SLIDER

Star Wars -villasukat


Neuloin ystävällemme Star Wars -villasukat syntymäpäivälahjaksi. Hän on kaiken muun ohessa myös scifi-miehiä, joten päädyin Star Wars -teemaan loppujen lopuksi. Star Wars on klassikko mutta siitä on myös saatavilla paljon erilaisia valmiita kaavioita, joten on helppo niitä yhdistellä ja tehdä omanlaiset sukat.

Kaavio näihin sukkiin on alun perin Star Wars -pipon kaavio, jonka olen muokannut sopivaksi 64 silmukalle jättämällä osan silmukoista pois ja muokkaamalla tekstin jaolliseksi 32 silmukalle. Väriksi valikoitui tummansininen, koska sininen oli hänen lempivärejään. Se on myös tarpeeksi tumma pohja valkoiselle kuviolle, vaikkei aivan musta olekaan. 


Star Wars -villasukat

Ohje: Kaavio Knitting-and.com. Villasukat muuten Novita Nalle -perusvillasukkaohjeen mukaan tehty. 
Puikot: 3 mm sukkapuikot, kuvion kohdalla 3,5 mm
Lanka: Novita Nalle (170) tummansininen yksi kerä ja (011) valkoinen pieni jämälankakerä.
Langanmenekki: 110 g
Koko: 45

Varressa on alussa 5 cm resoria 2 o, 2 n, ja kuvion jälkeen samoin 5 cm resoria 2 o, 2 n paremman istuvuuden varmistamiseksi. May the force be with you -kuvion keskitin jalan päällisosaan ja jalkapohjan kohdalla tein perinteistä 1 s sinisellä, 1 s valkoisella -kuviota. Pikkuisen enemmän olisi voinut sinistä jättää ennen tekstiä ja hieman liian ylöskin jäi tekstiosa, kun arvioin väärin jalan koon, mutta ei kauheasti haittaa. Kuvissa mallilla on pienempi jalka kuin tuo saajan koko 45, joten näyttää vähän tyhjältä tuo kärkiosa. Kärki on tehty leveällä nauhakavennuksella.


Nalle-langasta on kiva tehdä sukkia, kun ne mahtuvat paremmin vaikka kenkiin, verrattuna paksumpaan seiskaveikkaan, vaikkakin on enemmän silmukoita neulottavana ja työ tuntuu ehkä vähän hitaammalta kuin paksummilla puikoilla tehtynä.

Ystävämme piti kovasti sukista. Silloin on mukava antaa käsintehtyä lahjaksi, kun saaja osaa arvostaa! Vaikkei lankaan menisi rahaa niinkään paljon, niin aikaa tällaisten tekemiseen kuluu!


Näin valmistui sukkalaatikkoon toinen pari, joka tosin saman tien sieltä pois annettiin. Samalla tavalla näköjään menee siis tämä toinen sukkalaatikkohaastevuotenikin...

Sukkalaatikko 2020

1. Muuttolintusten tie -villasukat
5 kommenttia

 1. Tosi kivat sukat! Noissa on jotain niin selkeän geometristä, että sykähdyttää minuakin, vaikka en mikään Star Wars -fani olekaan.

  VastaaPoista
 2. Hienot sukat olet tehnyt! On totta, että mieltä lämmittää, kun tietää sukkien olevan mieleiset ja saajan arvostavan käsityötä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, on paljon kivempi, kun tulee käyttöön eikä mene hyllyn perukoille. Olenkin vähentänyt lahjaksi tekoa, jos en varmasti tiedä, että voisi olla tarvetta tai muuten ilahtua tekemästäni työstä.

   Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.