SLIDER

Keskeneräisten keskiviikko: Lokakuu

Nyt täytyy olla jo hieman varuillaan, mitä täällä julkaisee, sillä joulupukin pajan työt ovat käynnistyneet... Ei voi olla ihan varma, kuka tätä blogia käy lukemassa, joten jätetäänpä osa töistä nyt kuitenkin pimentoon. 

Edellisessä keskeneräisten keskiviikossa minulla oli vielä kaksi torkkupeittoa kesken. Niistä on nyt toinen eli isälleni syntymäpäivälahjaksi tuleva vihreä torkkupeitto valmistunut ja tulee esittelyyn lähiaikoina ohjeen kera. Myös puuvillapusero on valmis ja esitelty blogissa. 

Kuopuksen torkkupeitto odottaa edelleen hyviä neulomishetkiä ja isän V-aukkoinen neulepaita on saanut jo ihan hyvän määrän lisää kerroksia. Edelleen arvon sen kokoa, mutta toivottavasti pääsen nyt kohta sitä mittailemaan ihan henkilökohtaisesti isäni kanssa.



Kaksi joulupukin pajan tuotetta on tällä välin myös valmistunut ja odottavat vain päättelyä. Niistä ei sen enempää tällä kertaa siis. 

Juuri pohdin uusien töiden aloittamista. Ainakin parit villasukat joulua varten pitäisi ottaa työn alle. Lisäksi tarvitsisin itselleni pipon. Suunnittelin sekä Oslo Hatin että The Little Rosie Beanien neulomista, sillä voitin tuon Elizaveta Klimenkon suunnitteleman ohjeen arvonnassa. 

Haluaisin myös neuloa itselleni uuden paksun ja pitkän villatakin. Suuri Käsityö -lehdessä oli vähän aikaa sitten tosi kiva takki Isoveli-langalle ylhäältä alas neulottavaksi. Minulla on valmiiksi varastoissani oliivinvihreää Isoveli-lankaa joitakin keriä ja samanväristä 7 veljestä -lankaa, jota voisi varmaan sitten käyttää kaksinkertaisena korvaamaan Isoveli-lankaa. En millään halua lankaa nyt ostaa, vaan pyrin kaiken tekemään olemassa olevista. Itselle asetettu langanostolakko ja kässähamsterihaaste jatkuu siis aina vaan.

Minkälaisia käsityösuunnitelmia sinulla on syksyn varalle? Oletko saanut paljon keskeneräisiä valmiiksi? 

Vaikka pimeän ja sateisen syksyn tulo hieman arveluttaakin kasvavan koronaepidemian lisätessä ahdistusta, lohduttaa ajatus mukavista neulomistuokioista sisällä lämpimässä sohvalla tai nojatuolissa. Ei muuta kuin sytytellään kynttilöitä tai takkatulta, nautitaan kuppi kuumaa, ja hyvät tv-ohjelmat tai äänikirjat pyörimään ja puikot heilumaan siinä samalla! Mukavaa lokakuuta! 



12 kommenttia

  1. Hei. Ihana sivusto sinulla. Kysynkin sinulta kun en löydä mistään ohjetta, että miten saat ohjattua tekstin tietylle alisivustolle. Olen omassa blogissani luonut aiheen mukaiset sivut, mutta en saa vanhoja tekstejäni siirrettyä näkymään niiden alla. syysterveisin Kirsi, kipsunkammari@gmail.com

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Kirsi, kiitos kommentista! Jos oikein ymmärsin, niin haluat sinne main menu -kohtaan noita tekstejäsi näkyviin. Blogger-käyttäjänä sinulla on siellä ulkoasu-kohdassa main menu -muokkaus, jossa voit tehdä uudet sivustot, kuten olet ilmeisesti tehnyt. Sivuston alle pitää lisätä se linkki, ja sinulla täytyy olla tietenkin kaikissa teksteissäsi se tunniste, jonka lisäät siihen linkkiin ja sitten lisäät siihen url-kohtaan seuraavanlaisen linkin: blogisi osoite/search/label/tunniste, jonka haluat johtavan alasivulle. Tarkista, että tunniste on oikein kirjoitettu eli jos käytät isoa alkukirjainta alussa niin linkin osoitteessakin täytyy olla iso alkukirjain silloin. Toivottavasti tästä oli apua.

