Naisten neulottu kävelypuku (mekko ja neuletakki)Entisaikaan naiset käyttivät kävelypukua (lue vaikkapa Hehkuvainen -blogista enemmän) ja sellainen tästä neulomastani kokonaisuudesta taisi tullakin. Tämän asun syntyhän on hieman epätavallinen, joskin ehkä lopulta minulle tyypillinen: epäonnistumisen kautta jotain muuta eli kun ei tullut takkia, tuli housut tai oikeastaan kun ei tullut neuletoppia niin tuli mekko. Näiden parin Vapriikissa otettujen kuvien myötä osallistun samalla Sirpukan solmuissa -blogin kuvahaasteeseen. :)

Aloitetaanpa kertomalla langoista. Löysin Tampereen Fidasta pussissa vihreitä ja ruskeita lankavyyhtejä ja kolmosen neulepuikot. Liekö joltakin mummolta jäänyt perikunnalle ja ne oli sitten nakattu Fidaan. Hypistelin niitä käsissäni ja pari naista vieressä tokaisi, että sinun täytyy kyllä nuo langat ostaa, koska ovat ihan sinun värisiäsi. Ja eihän sitä oikein eri mieltä voinut olla. Niinpä rupesin vihreästä langasta tekemään alun perin Novita syksy 2013 -lehdessä ollutta neuletoppia mutta koska lanka ei ollut Nalle-lankaa ja minulla on ilmeisesti löysempi käsiala niin vitosen puikoilla tuli tehtyä liian lörpättävä toppi eli se oli aivan liian leveä lantion kohdalta ja toisaalta liian lyhyt käytettäväksi.


Niinpä otin pyöröpuikoille alahelmasta silmukat ja aloin jatkaa liiviä samalla aina oikein -tekniikalla aina vain pidemmäksi. Sitten oltiin tässä vaiheessa, että se oli yhtä pitkä kuin tämä kuvassa oleva toinen liivimekko, jonka ompelin isokokoisesta naisten neulepaidasta. Tästäkin jatkoin vielä pituutta.


Kaula-aukko oli edelleen liian lörpsähtävä tai sitten se vain venyi aina vaan mitä enemmän neuleelle tuli myös pituutta, joten päädyin virkkaamaan kaula-aukkoon kiinteillä silmukoilla muutaman rivin saadakseni pienemmän ja pyöreämmän kaula-aukon. Tässä lopputulos, joka alkoi miellyttää minun silmääni jo enemmän:


Koska olen kova palelemaan, tulin siihen tulokseen, että tarvitsen myös mekkoon sopivan yläosan. Sopiva malli löytyi Kotilieden nettisivuilta. Vaikka tuossa oli XS-koko, päätin nyt käyttää kokoa pienempään pyöröpuikkoa eli vitosta ja se osoittautui mielestäni juuri oikeaksi valinnaksi käsialalleni. Tässä ulkoilutan nyt kävelypukuani ensimmäistä kertaa Vapriikin mammuttinäyttelyssä. :)2 comments

  1. Vau, monta työlästä työtä!:) Hienoja neuleita ja kuvataustoja, viimeisten kuvien taustat aika hurjat, melkein tuntuu kuin mammutit hyppäis taustastaan ulos! ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Minulla on monia keskeneräisiä töitä alkanut valmistua niin nopeasti, ettei ehdi edes blogata niistä ajantasaisesti. Josko saisi kesään mennessä postaussuman purettua, toivossa on hyvä elää... Juu ja mammutit aika hurjia tosiaan, katsotaan minkälaisia taustoja tähän haasteeseen vielä keksitään. ;)

      Delete