Viikate-villasukat + ohjeKun mies ilmoittaa, että "Mä haluan tyylikkäät Viikate-sukat" niin onhan se toive toteutettava. Vaikka se tarkoittikin sitä, että ne piti suunnitella itse. Omista etsinnöistäni huolimatta en löytänyt nimittäin mistään, että joku olisi tällaisia jo neulonut. Onneksi on olemassa Microrevolt knitPro -ohjelma. Siihen kun länttäiset kuvan, se muuntaa sen pikselikuvaksi. Valitettavasti useimmat kuvat eivät todellakaan suoraan kaavioksi taivu, eipä tämä Viikatteen logokaan, joten minun täytyi se sitten piirtää aika pitkälti uusiksi. 

Sukat on tehty mustalla ja valkoisella seiskaveikalla. Varressa on 6 cm 2 oikein, 2 nurin -joustinneuletta, sitten logon verran sileää parilla ekstrasilmukalla ja sitten taas 6 cm joustinneuletta ennen kantapään aloitusta. Olen huomannut tämän mallin suht toimivaksi, koska se antaa enemmän tilaa kantapäälle mahtua sukkaan, kuin pelkkä sileän neuleen varsi. Hiukkasen oli käsialassa toivomisen varaa näitä tehdessä, kun langanjuoksut tuppasivat turhan pitkiksi ja valkoinen paikoitellen kuultaa läpi pikkaisen liikaa mutta mies oli tyytyväinen sukkiinsa - ja se on kuitenkin pääasia. Ja näissä varmaan vielä se lankadominanssikin, josta viime postauksessa kirjoitin, on väärinpäin...


Jos joku muukin nyt on suunnitellut tekevänsä Viikate-sukkia niin jaan tässä oman kaavioni käyttöön. Tämä on siis tehty villasukkia varten, joten siksi se on väärinpäin. Siinä saattaa olla vielä parantamisen varaa, mutta tällä tuli ihan käyttökelpoinen logo. Muistathan kuitenkin, että kaaviolla tehdyt tuotteet eivät ole millään lailla kaupalliseen käyttöön tarkoitettuja. Neulomisen iloa!


PS. Muita rock-aiheisia tekemiäni juttuja:


2 comments

  1. Ihan mahtavaa, säästit multa kaavion tekemisen vaivan. (: Oon nimittäin suunnitellut että velipojalle pitäis tehdä ehdat Viikate-sukat. Tai miehelle! Mustat sukat ja silmukoimalla kuvio. Kiitos!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiva kuulla, ole hyvä! Ja silmukoinnilla saakin vielä siistimmän kuvion. Itsellä ei ole riittänyt kärsivällisyys vielä sen opetteluun... näissä sukissa on kaksi logoa varressa, joten sai aika kivasti tehtyä kirjoneuleena. Tietty intarsia pyörönä voisi myös toimia! Pistähän linkkiä kuviin, kun teet omat sukkasi. :)

      Delete