SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko: Maaliskuun haastelinkki


Ihan mahtavaa! Viime kuussa mukaan keskiviikon keskeneräisten haasteeseen lähtivät MaarItse, Belle Époque Wedding Diary ja Käsitöitä rakkaudella. Hyvältä näyttivät teidän työnne. Minua itse asiassa nyt vähän hävettää, koska en ole saanut yhden ainuttakaan työtä valmiiksi kuukaudessa! Työt haittaavat nyt kyllä aivan liikaa harrastusta... No, kyllähän nuo neuletyöni ovat myös aika isotekoisia, mutta kun en ole saanut ompeluprojektejaan valmiiksi.


Edellisessä keskeneräisessä keskiviikossa esittelin paljon villatakkeja. Siskon villatakki on edistynyt niin, että etu- ja takakappale ovat valmiit sekä molemmat hihat (neuloin ne ensin liian lyhyiksi, joten piti jatkaa). (Note to self: Älä venytä neuletta yhtään, kun mittaat sen pituutta.) Olen jopa saanut pääntielle resorin neulottua ja seuraavaksi pitäisi jatkaa etukappaleen resoreihin.


Lapsen villatakin sain kyllä tehtyä valmiiksi ohjeen mukaan mutta kun sitten aloin sitä katselemaan tarkemmin niin huomasin, että se oli todella kummallisen näköinen (ensimmäinen kuva alla). Olinhan minä sitä jo tehdessä pohtinut, mutta ajattelin, että ehkä se tästä vielä. Siinä nimittäin piti tehdä kaarrokkeessa kavennuksia, ja ohjeessa luki, että kavennukset pitäisi tehdä napinläpiosioon varattujen kahdeksan silmukan sisällä. En tiedä, mitä kavennuksia siinä sitten tarkoitettiin ja olinko nyt vaan siis niin typerä, etten tajunnut mutta ei niin ainakaan kaarrokkeessa voinut tehdä, koska takki vääntyi todella kummalliseen muotoon. Piti purkaa yläosa ja päätin sitten soveltaa raglan-tyyppistä kavennusta hihojen kohdalla. Saas nähdä, onnistuuko tämäkään versio (toinen kuva alla).Omasta villatakista aloitin toisen etukappaleen neulomisen. Tällä ei nyt ole niin kiire kuin noilla kahdella muulla työllä.


Siskontytölle tarkoittamani tunikajakku meni purkuun ja täytyy varmaan tehdä jokin muu neuletakki Neiti Huolettomalle. Myös miehen sukuun tulleelle uudelle vauvalle aloittamani liivimekon ompelu jäi kesken. Katsotaan, valmistuisiko se ennen kesää. Pitsityynyliinassa, josta mekon ompelin, oli reiät molemmin puolin ja paikkasin ne suvun vanhoista pitsilakanoista ottamillani pitseillä. Siinä oli olevinaan ajatus, mutta jää nähtäväksi, miten tämän ompelu edistyy.


Sitten minuun iski jokin kevätvillitys keskellä talvea, kun luin Tavaroiden taikamaailman Vuodenaika-haasteesta ja aloitin ommella Mekkotehdas aikuisille -kirjasta Aino-mekkoa itselleni verhokankaista, jotka ostin UFF:stä jokin aika sitten. Epäilen, että malli on liian iso minulle (vaikka otin pienimmän koon) ja täytyy varmaan sitä kaventaa. Muotolaskoksista voisi varmaan aluksi kokeilla ottaa enemmän sisään ja sitten täytyy pohtia tuota leveyttä vielä. Kun olen saanut piilovetoketjun hankittua niin saisin varmaan mekon valmiiksi ja voisin osallistua tuohon haasteeseen. Toinen kysymys on sitten, onko tuo keväinen vaaleanvihreä minulle aivan sopiva väri. Sitä täytyykin sitten erikseen katsella peilin avulla. Havahduin näihin itselle sopiviin väriasioihin lukiessani MaarItse-blogista värianalyysista, ja aloin miettiä, että pitäisi oikeastaan tarkistaa omien värisävyjen sopivuus.


Tällä kertaa en punninnut lankamenekkejä, en ole kyllä kovin paljon ehtinyt neuloa mutta enpä myöskään ole ostanut uutta lankaa, jippii!

Mitenkäs teillä muilla ovat käsityöt edistyneet? Raportoikaahan ihmeessä! Ja uusille tulokkaille: Pistäkää linkkiä tulemaan, jos innostutte kirjoittamaan tai vaikka vain postaamaan kuvaa keskeneräisistä töistä. Käykää samalla kurkkaamassa muidenkin linkkejä! Kaikki Keskeneräisten keskiviikot löydät myös yläpalkin linkistä.

