SLIDER

Maastonvihreä V-aukkoinen saumaton villapaita isälle


Isäni sai joululahjaksi kolmannen (tai neljännen) hänelle tekemäni villapaidan. Ensimmäinen maastonvihreä on ollut niin suosittu, että se ei meinaa edes pesuun keretä. Sitten tein ohuemmasta merinovillasta sinisen V-aukkoisen paidan, joka epäonnistui ja purin sen ja tein siitä sitten uuden kaarrokemallisen tänä syksynä. Sen kaula-aukkoa piti nyt sitten myös pidentää, joten tein 15 cm mittaisen resorin kaulaan, ja nyt se malli ei enää ole niin avonainen. Laitoin sen lahjapakettiin sekä tämän nyt aivan uuden samasta maaston-/havunvihreästä langasta tekemäni V-aukkoisen puseron, joten eiköhän isä nyt talvipakkasilla tarkene.

V-aukkoinen villapaita

Ohje: Kotiliesi Käsityö 6/2020, malli 18
Koko: L/XL
Lanka: Novita 7 Veljestä havunvihreä (371).
Langanmenekki: Reilu 500 g.
Puikot: Pyörö- ja sukkapuikot 4 ja 4,5 ja 5.


Tämä ohje oli kirjoitettu naiselle mutta huomasin, että pusero oli suoramallinen, joten ajattelin, että hihoja ja helmaa pidentämällä tämä sopisi miehellekin. En tehnyt kaksinkertaisella langalla, koska valitsemani seiskaveikan tiheys oli sama kuin ohjeen tiheys 2-kertaisella langalla. Aloitin puseron koossa L mutta kainaloiden jälkeen huomasin, että tulee liian nafti, joten lisäsin silmukoita XL-kokoon ja vaihdoin 4,5 puikotkin 5 puikkoihin. Helmaa pidensin reilusti eli pituudeksi tuli 43 cm kainaloista ennen resorin tekoa sekä tein pidemmät resorit helmaan ja hihoihin 7 cm pituisiksi. Mielestäni tuli hyvän kokoinen isälleni!
3 kommenttia

 1. No johan! Tässä on kyllä kaikki kohdallaan. Ihana malli ja väri! Hyvin onnistuit koon suhteenkin. Hyvä sinä ja onnellinen Isä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Toivon, että isä tätä tulee käyttämään!

   Poista
 2. Olet taitava kun on niin nätti pusero! :)

  VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.