      Poista
  2. Neulominen ja käsityöt ovat kyllä tässä syksyssä parasta, voi kääriytyä niiden pariin kun ulkomaailmajutut ahdistavat. Laskin just että mulla on aivan liian monta keskeneräistä / yksinäistä sukkaa... pitäis varmaan neuloa parit :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen koettanut ratkaista parittomien sukkien ongelman neulomalla molempia yhtä aikaa. En ole vielä opetellut looppaamista mutta onnistuuhan se sukkapuikoillakin. Mietin just yksi päivä, että mitä ihmettä tekisin kotona, jos en olisi alkanut uudestaan käsitöitä tekemään kymmenisen vuotta sitten!

      Poista
  3. Useampi vuosi vierähti niin, että tein aina työn kerrallaan alusta loppuun saakka. No, jotain poikkeuksia saattoi olla, mutta pääasiassa näin. Silloin tulikin neulottua pelkästään villasukkia. Nyt ihan uusi maailma avautui neulepuseroiden kanssa ja innostuin myös virkkaamaan. Tällä hetkellä kesken on yksi neule, yhdet sukat sain puikoilta eilen ja virkkaustyökin valmistumassa. Pahempaa on ehkä se want-to-do -jono tuolla pääkopassa! Ainakin kaksi neulepuseroa haluaisin tehdä, toinen tyttärelle tilauksesta ja toinen itselle muuten vaan. Lisäksi yhdet villasukat, jotka tilattiin pukinkonttiin, olisi nyt hyvä saada ajoissa tehtyä. Että onhan näitä "keskeneräisiä": =D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa tutulta. Minäkin aloitin tekemään yhtä työtä kerrallaan aina, vaan sitten kun alkoi selailla lehtiä niin johan tuli innostus ottaa aina joku uusi ihana juttu työn alle! Virkkaamisella aloittelin tätä käsityöharrastustani ompelun jälkeen, vaan nyt on virkkaaminen jäänyt vähän taka-alalle. Eniten olen tykännyt mattojen virkkauksesta mutta se on vähän enemmän kesän hommia ollut minulla ja nyt viime kesinä ei ole ollut aikaa. Neulepuserot muuten vievät mennessään! <3

      Poista
  4. Minulla pitää olla useampi työ kesken, jotta saan jotain valmiiksi. Jotenkin siitä korkeasta tekemättömien kasasta saa intoa tehdä nopeasti vanhoja pois alta. Tältä kesältä on kesken vielä yhden uimapuvun ompelu, sitten talvisinpiin käsitöihin. Innolla odotan millaisen torkkupeiton olet tehnyt. Oliivin vihreän neuletakin voin jo kuvitella valmiina, se sopisi sinulle varmasti hyvin. Hyvä idea hyödyntää kaksinkertaista lankaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Johanna, olen samaa mieltä, että useampi työ on hyvä; se pitää mielenkiintoa myös yllä, kun joku ei huvita niin ehkä joku toinen on silloin kivempi työstää. Uimapuku kuulostaa vaativalta! Mutta sinultahan sekin onnistuu. :)

      Poista
  5. Tuntuu, että neulomisaika on ollut todella kortilla tässä viimeisen parin kuukauden aikana. Aloitin Sukkasatoon Sieltä tänne-villasukat Tiina Kuun ohjeella syyskuun alussa, eivätkä ne ole edenneet ensimmäisen sukan vartta pitemmälle :O

    Mukava lukea, että siellä on valmistunut neuleasioita :3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus ei vaan tahdo löytyä aikaa! Välillä harmittaa, kun ehtii neuloa suunnilleen vain yhden kerroksen jotakin neuletta. No, kai se sillainkin edistyy... :D

      Poista
  6. Ja tontutkin vielä tarkkailee... :)

    VastaaPoista

© CRAFT CANDIDATE • Theme by Maira G.