Pieniä joululahjaideoita - Ideas for small Christmas presents

Täällä on joulupukin lahjapaja täydessä vauhdissa ja hieman harmittaa, ettei voi blogata tehdyistä töistä - ihan siltä varalta, että joku sukulainen/tuttu tätä blogiani lukisi... 😄

Mutta jotta ei ihan hiljaista blogissa olisi, päätin koota näin adventin alkajaisiksi pieniä helppotöisiä juttuja, joita olen aiemmin tehnyt ja antanut lahjaksi. Jos vaikka joku tarvitsisi jotain ideoita?

Kivoja pikkulahjoja ovat nämä neulotut joulupallot. Ohjeen olen ottanut Novitan Joulu-lehdestä ja tehnyt 7 veljestä -langasta mutta vastaavia löytyy esim. Nalle-langasta tehtynä vaikkapa täältä.

The pattern for similar knitted Christmas balls in Finnish can be found here (charts are luckily universal!) but similar kinds of patterns in English can be found for example on Two Strands blogAlla oleviin pieniin lahjakääröihin olen kerännyt Tonttu-konvehtien käärepapereita ja ommellut ne yhteen ja päällystänyt kontaktimuovilla. Vielä parempia ohjeita tällaisten karkkipaperipussukoiden tekoon löytyy esimerkiksi Muruseni-blogista taikka A little peace of heaven -blogista.

Patterns with pictures for the candy wrapper bags can be found in Finnish on these blogs: Muruseni and A little peace of heaven


Jos on lapsia, joilla on jo kaikkea, niin ehkä pieniä mininalleja ei heillä vielä ole? Nämä ovat todella nopeatöisiä. Tarvitaan vain huopaa, vanutäytettä, pieniä lasi-/puuhelmiä silmiksi ja neulaa ja lankaa. Ohjeen löysin Suuri Käsityö 8/2012 -lehdestä, joka puolestaan oli otettu kirjasta McGuire, Kachmar, Hatz ja ystävät: Näperryksiä, mutta tekeehän tuollaisen mallin itsekin vapaasti piirtämällä. Kerrossänky on suunniteltu itse kahdesta tulitikkurasian sisälaatikosta, hammastikuista ja teipistä. Sängyt on päällystetty huovalla. Nalleille on virkattu myös peitot, jotka nyt eivät näy näissä kuvissa. 

These lovely mini bear patterns are from the book Microcrafts. The bed was made from two match boxes with transparent tape.  Tällaisia pieni kännykkäpusseja olen aiemmin tehtaillut sukulaislapsille ja omille. Tässä postauksessani oli myös ohje virkattuihin kännykkäpusseihin. Nämä alla olevat on kuitenkin tehty neulomalla. Lisäksi täältä löytyy aiemmin tekemäni Super Mario -kännykkäpussi

These little phone bags are easy to knit. Previously I have made crocheted phone bags (with a pattern here) and a Super Mario phone bagEkologisista bambutiskiräteistä saattaa joku myös innostua. Tämä musta tiskirätti on tehty helmineuleella tällä Novitan ohjeella (linkissä muitakin tiskirättiohjeita).

I could not find a pattern for this dishcloth in English on Novita's pages (link above in the Finnish text) but on ME made blog there is a lovely shell dishcloth pattern in English as well. 


Talvella juodaan paljon lämpimiä juomia. Jos on oikein kylmät pakkaskelit niin teekannukin tarvitsee lämmikettä pitääkseen teen kuumana. Tämä teemyssy on tehty Susan Cropperin kirjan Virkkaa uusvanhaa -ohjeella, hieman muokaten omaan pannuuni sopivaksi. Kirjaa ei näytä olevan enää kirjakaupoissa saatavilla mutta esimerkiksi antikvariaateista tai kirjastoista sitä löytyy. 

The teapot warmer's pattern is from Susan Cropper's book Vintage Crochet.


Lovikka-lapaset ovat myös helppo tehdä ja toivottu joululahja varmaan monelle.

These Lovikka mittens are really to easy knit and a welcomed Christmas present. For a pattern and a tutorial video in Finnish, try the link above.


Myös pipot ovat nopeita tehdä. Tässä uusin itselleni tekemä pipo mustasta Isoveli-langasta Novitan Ipana-lehden Angry Birds -pipon ohjeella ilman värejä ja päänuppia (olen jo aiemmin todennut, että tämä malli sopii lasten lisäksi myös pienipäisille!). Aiemmin itselleni tekemäni kukkapipo jäikin yllättäen sukulaistädin luokse hänen ihastuttuaan siihen.. 😊 Vielä harkitsen, virkkaisinko tähänkin kukan koristeeksi vai ei. 

Beanies are very fast to knit. I had to make myself a new one after a visit to an auntie who loved the flower beanie I made previously so I gave it to her... I am still pondering on whether to add a crocheted flower or not. 


Tuo kuvassa ylläni oleva punainen kaulahuivi ei muuten ole itse tehty, vaan jo vuosia sitten Tallinnan mummokojuilta ostettu. Kävin siellä nytkin joulumarkkinoita ihmettelemässä - niistä lisää myöhemmin.

The red scarf on the photo above was bought years ago from Tallinn. They have a lovely Christmas market where I went this year and will post more about it later.
No comments