SLIDER

Lämmintä päälle


Olen pitkään haaveillut kunnon neulemekosta. Sellaisesta, jonka voi vetää pitkähihaisen paidan ja leggingsien päälle etenkin syksyisin ja talvisin lämmittämään (ja miksei näin kylminä kevätpäivinäkin!). Olen kova palelemaan, joten minulla pitää olla aina lämmintä päällä. Lisäksi halusin alaosan, joka sopisi jo aiemmin tekemääni neuletakkiin ja johon voisin käyttää hankalanväristä pätkävärjättyä Nalle Taika -lankaa pois. Yksi tekemäni hame jo epäonnistui, kun tein siitä liian suuren, ja ajattelin, että neulehame ei ehkä kuitenkaan paras ole, vaan pikemminkin kokomekko voisi olla monikäyttöisempi.  

Harmaa Nalle-Taika-neulemekko

Suunnittelija: Lea Petäjä
Ohje: Malli 31 Amaryllis-neulemekko, Novita Talvi 2019
Koko: XS
Pyöröpuikot: (40 ja 80 cm) nro 3 ja hihoissa sukkapuikot 3
Lanka: Novita Nalle Taika harmaa-luonnonvalkoinen (844) ja Novita Nalle harmaa (043)
Langanmenekki: Arviolta ainakin 400 g. (Keittiövaakani sanoi sopimuksensa irti.)



Löysin kivan oloisen ohjeen Novitan Talvi 2019 -lehdestä  ylhäältä alas saumattomasti neulottavaan mekkoon, joka oli suunniteltu juurikin Nalle ja Nalle Taika -langalle. Ensiksi kokeilin tehdä mekkoa tuon kirjoneulekaavion mukaan käyttäen harmaata ja tätä harmaa-luonnonvalkoista raitalankaa, mutta eihän se kuvio sieltä tietenkään esiin tullut ja ajattelin, että on ihan hyödytöntä käyttää niin paljon aikaa kirjoneuleeseen, mikä ei kirjoneuleelta näytä. Niinpä purin tekemäni ja jätin odottelemaan uutta inspiraatiota ja tulihan se sieltä. Päätin käyttää mekko-ohjetta muuten mutta pelkästään raidoittaa mekon vuorotellen harmaalla ja Taika-langalla, kuten olin tuossa neuletakissanikin tehnyt, mutta tällä kertaa raidoitin yhden kerroksen välein enkä kahden, kuten tuossa neuletakissa.



Sainkin käytettyä kaiken Nalle Taika -langan pois (jee!) mutta loppui vähän kesken ennen kuin mekko oli valmis, ja mekko jäi hieman lyhyeksi, joten jatkoin pelkällä harmaalla vielä 6 cm ja resorin lisäksi ja sitten päätinkin tehdä samoin hihat lyhyemmäksi eli tein niihin 6 cm harmaalla ja resorin, jolloin niistä tuli ihan sopivan mittaiset lyhyet hihat.



Mekko on nyt minulle sopivan mittainen, koska minua pukee parhaiten polven yläpuolelle jäävä pituus. Lisäksi tykkään noista lyhyistä hihoista - nyt menee neuletakki siihen päälle paremmin kuin olisi mennyt pitkähihaisessa versiossa!



Mekko valmistui siis jo huhtikuussa mutta minulla kesti aikaa saada kasteltua mekkoa ja pyytää jotakuta kuvaamaan sitä päälläni. Lähtiessäni ulos mekko oli hyvinkin suora ja nätti mutta minulla oli villatakki ja toinen takki vielä tuossa päällä ja ne olivat rypistäneet mekkoa tylsästi tuosta edestä kuvauspaikalle päästyämme, joten näissä kuvissa on nyt sitten pöhkö vekki edessä, kun en sitä huomannut suoristaa mitenkään, ja ehkä mekkokin on väärinpäin päällä, kun näkyy kerrostenvaihtumiskohta edessä... Olen nimittäin aika riippuvainen perheenjäsenten kuvausinnosta ja -halusta, jos haluan jotain itselläni saada kuvattua, niin ei auta kuin olla nopea, silloin kuin joku (yleensä vanhin lapseni, jolla on mielestäni erinomainen kuvasilmä!) hommaan suostuu!



10 kommenttia

  1. Onpa ihana, sopisi meikäläiselle niin hyvin, kun olen tämmöinen vilukissa. Olet taitava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Melissa. Olet itsekin taitava, joten ei muuta kuin neulomaan! :)

      Poista
  2. Kivan mekon olet taas neulonut ja hyvin sopii tuohon villatakkiin :)

    Olen itsekin katsonut tätä(kin)mekkoa jo pitkään mutta vielä saamatta sitä puikoille. Ei sen aloittamiseen oikeastaan tarvita kuin ne langat joita ei ole enkä ole vielä viitsinyt hankkia kun tarkoitus kuitenkin kuluttaa lankaa eikä ostaa. :D Ehkä voisin soveltaa tämän jostain omista langoista tai sitten vain reilusti hankin ne langat tähän mekkoon, sillä neulebingossani on yhtenä neulemekko :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Great minds think alike - useinhan meillä on samat mallit mielessä. :) Minullakin oli siis Nalle Taika -lankaa varastossa, jota olin joskus vuosia sitten ostanut alesta 2 euroa/kerä. Harmaata Nalle-lankaa olin joku vuosi pari sitten hamstrannut niin sitäkin löytyi sitten omasta takaa. Jos sulla on jotain saman vahvuista muuta lankaa niin käyhän nekin? Nyt tekisin tuon raidoituksen spiraalinan - kokeilin nimittäin juuri viikonloppuna aloittamaani puseron spiraaliraidoitusta niin ei jää tuota raitojenvaihtumiskohtaa näkyviin! :D

      Poista
  3. Ihana malli ja värit mekossa! Näyttää sopivan tyyliisikin hyvin.

    VastaaPoista
  4. Langan loppuminen kesken on aina hiukan ärtymystä aiheuttavaa, mutta nuo harmaat loput hihoissa ja helmassa rauhoittavat miellyttävästi yleisilmettä :)

    Pahoittelut keittiövaakasi puolesta, se on neulojalle aika elintärkeä laite.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ricchan! Itsehän tykkään aika harmonisesta ja yksivärisestä pääosin, joten tuo pätkävärjätty lanka on ollut sellainen murheenkryyni minulle, mutta aika kivan rauhalliseksi se kesyyntyi yhdistettäessä harmaaseen.

      Poista
  5. Tulipas todella kivan näköinen mekko! Ja tuollaista olen haaveillut itsellenikin; lyhythihaista ja sopivan pitkää, että voi pitää pitkähihaista alla ja legginssien kanssa👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Irkku! Eihän sitten muuta kuin sellaista toteuttamaan. :)

      Poista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.