SLIDER

UPEE Second hand -tapahtuma Tampereella


Tampereella järjestettiin eilen ensimmäistä kertaa ekolifestyle-tapahtuma UPEE Second hand. Tapahtuman tarkoitus oli yhdistää kestävästä kulutuksesta kiinnostuneet ihmiset ja liikket yhden päivän ajaksi Tampere-talolle. Kävin tutustumassa tapahtumaan, koska olen itsekin kiinnostunut ekologisesta vaatetuksesta ja vastuullisesta liiketoiminnasta.

Ensimmäisenä tapahtumaan tullessa oli kuitenkin valtavan iso kirppis, joka viritti tulijan ehkä hieman kummalliseen basaaritunnelmaan. Kirppistavara oli toki varsin laadukasta ja jotkut myyjät tunnettuja muotibloggareitakin, kuten Nelliinan vaatehuone -blogin Niina Tapojärvi, mutta itse halusin mennä katsomaan näitä liikkeitä, joita tapahtumaan oli ilmoittautunut ja piti kävellä koko hallin päähän päästäkseen siihen ammattimaisempaan tapahtumaan.




Kävin tutustumassa itselleni tähän mennessä tuntemattomaksi jääneeseen Second hand -liikkeeseen nimeltä Helga-Neiti, joka sijaitsee Tampereella Aleksanterinkadulla. Vaikutti juuri sellaiselta kaupalta, jossa voisin käydä etsiskelemässä lisää ihania retro- ja vintagevaatteita ja -kenkiä.



Paikalla oli paljon kierrätysmateriaaleista tehtyjä tuotteita eri liikkeiden myyntikojuissa, mitkä kiinnostivat minua kovasti. Ihastelin esimerkiksi näitä MEAn vanhoista farkuista tehtyjä mekkoja ja hameita - itsekin, kun olen tuollaisia tehnyt (esim. farkkumekko vanhoista farkuista). 



Joissakin kierrätysmateriaaleista tehdyissä tuotteissa oli kuitenkin havaittavissa selvää homeen hajua. Onkin syytä kiinnittää huomiota materiaalin laatuun, jottei tule tehtyä valmiiksi homeisista materiaaleista tuotteita myyntiin.  

Tapahtuma oli ihan kiva konsepti ja varmaan, jos tätä myöhemminkin järjestetään niin paikalle tulee enemmänkin myyjiä ja näitä sijoitteluja voi varmaan vähän funtsia. Kävijöitä oli mielestäni oikein mukavasti kuitenkin paikalla.

8 kommenttia

  1. Vaikuttaa mielenkiintoiselta tapahtumalta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatettava idea kuitenkin ja selvästi kiinnostusta ja kysyntää oli!

      Poista
  2. Oi, tää olis ollut niin mun tapahtuma :D

    VastaaPoista
  3. Mielenkiintoinen tapahtuma! Kierrätys- ja tuunausjutut kiinnostaa aina :)

    VastaaPoista
  4. Tästä saikin jo kivoja vinkkejä omaan tekemiseen noista farkkuvaatteista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sillähän minäkin vähän kuvailin niitä, kun olivat niin hauskoja!

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.