Pieniä joululahjaideoita


Täällä on joulupukin lahjapaja täydessä vauhdissa ja hieman harmittaa, ettei voi blogata tehdyistä töistä - ihan siltä varalta, että joku sukulainen/tuttu tätä blogiani lukisi...

Mutta jotta ei ihan hiljaista blogissa olisi, päätin koota näin adventin alkajaisiksi pieniä helppotöisiä juttuja, joita olen aiemmin tehnyt ja antanut lahjaksi. Jos vaikka joku tarvitsisi jotain ideoita?


Kivoja pikkulahjoja ovat nämä neulotut joulupallot. Ohjeen olen ottanut Novitan Joulu-lehdestä ja tehnyt 7 veljestä -langasta mutta vastaavia löytyy esim. Nalle-langasta tehtynä vaikkapa täältä.
Alla oleviin pieniin lahjakääröihin olen kerännyt Tonttu-konvehtien käärepapereita ja ommellut ne yhteen ja päällystänyt kontaktimuovilla. Vielä parempia ohjeita tällaisten karkkipaperipussukoiden tekoon löytyy esimerkiksi Muruseni-blogista taikka A little peace of heaven -blogista.


Jos on lapsia, joilla on jo kaikkea, niin ehkä pieniä mininalleja ei heillä vielä ole? Nämä ovat todella nopeatöisiä. Tarvitaan vain huopaa, vanutäytettä, pieniä lasi-/puuhelmiä silmiksi ja neulaa ja lankaa. Ohjeen löysin Suuri Käsityö 8/2012 -lehdestä, joka puolestaan oli otettu kirjasta McGuire, Kachmar, Hatz ja ystävät: Näperryksiä, mutta tekeehän tuollaisen mallin itsekin vapaasti piirtämällä. Kerrossänky on suunniteltu itse kahdesta tulitikkurasian sisälaatikosta, hammastikuista ja teipistä. Sängyt on päällystetty huovalla. Nalleille on virkattu myös peitot, jotka nyt eivät näy näissä kuvissa.  Tällaisia pieniä kännykkäpusseja olen aiemmin tehtaillut sukulaislapsille ja omille. Lisäksi täältä löytyy aiemmin tekemäni Super Mario -kännykkäpussi


Ekologisista bambutiskiräteistä saattaa joku myös innostua. Tämä musta tiskirätti on tehty helmineuleella tällä Novitan ohjeella (linkissä muitakin tiskirättiohjeita). 


Talvella juodaan paljon lämpimiä juomia. Jos on oikein kylmät pakkaskelit niin teekannukin tarvitsee lämmikettä pitääkseen teen kuumana. Tämä teemyssy on tehty Susan Cropperin kirjan Virkkaa uusvanhaa -ohjeella, hieman muokaten omaan pannuuni sopivaksi. Kirjaa ei näytä olevan enää kirjakaupoissa saatavilla mutta esimerkiksi antikvariaateista tai kirjastoista sitä löytyy. 


Lovikka-lapaset ovat myös helppo tehdä ja toivottu joululahja varmaan monelle.


Myös pipot ovat nopeita tehdä. Tässä uusin itselleni tekemä pipo mustasta Isoveli-langasta Novitan Ipana-lehden Angry Birds -pipon ohjeella ilman värejä ja päänuppia (olen jo aiemmin todennut, että tämä malli sopii lasten lisäksi myös pienipäisille!). Aiemmin itselleni tekemäni kukkapipo jäikin yllättäen sukulaistädin luokse hänen ihastuttuaan siihen.. 😊 Vielä harkitsen, virkkaisinko tähänkin kukan koristeeksi vai ei. 


Tuo kuvassa ylläni oleva punainen kaulahuivi ei muuten ole itse tehty, vaan jo vuosia sitten Tallinnan mummokojuilta ostettu. Kävin siellä nytkin joulumarkkinoita ihmettelemässä - niistä lisää myöhemmin.
No comments