita, mutta paikoitellen myös uudempia rakennuksia. Talvisaikaankin saaressa on viikonloppuisin joissakin taloissa väkeä, enkä itse asiassa tiedä, vaikka joku asuisi ihan vakituiseenkin saaressa. 


Saaressa on aivan erilainen tunnelma kuin mantereella, jo ensinnäkin pääosin viime vuosisadan alkupuolen talojen ja pihojen takia, mutta myös siksi, että ilma tuntuu siellä jotenkin raikkaammalta ja kirpeämmältä. Metsän keskellä oli ihana kuunnella lintujen laulua. Kun kaupungissa asuu, unohtaa joskus, miten rauhoittavaa hiljaisuus ja luonto on, ja miten paljon sitä kaipaa (ainakin, kun on maalta kotoisin). Tämä kävely oli täydellinen päivän aloitus! 


Siitä olikin sitten hyvä jatkaa kaupunkiin palattuamme suoraan Helsingin kädentaitomessuille. Messuilla on oikeastaan aina hauska kierrellä ja katsella kaikenlaista ja joitain hankintojakin tuli tehtyä - mutta ei yhtään lankaa, lankalakkoon kun itseni olen asettanut! Olin todella ylpeä itsestäni, kun pystyin vastustamaan houkutuksia. Enkä tilannut käsityölehtiä, niitäkin on kaappi täynnä entuudestaan. (Tosin tänään puhelinmyyjä onnistui myymään minulle Suuren kinnaskirjan, hintaan 6,90 euroa liittyessäni käsityökirjakerhoon, mutta se on jo sitten eri juttu... 😇) Viime syksyn messuilta tarttui virolaista lankaa matkaan.


Nyt ostin tosi söpöjä japanilaisia kangaspaloja AlmandiiniltaViime syksyn messuilta olin jo entuudestaan ostanut nämä kankaat Almandiinista, Star Wars -kuvioiset Kangaskapinasta. Vielä en mitään ole niistä tehnyt, mutta ehkä ompeluinspiraatio tässä vielä iskee. Oletko sinä tehnyt jotakin näistä kankaista?  

Ja sitten ostin pitsihaarukan. Alice A:n myyjä ystävällisesti neuvoi, miten sitä käytetään ja ajattelin antaa mahdollisuuden uudelle tekniikalle. Äitini on aikoinaan tehnyt jonkin verran haarukkapitsiä ja ajattelin yllättää hänet jollakin jutulla. 

Ostin myös uudet pyöröpuikot Lentävästä Lapasesta ja sitten ajattelin kokeilla tätä kuuluisaa langanohjainta. Katsotaan, miten käy... Kovasti muut ovat kehuneet, mutta jännittää, opinko sen kanssa sitten toimimaan. Olisin muuten kyllä ostanut vielä piilovetoketjupaininjalan, jos olisi ollut minun ompelukonemerkkiäni tarjolla, mutta se jäi nyt toiseen kertaan.


Kaiken kaikkiaan siis oikein täydellinen sunnuntai! Mukavaa aurinkoista viikkoa kaikille!

No comments