WIP WEDNESDAY
Please share your WIPs or UFOs with us! You may link your posts for about a month. I will post a new linky once a month, on the last Wednesday of the month or the first, depending on how Wednesdays match the calendar.


13 kommenttia

 1. Samassa veneessä ollaan, ei ole edenneet minunkaan tammikuun työt, mutta uutta piti aloittaa. :D Tuo Aino-mekko on ollut kauan minunkin haaveena, mutta vähän sieltä sun täältä olen lukenut oikean koon valintavaikeuksista, niin en ole jaksanut huonoilla kaavanmuokkaustaidoillani säätää. Kaula-aukkokin on siinä liian leveä minun makuuni, niin hurmaava kuin se muutoin onkin. Sinun kangasvalintasi näyttää ainakin kuosiltaan olevan hyvä: tuollaisen suuren, mutta hillityn printin olin minäkin ajatellut tuohon malliin sopivan - ihana tulee!

  Kiitos "haaste-emännöinnistä"! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jää nähtäväksi miten tuon Aino-mekon kanssa käy. Sivusta ei hirmuisesti pysty ottamaan sisään, kun siellä on ne taskut sisäpuolella. Voi olla, että tästä tulee koekappale, jonka mukaan muokataan kaavoja seuraavaan kertaan. Minua harmittaa, kun aina tuntuu tulevan liian isoa, vaikka miten pienimmän koon mukaan tekisin, tosin usein se pienin koko on 34 suomalaisissa malleissa ja minä olen pikemminkin kokoa 32 (tai olin joskus aikanaan...)

   Poista
 2. Hauska ja uudenlainen haaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, sinänsä keskeneräisten keskiviikko ei tietysti ole mikään uusi juttu mutta näin haasteena siitä on varmaan helppo lähes jokaisen käsitöitä tekevän ottaa koppi. :)

   Poista
 3. Mullakin näyttää nyt samat työt lojuvan kesken pitkään, kun aina tulee joku "kiireellisempi" työ ja ajaa jonon ohi 😝Siun mekko näyttää ihanalta! Mie olen myös pitkään pyöritellyt noita mekkotehtaan malleja, monet tehneet niin kovin ihania mekkoja niillä, mutta pelkään että kaavaa pitäisi muokata aika rajusti, johon miun osaaminen ei taida riittää. No ehkä joku päivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tykkään ihan hirveästi mekoista enkä juurikaan farkkuja käytä, joten Mekkotehtaan mekot periaatteessa olisivat just sitä, mitä tarvitaan, mutta nyt jää nähtäväksi, miten nämä meikäläisen kokoon istuvat... Ei minullakaan ole tarpeeksi osaamista, tässä nyt yrityksen ja erehdyksen kautta opettelen. :D

   Poista
 4. Minun neuletakki tuli just valmiiksi, ettei kesken taida olla juuri mitään. Onpa outo tunne :) Ihana idea tuo pitsiliinamekko siitä tulee varmasti kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla on aina jotain kesken! Olisi varmaan ihana tunne tuo, ettei mitään ole tekeillä ja olisi täysin valmis aloittamaan mitä tahansa uutta. :) Kiitos, toivotaan, että saan tuon pitsityynyliinamekon valmiiksikin vielä. Joudun taas kohta siivoamaan ompelukoneenin keittiön pöydän reunalta kaappiin ja sitten tiedän, että menee pitkä aika, ennen kuin jaksan kaivaa sen kaapista takaisin.

   Poista
 5. Kaipaan sitä aikaa, kun koetin tehdä käsitöitä ja homma oli kesken. Nyt en ole päässyt edes siihen kesken-vaiheeseen. Joku päivä pääsen kyllä osallistumaan tähän ;)

  VastaaPoista
 6. Hih, jos joskus olet tehnyt käsitöitä niin voi olla, että joku päivä aloitat taas. Minulla oli yli 20 vuotta mennyt, kun taas aloitin harrastuksen uudestaan ja sitten se olikin menoa... :)

  VastaaPoista
 7. Anonyymi3/13/2018

  Thank you for your comment:):) Could not reach you from my own wordpress blog, because of the "cookies" Google uses, but came from another blog, Papplummoo (if that is the right spelling- sorry) - beautiful top you sewed - love the color!

  VastaaPoista
 8. Minulla on nyt iso kasa kankaita! Voikos niitä pitää keskeneräisinä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä, koska arvaan, että ovat pinossa jo odottelemassa ompelemista. :)

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.